Fin villa i Ljungdala

Ljungdala, Hässleholm

Rymdvägen 5

Besiktigad
Pris
2 650 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
762 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
104 kvm / 104 kvm

Fin villa i Ljungdala

Nu finns denna fina villa ute till försäljning. Huset ligger på en lugn återvändsgatan och mycket är renoverat i huset de senaste åren.

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-1641997

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Rymdvägen 5, ett mycket trivsamt och praktiskt enplanshus med källare som ligger på en lugn återvändsgata!

Huset är i ett plan och i ett gott skick. Här finns 3 sovrum, kök och vardagsrum med delvis öppen planlösning, badrum med badkar. I vardagsrummet finns plats för både en soffgrupp och en matsalsgrupp om så önskas. Stort uteplats med tralldäck.

Huset står på en lättskött tomt. På tomten finns även ett garage med förråd bakom. På den rymliga uppfarten finns plats för två bilar.

Det här hemmet passar alla!

Interiör

Hall
Den inbjudande hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och klinkergolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom goda avhängningsmöjligheter, hatthylla och klädhängare.

Kök
Det sociala köket har vitmålade väggar och laminatgolv. Utrustningen består av spis, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket en trevlig köksö, generösa arbetsytor och öppen planlösning mot vardagsrummet.

Sovrum
Fint och ljust sovrum med garderob, härligt ljusinsläpp och plats för säng. Rummet nås från korridoren och har laminatgolv, en fondtapet och vita väggar.

Sovrum 2
Husets andra sovrum är stort och mysigt och har inbyggda garderober, utgång till allrummet och plats för dubbelsäng. Rummet ramas in av vita väggar och har laminatgolv.

Sovrum 3
Ett lite mindre rum, mysigt och fint med garderob och plats för säng. Väggarna är målade i en ljus kulör och golvet är belagt med laminat.

Badrum
Badrummet är smakfullt och fräscht och har toalett, badkar, kommod och badrumsskåp. Väggarna och golv är klädda i grå 60x60 klinker, fond vägg i med vita plattor pryder kommodväggen.

Vardagsrum

Husets vardagsrum som ligger nere i källaren har öppen spis och plats för stor soffgrupp. Ett mysigt rum som blir den naturliga samlingsplatsen för familjen. Här är väggarna målade i en ljus kulör och golvet är belagt med laminat golv.

Förråd
Huset har två stycken förråd som ligger på var sin sida korridoren i källaren. Här finns gott om plats för förvaring. Rummet på höger sidan kan också göras om till ett sovrum om så önskas.

Sovrum med badrum

Här finns ett utrymmes om idag används som kontor men med enkla medel kan göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas. Här finns även ett badrum som är nyrenoverat med vita kaklade väggar och ett fint mönstrat golv av klinker, badrummet erbjuder även en fräsch bastu att värma sig i.

Gästtoalett
Källaren erbjuder även en mindre gästtoalett som har kaklade väggar och golvet är belagt med klinker.

Tvättstuga/Groventré
Husets tvättstuga är liten och utrustad med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Golvet är belagt med mörka klinkerplattor. Här finns en naturlig ingång för familjen som också är när från bilarna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stjärnan 3

TV/bredband

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 269 000 kr
Byggnadsvärde
1 023 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggår
1978
Fasad
Stående träpanel
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glas isolerrutor och 2-glas kopplade
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

Se besiktningsprotokoll

Planbestämmelser

Stadsplan

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
2 650 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
104 kvm*
Tomtarea
762 kvm
Biarea
104 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Sotning
933 kr
Hushållsström
9 000 kr
Värme
24 000 kr
Försäkring
4 905 kr
Renhållning
2 000 kr
Vatten/Avlopp
3 803 kr
Summa
44 641 kr

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 550 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-11-16

Området

Mäklaren om Hässleholm

Redan i slutet på 1800-talet blev Hässleholm en viktig järnvägsknutpunkt i Skåne. Idag tar man sig lätt och smidigt mellan storstäder som Stockholm och Köpenhamn. Inne i centrum finns ett stort av kultur, restauranger och butiker. Utanför stadskärnan finns det gott om natursköna platser att upptäcka.

Tack vare expanderingen av järnvägen under 1860–1870-talen på Hässleholmsgårdens mark, fick Hässleholm en viktig roll i Skåne. På den tiden färdades man främst mellan Helsingborg och Kristianstad. Idag tar man sig smidigt till Köpenhamn på cirka 1 timme och Stockholm på 3–4 timmar.

Hässleholms centrum har byggts upp intill järnvägsstationen, där största delen av bebyggelsen består av hus från efterkrigstiden. Några få äldre byggnader från tidigt sekelskifte finns kvar men mycket har rivits. Inne i centrum finns allt man behöver inom service, butiker, kaféer och restauranger. Kulturhuset är en populär, social mötesplats mitt i centrum med bibliotek, utställningshall, konsertsalar och biograf. För barn och unga arrangeras det löpande konserter, teater, workshops och pyssel.

Sport- och föreningslivet är rikt i Hässleholm. Q-poolen är en idrottsanläggning med både idrottshall, träningscenter och simhall med rekreationsavdelning. På Österås finns padel, tennis – och ishall samt fotbollsplaner. Alldeles i utkanten av centrum ligger Hässlegårdens golfklubb. Det rika aktivitetsutbudet uppskattas inte minst av barnfamiljerna som också har bekvämt nära till flera förskolor och skolor både inne i centrum och utanför.

Hembygdsparken ligger nära Hässleholms kyrka och bildades på 1930-talet. Här, mitt i centrum, erbjuds en vacker och nostalgisk miljö med gröningar, dammar, äldre röda trähus och en Ölandskvarn. Hela området är en perfekt utgångspunkt för att samlas för picknick och utomhuslek. Utöver detta finns ett flertal lekplatser, museum och en utomhusscen. Varje år anordnas det midsommarfirande i parken.

För större naturupplevelser behöver man inte åka långt. Ett flertal vandringsleder, promenadslingor och strövområden i varierande landskap finns nära tillhands. Hovdala, Lursjöleden, Möllerödssjö, Vedema och Vieåleden är några av dessa. Finjasjön med fiske och badplats ligger endast 5 km bort. Inte långt från FInjasjön ligger ett av Hässleholms mest besökta utflyktsmål, inte minst av turister; Hovdala slott.

Slottet har anor från 1600-talet och omges av en vacker park och trädgård samt ett orangeri från 1700-talet, som är en populär vigselplats. Här kan man också ta del av projektet Boketorp som är en samling hus som varsamt restaurerats. Runt slottet finns ett fint naturområde med möjlighet för att vandra, fiska, rida på islandshästar och fördjupa sig i den historiska miljön med minnesmärken.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Hässleholm? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Hässleholm. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

HÄSSLEHOLMS TRE BÄSTA

3
 • Hovdala Slott
  Café, restaurang och underbara vandringsleder i Hovdala
 • Multilevel äventyrspark
  Höghöjdsbanor, klätterträd och ziplines i skogsmijö
 • Vedema strövområde
  Förtrollande skog med tropiska inslag, raviner, utsiktsplatser och fritt fiske.

Karta

Rymdvägen 5

Rymdvägen 5,
28143 Hässleholm

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pontus Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-1641997

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Ljungdala, Hässleholm

  På förhand
  Adress
  Vegagatan 27
  Pris
  2 295 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  134 kvm
  Tomtarea
  405 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!