Modern etagevåning mitt i Båstads charmiga bykärna

Båstad - Centrum, Båstad

Köpmansgatan 4

Exklusiv
Utgångspris
8 500 000 kr
Avgift
2 593 kr
Antal rum
4
Boarea
124 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Modern etagevåning mitt i Båstads charmiga bykärna

Stilfull bostad i anrik fastighet några hundra meter från strand och hamn i Båstad

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Vy mot Kattegatt - vacker våning mitt i Båstad
Brf Viktoriagården - med anor från 1870. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
Brf Viktoriagården - med anor från 1870
Läget strax ovanför hamnen med gångavstånd till allt är perfekt. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
Läget strax ovanför hamnen med gångavstånd till allt är perfekt
En ljus och rymlig hall välkomnar. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
En ljus och rymlig hall välkomnar
Duschrum med WC i anslutning till entré och sovrum. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
Duschrum med WC i anslutning till entré och sovrum
Gästrum med plats för familjen. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
Gästrum med plats för familjen
Rejäl takhöjd och stora vackra fönster är en del av våningens charm. Köpmansgatan 4 - Bjurfors
Rejäl takhöjd och stora vackra fönster är en del av våningens charm

Planskiss

Planlösning
Planlösning övervåning
Planlösning
Planlösning entréplan

Beskrivning

Beskrivning

Konsten att bevara känslan från förr. Det kan Båstad. Kanske lite extra tydligt är det på kustortens huvudgata Köpmansgatan. Här råder äkta bykänsla, som om tiden har stått stilla. På flera ställen är marken fortfarande vackert mönsterlagd med kullersten och smågatsten. Gathusen radar upp sig längs gatan i mustiga kulörer som ockra, grafitgrått, rostrött och duvblått. Fönsterbågarna är ofta välvda och prydda med fast spröjs. Att havet är nära är påtagligt. Det räcker med att korsa gatan för att se en glimt av Kattegatt och båtmasterna som pekar upp mot skyn.

Samma ljuvliga vy välkomnar dig i etagevåningen som är inhyst i en vacker fastighet från sent 1800-tal. Läget på hörnan ger en storslagen utsikt åt flera håll och den stora balkongen i sydväst erbjuder många soltimmar. Interiört råder en välstämd mix av gammalt och nytt. Djupa fönstersmygar, generös takhöjd, gedigna stenväggar och synliga takbjälkar minner om ursprunget. Ljusa öppna ytor, påkostade materialval och idealisk rumsfördelning gör det till ett bekvämt och modernt boende. Bostadsrättsföreningen är liten och obelånad vilket ger en mycket låg årsavgift. Här bor du mitt i en sommaridyll året om, i en miljö där det är lätt att nå både puls och fridfullhet.

Interiör

Välkommen till Köpmansgatan 4
Knappt 500 meter skiljer mellan det ockragula huset i byn och Laholmsbuktens vattenkant. Fastigheten uppfördes 1870 och har bland annat rymt ett tebrödsbageri, hästskjutsverksamhet och gästgiveri. Efter en genomgripande men varsam renovering stod sju exklusiva lägenheter klara för inflyttning genom Brf Viktoriagården 2011. För att göra det ytterligare bekvämt för de boende installerades en hiss i huvudbyggnaden och privat parkering gjordes på innergården. Föreningens utmärkta ekonomi gör köpet tryggt och du bor till en mycket låg månadskostnad. Här är det lätt att trivas.

På detta charmiga byläge har du gångavstånd till allt från havsbad och skogspromenader till restaurangbesök, tennis och shopping. Att Båstad lever upp lite extra under sommartid är ingen hemlighet, men utbudet av aktiviteter är alltid stort i och omkring Båstad. Omgivningarna bjuder på en rik variation av miljöer med böljande backar, åsar, klippor, sandstränder och vidsträckta fält som få orter kan skryta med.

Entré
En ljus och rymlig hall med ett stort fönster mot innergården och åsen välkomnar dig. På golvet ligger mörkgrå klinkers och väggarna är vitmålade. Kappan hänger du i en av de platsbyggda garderoberna som erbjuder gott om förvaring. En bit in i hallen, på höger hand finns ett stilfullt, helkaklat badrum med dusch, wc och tvättställskommod. Färgskalan går i vitt och mörkgrått. Ett vackert bågformat fönster med djupa smygar släpper in rikligt med dagsljus.

Sovrum
Bredvid badrummet finns våningens första sovrum som idag används som gästrum. Här finns en bekväm platsbyggd våningssäng som ingår om så önskas. Även här är väggarna vita och fötterna vilar på ett skeppsgolv. Från det höga fönsterpartier blickar du ut mot innergårdsmiljön och den grönskande åsen. Bredvid sovrummet finns en praktisk klädkammare.

Sociala ytor
Större delen av entréplanet har ägnats åt de sociala ytorna. Ett underbart sällskapsrum med tre stora fönsterpartier mot hav och torg rymmer både matplats och vardagsrum. Rummet har en naturlig kontakt med köket som är centralt placerat på våningsplanet. Det generösa ljusinsläppet och väl tilltagen takhöjd bidrar till den luftiga känslan som råder. Här finns det gott om utrymme för både ett stort matbord och loungehörna. Det vackra golvet, som återkommer i alla rum, är ett nåtat, massivt skeppsgolv av ek.

Köket har en social atmosfär med en stor arbetsbänk som fungerar som rumsavdelare till matplatsen. Den tidlösa inredningen i vitt kommer från Tibrokök och samtliga bänkytor är klädda med granit bortsett från en gedigen träkubbe som bryter av mot den svarta stenen. Väggarna ovanför arbetsytorna bär glasmosaik. Samtliga vitvaror är av hög kvalitet från Gaggenau. Från matbordet kan du plocka fram favoritdrycken i rätt temperatur direkt från vinkylen, som är praktiskt placerad där.

En trappa upp
En sisalklädd trappa med specialdesignat trappräcke i rostfritt stål leder upp till den ombonade övervåningen som har en underbar utsikt mot havet och takåsarna i Båstads bykärna. Till höger nås ett vackert och luftigt sovrum som har storslagen utsikt mot havet.

På motsatt sida nås det rymliga badrummet som är stilrent inrett i vitt och grått. Ett stort fönsterparti ger utsikt mot åsen i söder. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikbara dörrar i frostat glas, tvättställskommod och spegelskåp. Rummet har även en tvättavdelning som består av en praktisk arbetsbänk med underskåp, tvättmaskin och torktumlare side by side från Miele samt utrymme för tvättkorg under bänken.

På detta våningsplan når du också ett underbart allrum med träpanel i tak, synliga takbjälkar och gjutjärnskamin. Mot sydväst finns ett stort öppningsbart glasparti som leder ut till en stor balkong mot innergården och åsen, där sommarkvällarna avnjuts som bäst. I motsatt sida finns en fönsterkupa med obruten havsutsikt. I rummet finns även platsbyggd förvaring. Önskas ytterligare ett tredje sovrum är det möjligt att dela av rummet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Viktoria 46

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Viktoriagården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Viktoriagården bildades år 2011 och består av 7 st lägenheter i varierande storlekar. I fastigheten som löper längs Köpmansgatan ryms 4 st lägenheter. Övriga 3 bostadsrätter är belägna i gårdsbyggnad. De ursprungliga byggnaderna har genomgripande renoverats. Bostadsrätterna har förärats exklusiva materialval såsom massiva skeppsgolv i ek, köksbänkskivor i granit, kökssnickerier från Tibrokök och maskinpark från Gaggenau/Miele. Hiss har installerats i huvudbyggnaden och parkering erbjuds på innergården.

Föreningen är obelånad. Slutliga insatser för respektive bostadsrätt påverkar inte den ekonomiska planen (garanti finns).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi

Utmärkt ekonomi. Föreningen är obelånad.

Parkering

Parkeringsplats på innergården ingår i årsavgiften.

TV/bredband

ADSL. Fiber finns i gatan.

Övrigt

Förråd finns i källaren.

Föreningen är belägen i en 3D-fastighet.
Gemensamhetsanläggningar:
GA:5 Vatten- avlopps och dagvattenledningar
GA:6 Grund och fasad
GA:7 Parkering och sophantering
GA:8 In- och utfart
GA:9 Gasledningar med tillhörande anordningar samt värmeanläggning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
680 kr
Summa
680 kr

Lägenheten har egen elmätare för elvärme och hushållsström.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Stor balkong mot sydväst belagd med teak

Övriga byggnader/utrymmen

Lägenhetsförråd i källaren

TV/bredband

ADSL

ADSL

Parkering

Parkeringsplats ingår i årsavgiften

Tillträde

Omgående eller efter ö.k.

Månadsavgift

Avgift
2 593 kr

I avgiften ingår värme via luft/luftvärmepump på entréplanet, VA, renhållning, parkeringsplats och bostadsrättstillägg. Övervåningen värms upp via elradiatorer och kostnaden för elvärme övervåning, hushållsström samt hemförsäkring betalas av innehavaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
15,5914%
Andel av årsavgiften är
15,5914%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 500 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
0 av 3*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
124 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Lägenheten är en etagevåning och belägen på våning 2 och 3

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Penthouse
Byggår
1870/2012*
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, elradiatorer, kamin
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Fönster
3-glas isoler

* Total ombyggnation/renovering 2012

Området

Att bo i Båstad kommun

Säkerligen är detta en av Sveriges mest omtalade sommarorter. Belägen på vackra Bjärehalvön bjuder Båstad på en kombination av bad och nöjesliv, men ger samtidigt sken av en stilla småstad med fantastisk natur där böljande fält, härliga stränder och karga klippor spelar in. Det är inte för inte som över en miljon turister väljer att årligen besöka denna plats.

Kommunen har en oerhört tilldragande miljö för både boende och friluftsliv. Mycket tack vare sin direkta närhet till havet, men även det vackra och omväxlande landskapet med kala klippor, långgrunda sandstränder och omsorgsfullt brukad jord gör att många väljer att besöka Båstad. Många av de ursprungliga sommarstugorna finns kvar från den tiden då det endast bodde sjömän och bönder här, och även om de flesta kåkar nu såklart moderniserats så blänker den historiska charmen igenom. Då kommunen är en växande region är efterfrågan på nya bostäder stor.

Båstad är en nöjesmetropol där främst de berömda, kändistäta Tennisveckorna står i fokus. Förutom den klassiska tennisturneringen, Swedish Open lockar även det heta nöjeslivet då ortens alla uteställen, nattklubbar och barer öppnar sina portar och bjuder på ordentlig fest, nätterna igenom.

Under de ljumna sommarkvällarna kan man vandra runt i den charmiga hamnen och titta på båtar, äta glass eller dricka paraplydrinkar. När sommaren är över njuter du istället av friska promenader och uppfriskande vinterbad i den krispiga havskylan.Vill du slippa sommarstressen och istället njuta av lugnet kan du bege dig till den lilla pittoreska byn Kattvik, där du harmonifylld kan njuta av att plocka äpplen på Kattviks fruktodling.

Tågstationen i Båstad erbjuder bra pendlingsmöjligheter med både tåg och buss och det är enkelt att ta sig vidare till närliggande Malmö, Helsingborg, Halmstad men också till Köpenhamn. Närmaste flygplats ligger i Ängelholm och härifrån tar du dig till Stockholm på ca en timme. För dig som väljer bilen kommer du snabbt ut till E6an där Malmö ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

Idrottsutbudet är stort med bland annat tennis, golf, friidrott, fotboll och segling.Barnfamiljer som väljer att slå sig ner i Båstad har ett stort urval på barnomsorg med fyra F-6-skolor, en F-9-skola och en 7–9-skola. I Båstad finns även totalt nio kommunala förskolor, två öppna förskolor och fyra fristående förskolor utspridda på hela vackra Bjärehalvön. Även två gymnasieskolor finns att välja mellan, en kommunal och en fristående.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Båstad Centrum? Kontakta våra mäklare i Båstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Båstads 3 bästa

3
 • Gårdsbutiker
  På Bjärehalvön kan du finna allt från hantverk och konst till solmogna tomater och färska örter
 • Sjöko
  Restaurang i hamnen med influenser från medelhavet. Närodlat och lokala råvaror
 • Skansenbadet
  Både sandstrand och badbrygga precis nedanför tennisbanorna

Karta

Köpmansgatan 4

Köpmansgatan 4,
269 35 BÅSTAD

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Kylesten Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0704-97 99 53