Hovshaga, Växjö

Rondellvägen 8

Såld, 2021-04-09
Besiktigad
Slutpris
5 200 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
694 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
185 kvm / 29 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Eric Svensson

    Fastighetsmäklare

    :
    Mobil: 073-500 05 86

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Om området

På stadsdelen Hovshaga, som ligger i Växjös norra del, finner man blandad bebyggelse av både villor och lägenheter. Området har sedan 1970-talet exploaterats åt norr med bostadsbebyggelse. De senare åren har stadsdelen förtätats genom nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter på tidigare orörd mark. Hovshaga har ett gott rykte oavsett generation och familjekonstellation med många fördelar. Härifrån når man snabbt populära naturområden så som Evedal, Helgasjön och Kronoberg. Hagavallen och Hovshaga Sporthall är välbesökta idrottsanläggningar och här utövas främst fotboll samt innebandy på ungdomssidan.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6-skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. I Hovshaga Centrum finns en Ica-butik, pizzeria, bibliotek, frisersalong samt vårdcentral. På området finns också en St1-mack med butik. För de större inköpen rekommenderas handelsområdet Norremark som ligger på rimligt avstånd där bl.a. Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek finns.

Kommunikationer

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens linje 1, linje 7 och linje 8. Vägnätet för cyklar är väl utvecklat och med bil når man snabbt de större trafiklederna.