Imponerande arkitektur, prunkande trädgård och privat poolområde

Båstad - Centralt, Båstad

Ängelholmsvägen 164

Utgångspris
7 500 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1488 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
230 kvm / 10 kvm

Imponerande arkitektur, prunkande trädgård och privat poolområde

Stilrent, men ändå personligt. Representativt, men med en meditativ avslappnad känsla. Välkommen till Ängelholmsvägen 164.

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nygren

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0704-97 99 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Representativ villa med gästlägenhet, dubbelgarage och privat poolområde. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Representativ villa med gästlägenhet, dubbelgarage och privat poolområde
Insynsskyddat pooldäck på högt läge. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Insynsskyddat pooldäck på högt läge
Gedigna materialval och stora glaspartier. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Gedigna materialval och stora glaspartier
Terrasserad tomt med slående vy över Kungsberget och Laholmsbukten. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Terrasserad tomt med slående vy över Kungsberget och Laholmsbukten
Rymlig entré. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Rymlig entré
Kök med inredning i massiv ek och stor köksö. Ängelholmsvägen 164 - Bjurfors
Kök med inredning i massiv ek och stor köksö

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en av Båstads finaste fastigheter. Boningshuset rymmer - trots sina generösa, sociala ytor - en svårslagen hemkänsla med attribut såsom centralt placerad eldstad, glasat uterum att njuta i året runt samt en äldre husdel med synliga takbjälkar. Trädgården är verkligen i en klass för sig, med flera uteplatser och ett oslagbart poolområde med pool/yogahus, beläget på höjden med utsikt över Kungsberget, Båstads bykärna och Laholmsbukten. Gästhusdel, fullt utrustad uthyrningslägenhet och dubbelgarage är andra plusfaktorer. Detta personliga och estetiskt tilltalande hem, förmedlar en känsla av lugn och blir den självklara platsen att förenas på tillsammans med familj, släkt och vänner.
Välkomna på visning.

Interiör

Välkomnande, rymlig entré med grå klinkers och stilig fondtapet. I anslutning till entrén ligger ett rymligt sovrum med utsikt mot byn och havet. Vid entrén ligger även tvättstugan som har separat utgång till trädgårdssidan och som erbjuder gott om förvaring i högblank skåpsinredning. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2007). Till vänster ligger ett rymligt helkaklat badrum, utrustat med duschhörna med vikbara glasdörrar, wc, handdukstork samt vaskkommod med handfat av rött glas.

Vidare in i bostaden kommer man in i ett generöst kök och matrum, med en takhöjd som sträcker sig upp till husets andra våningsplan. Stora glasfönster bjuder utsikt över hela byn, åsen och havet och från detta rum leder flertalet helglasade dörrar ut till trädgården. Stora kakelplattor i naturbrun nyans pryder golvet och köksinredningen har massiva ekluckor med rostfria beslag. Den stora köksön blir den naturliga samlingsplatsen för familjen och inbjuder till trevlig, gemensam matlagning. Vitvaror från Electrolux (2007): kyl och frys med ismaskin och kolsyrat vatten, rostfri inbyggnadsugn samt microvågsugn, diskmaskin med rostfri frontlucka och induktionshällspis. Spisfläkt från Fjärsåskupan.
I köket ryms även långbord och i ena hörnet av rummet skänker eldstaden både trivsel och värme under årets kallare månader.

Innanför köket ligger ett mysigt sällskapsrum med vackert teakgolv, synliga takbjälkar och höga glaspartier med utsikt mot havet. Går man vidare kommer man ut i ett ljuvligt inglasat rum med glasskjutdörrar som leder ut till trädgården och till den insynsskyddade uteplatsen på husets baksida. Det inglasade uterummet förbinder den stora boningsdelen med ett extra hus, som blir det perfekta gästrummet, tonårsrummet eller arbetsrummet. Den mindre huskroppen innefattar ett litet allrum med stenklädd fondvägg, sovloft samt ett helkaklat badrum med duschhörna, wc, vask och handdukstork.

Boningshusets övervåning nås via en helgjuten trappa med massiva eksteg, från köket. På övre plan finns ett till ytan stort rum, med något lägre takhöjd - ett bra lekrum för de små eller som gästrum. Från entresolplan blickar man ner över det stora allrummet på nedre plan. Längs gången ligger en klädkammare samt bostadens största badrum. Badrummet är helkaklat i grå nyanser och är utrustat med hörnbadkar, duschhörna med glasdörrar, vaskkommod med två vaskar, wc och handdukstork. Bredvid badrummet ligger Master bedroom - ett generöst, rofyllt rum med fönster i två väderstreck, inbyggd förvaring och vackert naturstensgolv.

Övrigt: golvvärme i samtliga rum i boningshuset (inklusive kaklade samt stenbelagda utrymmen), med undantag från rummet i den äldre längan, gästhus och lägenhet (där det är luftvärme).

Fakta

Fastighetsbeteckning

Båstad 109:361

Ombyggnad, Renoveringar

Huset totalrenoverades och byggdes om under åren 2001-2007. Därefter har tomten terrasserats med L-stöd. Poolområdet har anlagts, inklusive poolhus. Gästhuset har totalrenoverats.

Tomt

Terrasserad tomt med fina stenläggningar, trappor, etablerad växtlighet och flera uteplatser. Högre upp på tomten ligger det privata poolområdet (helt utan insyn), med slående utsikt över havet och byn. Uppvärmd pool med pooltak samt intilliggande poolhus.

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

Dubbelgarage samt flera bilplatser på uppfarten.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 576 000 kr
Byggnadsvärde
2 661 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
250 kr
Värme
52 671 kr
Renhållning
2 692 kr
Vatten/Avlopp
4 531 kr
Summa
60 144 kr

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. Driftskostnaderna avser både boningshus, lägenhet (uthyrd året runt), gästhus och poolhus. Kostnad för hemförsäkring tillkommer (i säljarens fall 8 054 kr/år). Larm finns installerat och kostar 6720 kr/år.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 003 000 kr

Uteplats/balkong

Totalt 156 kvm anlagda uteplatser varav 85 kvm vid poolen, 35 kvm i anslutning till husets baksida/trädgård, 15 kvm intill gästlägenhet samt 21 kvm i anslutning till husets framsida.

Övriga byggnader/utrymmen

Dubbelgarage med förrådsutrymme samt ovanpåliggande lägenhet med viss havsutsikt. Lägenheten har en ingång samt egen uteplats och inrymmer ett stort allrum, pentry med kyl/frys, micro och spishäll samt helkaklat dusch/wc med golvvärme och kombimaskin för tvätt och tork. Nuvarande ägare får in drygt 50 000 kr/år i hyresintäkter för denna.
Pool/yoga/gymhus invid poolen, med utsikt över byn och havet.

TV/bredband

Kabel-tv

ADSL

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Båstad Båstad GA:13 ändamål: Grönområden

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
4
Boarea
230 kvm*
Tomtarea
1488 kvm
Biarea
10 kvm

* Boarean är säljarens uppskattning, inkl lägenhet o gästhus. (6 rok inkl lgh.)Taxerad boarea:160 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan i vinkel
Byggår
1936, 2007*
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
IVT luft/vattenvärmepump, (luftburen golvvärme), luft/luftvärme i lgh.
Takbeklädnad
Betongpannor, plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Rein zink
Fönster
3-glas SP-fönster

* Total ombyggnation åren 2001-2007

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
134
Energideklarationsdatum
2019-04-23

Länkar

Området

Att bo i Båstad kommun

Säkerligen är detta en av Sveriges mest omtalade sommarorter. Belägen på vackra Bjärehalvön bjuder Båstad på en kombination av bad och nöjesliv, men ger samtidigt sken av en stilla småstad med fantastisk natur där böljande fält, härliga stränder och karga klippor spelar in. Det är inte för inte som över en miljon turister väljer att årligen besöka denna plats.

Kommunen har en oerhört tilldragande miljö för både boende och friluftsliv. Mycket tack vare sin direkta närhet till havet, men även det vackra och omväxlande landskapet med kala klippor, långgrunda sandstränder och omsorgsfullt brukad jord gör att många väljer att besöka Båstad. Många av de ursprungliga sommarstugorna finns kvar från den tiden då det endast bodde sjömän och bönder här, och även om de flesta kåkar nu såklart moderniserats så blänker den historiska charmen igenom. Då kommunen är en växande region är efterfrågan på nya bostäder stor.

Båstad är en nöjesmetropol där främst de berömda, kändistäta Tennisveckorna står i fokus. Förutom den klassiska tennisturneringen, Swedish Open lockar även det heta nöjeslivet då ortens alla uteställen, nattklubbar och barer öppnar sina portar och bjuder på ordentlig fest, nätterna igenom.

Under de ljumna sommarkvällarna kan man vandra runt i den charmiga hamnen och titta på båtar, äta glass eller dricka paraplydrinkar. När sommaren är över njuter du istället av friska promenader och uppfriskande vinterbad i den krispiga havskylan.Vill du slippa sommarstressen och istället njuta av lugnet kan du bege dig till den lilla pittoreska byn Kattvik, där du harmonifylld kan njuta av att plocka äpplen på Kattviks fruktodling.

Tågstationen i Båstad erbjuder bra pendlingsmöjligheter med både tåg och buss och det är enkelt att ta sig vidare till närliggande Malmö, Helsingborg, Halmstad men också till Köpenhamn. Närmaste flygplats ligger i Ängelholm och härifrån tar du dig till Stockholm på ca en timme. För dig som väljer bilen kommer du snabbt ut till E6an där Malmö ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, golf, friidrott, fotboll och segling.Barnfamiljer som väljer att slå sig ner i Båstad har ett stort urval på barnomsorg med fyra F-6-skolor, en F-9-skola och en 7–9-skola. I Båstad finns även totalt nio kommunala förskolor, två öppna förskolor och fyra fristående förskolor utspridda på hela vackra Bjärehalvön. Även två gymnasieskolor finns att välja mellan, en kommunal och en fristående.

Köpa, sälja eller värdera bostad i centrala Båstad? Kontakta våra mäklare i Båstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Båstads 3 bästa

3
 • Gårdsbutiker
  På Bjärehalvön kan du finna allt från hantverk och konst till solmogna tomater och färska örter
 • Sjöko
  Restaurang i hamnen med influenser från medelhavet. Närodlat och lokala råvaror
 • Skansenbadet
  Både sandstrand och badbrygga precis nedanför tennisbanorna

Karta

Ängelholmsvägen 164

Ängelholmsvägen 164,
26942 Båstad

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Maria Nygren

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0704-97 99 51