Exklusivt stenhus - på första parkett vid Skälderviken

Skälderviken, Ängelholm

Valhallsvägen 44A

Exklusiv
Utgångspris
9 750 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
663 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
208 kvm / 28 kvm

Exklusivt stenhus - på första parkett vid Skälderviken

Ett gediget och lättskött stenhus som ligger granne med havet. Vidsträckt utsikt över Skälderviken med både strand och hamn några fotsteg bort.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Uteplats i anslutning till köket. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
Uteplats i anslutning till köket
En härlig vy mot Skälderviken och Klitterhus. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
En härlig vy mot Skälderviken och Klitterhus
. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
Ljust och luftigt mellan våningsplanen. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
Ljust och luftigt mellan våningsplanen
Luftigt med entresolplan och stora fönsterpartier. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
Luftigt med entresolplan och stora fönsterpartier
Uteplats mot sydväst med utgång från allrum. Valhallsvägen 44A - Bjurfors
Uteplats mot sydväst med utgång från allrum

Planskiss

Planlösning
Planlösnng entréplan 3D
Planlösning
Planlösning övervåning 3D
Planlösning
Planlösning entréplan 2D
Planlösning
Planlösning övervåning 2D

Beskrivning

Beskrivning

Estetiskt. Modernt. Funktionellt. I stenhuset på första parkett i Skälderviken erbjuds ett smakfullt boende i vackra omgivningar. Här lever man sida vid sida med havet och följer dess säsongsskiftningar likt ett skådespel. Från lugnt vatten till ett dramatiskt skådespel. Solnedgångar som färgar himlen rosa. För ett dopp i det blå är det inte många fotsteg. Ängelholms mysiga stadskärna nås enkelt till fots eller cykel.

Husets arkitektur är modern med stora öppningsbara glaspartier som släpper in maximalt med ljus och hav.
Kök och öppna sällskapsytor dominerar entréplanet som i sin tur sammanlänkas med ett entresolplan som skapar luft. Harmoniska sovrum finns på båda våningsplanen. Hög kvalitet, gedigna naturmaterial och stilsäkra färgval genomsyrar bostadens interiör.

Tomten är lättskött och stilfullt utformad med altandäck, stensättningar och frodiga rabatter. Njutbara och soliga uteplatser finns både i markplan och på övre plan. Samtliga bjuder på vidsträckta vyer över hamnen, havet och Kullahalvön.

Interiör

VID SKÄLDERVIKENS VATTEN
I Skälderviken har du nära till mycket. För shopping, restaurangbesök, nöjen eller kultur tar du dig till Ängelholm som endast ligger cirka 4 km bort. På några minuters promenad når du en lokal matbutik, ett par restauranger och service i Skälderviken. Vid hamnen finns ett par matställen. Alldeles nedanför huset finns en badbrygga. Vill du variera, väntar hela Bjärehalvön med allt från klipp-och bryggbad till finkorniga sandstränder.

Huset ligger något högt och en bit in från Valhallsvägen. Framför huset finns en generös uppfart med vackra stenläggningar, rabatter och singel. Trädgården ramas in av en låg stenmur med buxbom och rosenbuskar. Till höger om huset ligger ett garage med ingång in till tvättstugan vilket gör att du kommer torrskodd in i huset, oavsett väder. Huset är gediget byggt i två plan och har ett modernt formspråk med vitmålad putsad fasad och stora fönsterpartier. Flera uteplatser omsluter huset, både i markplan och på övre plan.

FÖR MIDDAGAR OCH UMGÄNGE
Entréhallen tar emot dig med sanslös rymd och ljus. Här är det öppet hela vägen upp till det andra våningsplanet och ytan är generös. På golvet ligger ljusa klinkers och väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Trappan till övre plan finns direkt till höger. Allrummet ligger till vänster om hallen och skiljs av en halvvägg, vilket gör att du kan spana ut mot havet redan i hallen. Det rymliga allrummet kombinerar vardagsrum och matsal och har ljust målade väggar och gediget trägolv. Heltäckande fönsterpartier följer den främre väggen likt ett burspråk och bjuder på spektakulära havsvyer som är svåra att se sig mätt på. Ett öppningsbart skjutdörrsparti leder ut till en stor altan under tak i sydväst.

Köket är centralt placerat och har stilren köksinredning från Marbodal i vitt och valnöt. En stor bardisk vetter ut mot matsalsdelen och är användbar vid servering och avställning vid middagsbjudningarna. När du arbetar i köket står du vänd mot både havet och dina gäster. Altanen ligger lite skyddat och är inramad av staket och väl uppväxt bambu, men utsikten över havet är fri. Här avnjuts många av sommarens måltider.
I de inre delarna av entréplanet finns ett helkaklat badrum med dusch i en stilfull färgskala av svart, vitt och korall. På motsatt sida av badrummet finns ett rymligt sovrum med klädkammare. Rummet har trägolv och gråmålade väggar. Nära sovrummet ligger ett klädvårdsrum som förutom tvättmaskin och torktumlare är utrustat med skåpinredning, arbetsytor och tvättho. Golvet är belagt med klinkers och väggen är delvis kaklad. I anslutning till detta rum finns ett förråd med hyllsystem samt groventrén till garaget.

KASKADER AV LJUS
På övre plan har takhöjden utnyttjats maximalt genom att skapa ett entresolplan i allrummet. Häruppe är den obrutna havsutsikten nästan overklig. Generösa fönsterpartier följer hela väggen över ena gaveln och ger ett kolossalt ljusflöde till rummet. Vid dessa fönster finns elstyrda markiser och transparent solskydd för ett behagligt klimat sommartid. Samma hänförande vy njuter du av på den rymliga balkongen utanför, som ligger i soligt sydvästläge. Allrummets rymd gör att det är möjligt att skapa ett tredje sovrum på detta plan, om behovet finns. I detta rum finns trägolv och vitmålade väggar.

I andra delen av våningsplanet finns två sovrum, varav det ena har en egen klädkammare och air condition. Väggarna är målade i en nougatfärgad ton. Det andra sovrummet används som arbetsrum idag och är något mindre. Härifrån nås en stor balkong med soldäck i söderläge. Båda sovrummen har trägolv.

I denna del finns ett badrum med badkar, wc, dusch och tvättställskommod i valnöt. Väggarna är vitkaklade och golvet har mörka klinkerplattor och mosaik i duschutrymmet. På andra sidan badrummet finns ett rymligt förråd. Ovanför trappan och i anslutning till sovrummen finns smart nattbelysning infälld i väggen.

På Valhallsvägen 44a får du ett modernt hem, så nära havet du kan komma.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lotsen 23

Ombyggnad, Renoveringar

Nymålad interiör.

Tomt

Mycket lättskött tomt med stenläggning och stora uteplatser.

Planbestämmelser

Detaljplan (2007-04-24)

Tillträde

Omgående om så önskas

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 894 000 kr
Byggnadsvärde
4 339 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 174 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plan
Byggår
2011
Fasad
Puts
Grund
Platta på mark
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme, mekanisk ventilation med återvinning
Takbeklädnad
Sedumtak
Ventilation
Mekanisk ventilation med till- och frånluft (FTX)
Fönster
3-glas isoler

Centraldammsugare
Automatiserat styrsystem från Schneider Electric för belysning och temperatur. Här finns en mängd funktioner att upptäcka.
Inbyggt högtalarsystem från Bose

Uteplats/balkong

Flera uteplatser i olika lägen. Två uteplatser i markplan varav den ena om ca 30 kvm är placerad mot väster, direkt utanför köket och den andra om ca 15 kvm finns under tak utanför entréplanets allrum mot sydväst. Med utgång från övervåningens allrum finns stor balkong om ca 26 kvm i sydvästläge med både solskydd och stor markis. Dessutom ett väl tilltaget soldäck ovanpå garaget mot söder. Alla uteplatser är belagda med vädertålig komposit och har en fantastisk havsutsikt och goda solmöjligheter från morgon till kväll.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fibernät

Parkering

Garage om ca 27 kvm. Isolerat och uppvärmt med klinkers på golv. Automatisk port och ingång i huskroppen. Skönt att slippa ifrån höstrusket och kliva torrskodd in i huset. Stensatt uppfart med plats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
9 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
208 kvm*
Tomtarea
663 kvm
Biarea
28 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
11 250 kr
Värme
22 500 kr
Försäkring
5 600 kr
Renhållning
2 525 kr
Vatten/Avlopp
10 800 kr
Summa
52 675 kr

Byggnadens energianvändning 23 461 kWh varav varmvatten 4 160 kWh). Hushållsel 5 173 kWh.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
118

Området

Att bo i Ängelholm

Den vackra kuststaden Ängelholm är centralorten i Kulla- och Bjärebygden. För dig som söker bostad här finns alla möjligheter. I Ängelholms kommun är avstånden små till vad du än söker. Du möter vacker natur, djupa skogar och landskapsidyll samtidigt som du har en stadskärna med ett stort utbud av butiker och restauranger. På sommaren är Ängelholm en riktig turiststad. Inom kommunen finns en rad fantastiska sandstränder. För att nämna några finns Sibirien, Råbocka, Skälderviken och Vejbystrand på kort avstånd från Ängelholms centrum.

Genom Ängelholm flyter också vackra Rönneån, vilket också har satt sin prägel på staden. Tidigt var segling uppför Rönneån viktigt och även en av anledningarna till att staden grundades. Idag firas varje år ljusfestivalen just vid Rönneåns kant.

Det går knappast att prata om Ängelholm utan att nämna lergöken. Kommunen kallas i folkmun för just Lergökastan. Det är den långa trenden av keramiker och tillverkningen av Ängelholmsgökar som lever kvar än idag. Till exempel finns världens enda lergöksorkester i Ängelholm.

Kommunens placering med tillgänglighet till motorvägen för vidare färd söder- och norrut gör kommunen väldigt lämplig för pendlare. Ängelholm har även Ängelholms flygplats med dagliga turer till bland annat Stockholm.

Köpa eller sälja bostad i Ängelholm? Kontakta våra mäklare i Båstad eller Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Valhallsvägen 44A

Valhallsvägen 44A,
262 61 Ängelholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53