Harlösa, Eslöv

Stationsvägen 18

Såld, 2020-02-21
Slutpris
4 150 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1714 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
209 kvm / 58 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Flyingebygden

Flyinge, Harlösa, Hunneberga, Löberöd, Gårdstånga och Hurva skapar en levande landsbygd där orterna ligger spridda i natursköna marker söder om Eslöv inom ett avstånd av några mil. Namnet Flyinge är synonymt med hästar och bygden är sannerligen ett paradis för alla hästälskare. Men den slingrande Kävlingeån erbjuder ett hem till många andra arter, i skogen runt Vombsjön finns ett av Sveriges främsta fågelområden och fina fjärilsmarker. kan man även träffa ett äkta skånskt slottsspöke.

Bussförbindelserna in till kommunens centralort Eslöv är goda och närheten till E22:an gör t ex pendling till Lund och Malmö smidig och det finns två Pågatågsstationer i närområdet. Bebyggelsen varierar främst mellan mindre gårdar, friliggande enfamiljshus och fritidshus. Många erbjuder förstås möjlighet att hålla hästar. Där området norr om Eslöv tätort domineras av ädellövskog omfamnas orterna söderut på Flyingebygden av ett öppet slätt- och odlingslandskap där Kävlingeåns slingrande vatten ger förutsättningar för ett rikt fågelliv och vackra naturupplevelser. På våren blommar backsipporna på de torra sandiga backarna och fågellivet är intensivt på de fuktiga strandängarna. Har man tur ser man vadarfåglar eller stork på jakt efter groda och sork.

Flyinge är ett trevligt samhälle känt för sina kopplingar till häst- och ridsport och är norra Europas främsta mötesplats för hästar och människor med universitet, yrkeshögskola och gymnasium. Flyinge ligger 1,5 mil söder om kommunens centralort Eslöv. Det är samma avstånd till Lund som nås på 17 minuter med bil via E22:an. Närmaste Pågatågstation finns i Örtofta, en bilfärd på 10 min. Den kommunala Flyingeskolan tar emot elever från förskoleålder upp till åk 6. På orten finns även en större sedan länge etablerad plantskola, Flyinge Plantshop. Naturreservatet Flyinge ängar ligger strax söder om byn och från högt liggande, sandiga marker har man fin utsikt över det öppna landskapet och fuktängarna längs Kävlingeån.

Tätorten Harlösa ligger sydöst om Flyinge, med ett avstånd på knappt 2,5 mil till Eslöv respektive Lund. Närmaste granne är militära övningsfältet Revingehed och Halösa har ett naturskönt läge intill Kranksjön, Vombsjön samt Vombskogen. Här finns Fågelriket, ett av Sveriges främsta fågel- och fjärilsmarker. Bebyggelsen inne i Harlösa består till största delen av friliggande enfamiljshus. Aktiviteter inom Harlösa IF och kulturverksamhet skapar en levande by i kombination med gott serviceutbud; livsmedelsbutik, post- och Systembolagsombud, vitvarubutik, café, pizzeria och bensinstation.

Löberöd, som ligger knappt två mil sydöst om Eslöv, är en liten tätort i en levande landsbygd. Lund nås på mindre än 25 minuter via E 22:an och närmaste Pågatågstation är i Örtofta, en bilfärd på 18 min. I Löberöd finns livsmedelsbutik, bensinmack, vårdcentral Praktikertjänst samt en pizzeria.

Båda de små tätorterna Hurva och Gårdstånga ligger med smidigt pendlingsläge nära E 22:an, på ett avstånd av 18 km respektive 10 km till Lund. Hurva är ett lugnt och trivsamt samhälle med förskola, idrottsförening och ett aktivt byalag. Gårdstånga, med anor sedan 900-talet ligger vid Kävlingeåns norra strand, och här finns också aktiv idrottsförening verksam ihop med intilliggande Flyinge.

Köpa eller sälja bostad i Harlösa? Kontakta Bjurfors mäklare i Mellanskåne! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Flyingebygdens 3 bästa

3
 • Flyinge Kungsgård
  Ta en guidad tur eller en egen promenad genom ett av världens äldsta verksamma stuterier
 • Gaspari Lodge
  Gård med SPA, rum och restaurangen Gastro Gaspari.
 • Sofiero Gård
  Inspelningsplats för Antikrundan. Här finns också bageriet Brödkultur 2.0 och en gårdsbutik