Hejdegården, Linköping

Gripgatan 31

Antal rum
6
Boarea
185 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
618 kvm

Unik, topprenoverad villa 6 rum, K-märkt med vacker bevarad sekelskifteskaraktär och magnifik trädgård vid Stångån.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

På första parkett mot Stångån ligger denna hänförande villa, omöjlig att missa och omöjlig att gå förbi utan att stanna och beundra. Det är ett hus där ordet ”unikt” verkligen är motiverat. Detta då huset är K-märkt, ursprungligen byggt 1870 men flyttat 1999 till sin nya plats med fantastiskt läge nära allt.

Hela villan andas snickarglädje och genuin kvalitet, inte minst exteriört där blicken har mycket att fastna på. Samtidigt är villan i absolut toppskick, totalrenoverad och ombyggd vad gäller grundkonstruktion, avlopp och el med mera, men där man sparat alla fina ursprungsdetaljer. Några exempel är höga vackra fönster med klassiska fönsterhakar, gedigna originaldörrar och stora vackra eldstäder.

Samtidigt som sekelskiftescharmen finns kvar är huset moderniserat inuti på ett väldigt smakfullt sätt med helt nya våtrum med natursten och marmor, nytt sofistikerat kök och nya ytskikt. Här kan du se fram emot ett hem med herrgårdskänsla i harmoni med ny och fräsch interiör.

Villan omfattar 185 kvm och 6 rum varav 2–3 sällskapsrum, vilket ger gott om umgängesytor för både vuxna och barn. Vardagsrummet är i en klass för sig med öppen spis, härligt ljusinsläpp och frikostiga ytor. De övre sovrummen är både eleganta och charmiga, ett av dem har egen öppen spis och ett mindre sovrum innanför.

Tomten på 618 kvm är skapad för att matcha husets skönhet och karaktär, med fantastiskt fina markarbeten och trädgård i nivåer med murpartier och rabatter. På och kring tomten finns gott om grönska som skyddar trädgården mot insyn. På både framsidan och baksidan finns vackra stenläggningar och även trädäck som ger ett flertal soliga uteplatser förutom köksverandan. Det finns även ett växthus/uterum som ingår i köpet, mysigt att sitta i eller nyttja för att odla frukt och grönsaker.

Läget vågar vi påstå är ett av Linköpings bästa, lugnt och trivsamt intill Stångån och dess strandpromenad samtidigt som du har ett rikt utbud av service och restauranger i närområdet, som Åbacka kaffe, lekpark, och Tannefors Slussar som är välbesökt bland annat för sina räkmackor. Tannefors eget centrum har Ica-butik, vårdcentral, apotek och ett stort krogutbud. När du vill ta en tur in till stadskärnan tar det bara tio minuter att gå den vackra promenadvägen längs Stångån in till Linköpings centrum.

Interiör

Entrén till huset är en välkomnande farstu som utgör ett bra kapprum för klädavhängning innanför de höga vita pardörrarna. Golvet i kapprummet är eleganta klinker och väggarna pryds av en ljus tapet. Innanför entrén har du sedan en inre hall med trapphus och entré till köket och sällskapsrummen.

Köket är en dröm för en matglad familj som vill ha ett både inspirerande och funktionellt måltidsrum. Allt är genomtänkt och otroligt snyggt gjort, med inredning i lantköksstil, fint inbyggd kyl och frys, stor köksö och elegant kakel ovanför arbetsbänken. Köksdelen har schackrutigt lättstädat golv medan matsalsdelen har fiskbensparkett. Sanslöst vackra pardörrar i original öppnar upp till verandan, och ovanför dessa dörrar sitter ett fönsterparti med blyinfattningar.

Vardagsrummet är helt sagolikt med sina stora öppna ytor med massor av plats för avkoppling och gästfrihet, den ståtliga öppna spisen och ett massivt ljusinsläpp från stora fönster åt två håll. Allt fint inramat av vita tapeter med diskret mönster.

Till höger om hallen öppnar sig ytterligare ett sällskapsrum, lite mindre och lämpligt som bibliotek/tv-rum/arbetsrum, med fönster åt två håll och ljus interiör, perfekt för loungehörna och hemmabio.

Badrummet är en riktig spa-upplevelse, mycket exklusivt med klinkergolv i natursten och väggar i marmor, påkostat badkar och rymliga badrumsmöbler. Värd att nämna är också tvättstugan, lika påkostat elegant som badrummen och med praktisk groventré.

När du tar trappan upp till övervåningen kommer du upp till en stor hall, användbar som allrum/lekrum eller arbetsrum, med takfönster ovanför trapphuset och tjusiga tapeter. Intill hallen ligger duschrummet, som är utsökt designat med svart klinkergolv, kakelvägg mellan wc och dusch, exklusiv tvättställsmöbel och en häftig vägg i betongglas.

Två mysiga och vackra sovrum ligger jämte varandra mot baksidan, båda med garderobsutrymme under snedtaket. Det ena sovrummet har dessutom ett litet inre rum att disponera som barnkammare, arbetsrum eller vad man nu önskar. Mot framsidan finns ännu ett sovrum med sovhörna under snedtaket, klädkammare och ett läckert burspråk. Alla sovrum är rejält rymliga och har väl valda tapeter som passar husets karaktär.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hägern 10

TV/bredband

Fiber för tv och bredband via utsikt.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Avtalsservitut: Dagvattenledning, 05-IM3-99/3226.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0580K-9/98.4

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 696 000 kr
Byggnadsvärde
2 437 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 1/2 plansvilla med förhöjt väggliv
Byggår
1870*
Fasad
Träpanel
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Koppartak
Ventilation
Mekanisk
Fönster
2-glas
Grundmur
Granitsockel

* Flyttat och ombyggt -99

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

1999

Övriga byggnader/utrymmen

Carport .
Friggebod.

Planbestämmelser

Detaljplan (1997-12-18)

Parkering

Carport med palts för två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
185 kvm*
Tomtarea
618 kvm

* Areauppgift enligt tidigare prospekt

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
500 kr
Hushållsström
8 500 kr
Värme
20 000 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
37 500 kr

Driftkostnad baserad på 2 personer i hushållet.

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 586 000 kr

Området

Att bo i Linköpings kommun

Linköpings kommun är en kommun i Östergötlands län och centralort är Linköping.

Linköpings stad och 31 omgivande landskommuner har sammanfogats steg för steg i olika konstellationer och kom år 1971 att bilda den nuvarande kommunen. Det är en av de få kommuner i Sverige som använder borgmästartiteln, i uppdraget ingår bland annat att leda fullmäktiges sammanträden.

Linköpings kommun är den femte största kommunen i landet med omkring 163 000 invånare och centralorten Linköping har cirka 113 000 invånare.

Det finns en del tätorter i kommunen och de största är, förutom Linköping, Linghem, Ljungsbro, Vikingstad, Ullstämma och Sturefors.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Linköping? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Linköping. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gripgatan 31

Gripgatan 31,
582 43 Linköping

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy