Hoppa till innehåll
. Lilla strandgatan 5 - Bjurfors

Hyr ut och tjäna pengar!

  • 16,4 kvm
  • 1 rum
  • 650 000 kr

Centrum, Helsingborg

Lilla strandgatan 5

Pris:
650 000 kr
Avgift:
3 550 kr
Antal rum:
1
Boarea:
16,4 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
4 av 5
Hiss:
Ja

Hyr ut och tjäna pengar!

Hotellrum i bostadsrättsform - för eget bruk eller hyr ut med möjlighet att tjäna pengar! Juridisk person OK. Läs annons och bilagor för mer info!

Beskrivning

I det här konceptet investerar du i en bostadsrätt där du kan hyra ut den hur mycket du vill och på så sätt tjäna pengar! Hanteringen av bokningar, städning, utbetalning av pengar etc. sköts av ett av föreningen bestämt driftbolag. Juridisk person får äga!

För april-december 2020 var intäkterna 30 221 kr. Detta efter avgifter till föreningen, men innan månadsavgiften. Januari-mars är inte med då driftsbolaget hade gått i konkurs.
Under april-december 2019 (rummet förvärvades i april 2019) var intäkterna 57 875 kr efter avgift till föreningen.

I hjärtat av Helsingborg, bland kullerstensgator och mysiga gränder finner ni Lilla Strandgatan 5 och Hotell H5. En charmig sekelskiftesfastighet från 1898 med en pittoresk innergård. Idag pågår hotellverksamhet och nu har du möjlighet att köpa ett eget hotellrum i bostadsrättsform, som du använder för eget bruk eller hyr ut genom föreningens gemensamma drifttjänst. Juridisk person accepteras.

Huset är renoverat över tiden med ambition att bevara dess karaktär. Fastigheten är fördelad på tre plan, mansardplan och källare där bottenvåningen är putsad och ovanplan i dekormurat tegel.

Inom en radie på 200 meter finner ni allt från Centralstationen till Helsingborgs nya restaurangområde och vackra stränder. Ni når kontinenten genom snabbtåg via Köpenhamn och från Knutpunkten går färjorna till Helsingör.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Entré och innergård
  • Lobby
  • Entré

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vikingen 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
29
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen erbjuder ett gemensamt kök i gatuplan samt frukostrum/lobby. Det finns även en mysig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Djur ej tillåtet.

Föreningens ekonomi

Planerad avgiftshöjning om ca 2-3 % under 2020 (kontrollerat med ordförande 2020-05-06)

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande:
För ökad komfort så undersöker styrelsen möjligheten att installera en värmepump i trapphuset.
Brandskyddsåtgärder håller på att utföras.
Uppfräschning av rummen med bl.a. nya färger.

Parkering

I närområdet

TV/bredband

Fiberanslutet WiFi

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gemensam innergård

Övrigt

Övernattar du som ägare själv i lägenheten så tar driftsbolaget 350 kr för byte för sängkläder och städning efter vistelsen

Intäkter för uthyrning av rum fördelas enligt följande:
- Om beläggningen understiger 50 %: Driftbolaget erhåller 30 % av hyresintäkterna efter avdrag för ev. provision och moms.
- Om beläggningen överstiger 50 %: Driftbolaget erhåller 35 % av hyresintäkterna efter avdrag för ev. provision och moms.
- Om beläggningen överstiger 70 % under lågsäsong erhåller Driftbolaget 40 % av hyresintäkterna efter avdrag för ev. provision och moms. Med lågsäsong avses September
till mars.
- Bokningar som är 30 nätter eller längre: Driftbolaget erhåller 25 % av intäkterna efter avdrag för ev. provision och moms.

Hyresgäst som ordnas av ägaren:
Definition: Bokningar som inte inkommit från en automatisk säljkanal (såsom Expedia, Booking.com mfl), hemsidan, eller Driftbolaget själva.

Villkor: Alla bokningar omfattas av villkoren nedan. Bostadsrättsinnehavaren och hyresgästen äger rätten att förhandla endast om vistelsens datum och pris.

Allmänna villkor
- Hyresobjektet får endast användas till bostadsändamål. Uthyrning i andra hand är ej tillåten
- Uppsägningstiden är en månad
- I hyran ingår el, värme, och internetuppkoppling
- Hyresgästen får inte utföra målning, tapetsering, bygga om, göra hål i väggen eller jämförliga åtgärder
- Hyresvärdens försäkring gäller ej hyresgästens ägodelar
- Hyresgästen skall väl vårda och akta den upplåtna egendomen. Skulle skada inträffa, svarar hyresgästen härför, såvida hen inte kan visa att hen eller någon annan hen svarar för inte är vållande till skadan
- Hyresgästen förbinder sig att respektera de ordningsregler som hotellet har fastsatts
- Djurförbud gäller på hotellet. Medföres djur in på rummet kommer hyresgästen debiteras för en total sanering
- Olaglig aktivitet är ej tillåten på hotellet
- Hyran skall betalas i förskott. Betalning sker via Swish, kort, mot faktura eller Bankgiro. Kontanter mottages ej
- Rökning är ej tillåtet någonstans på hotellet eller innergården samt inom en radie om 5 m från entrén. Den som röker inomhus kommer debiteras en saneringsavgift
om 5 000 kr. Utlöses dessutom brandlarmet så tillkommer en kostnad för detta
- Boende på Hotel H5 skall använda hotellets sängkläder. Det går bra att använda egna handdukar om så önskas. Tvättmaskin och torktumlare finns att tillgå för gästerna. För tvättmedel och ev. sköljmedel svarar gästen själv
- Utcheckning senast kl 11:00 och incheckning tidigast kl 15:00 om inget annat avtalats skriftligen med hotellet
- Städning ingår inte, men kan köpas till separat för 125 kr per gång. Hyresgäster förväntas städa sitt rum minst varannan vecka. Med städning avses dammsugning och våttorkning av golv samt städning av toalett och badrum. Driftbolaget tillser att gästerna har tillgång till dammsugare, mopp, rengöringsspray och trasor
- Handtvål, duschgel och toalettpapper ingår. Hyresgästen informerar hotellet i god tid om något behöver fyllas på
- En obligatorisk tvättavgift om 100 kr per vecka tillkommer. För varje extra bädd som används tillkommer 50 kr. För dubbelrum är kostnaden således alltid 150 kr. Hotellets personal byter lakan och handdukar en gång i veckan. Avgiften bereder också gästen tillgång till hotellets tvättmaskin på våning ett. Tvättmedel ingår ej
- Samtliga gäster är välkomna att använda det delade köket på våning 1. Den som använder köket skall tillse att det är rent och snyggt när man är färdig. Disk skall placeras i diskmaskinen, inte i diskhon. Då hotellet stundtals är obemannat förväntas gäster tömma diskmaskinen om den är full och personal inte finns på plats. Driftbolaget svarar för diskmedel, salt och sköljglans
- Skador på rummets inventarier kommer att debiteras hyresgästen
- Är hyran inte betald i tid utgår en förseningsavgift om 300 kr

Parkering

I närområdet

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 550 kr

inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 295 kr/mån för el och wifi samt kapitaltillskott om 1 912 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
3,9%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
650 000 kr
Lägenhetsnummer
403
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
1
Antal sovrum
1
Boarea
16,4 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1898
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
133
Energideklarationsdatum
2017-03-09

Om Centrum

Att bo i Helsingborg centrum

Närheten till havet, naturen och kulturen gör Helsingborg Centrum till en pärla i Öresundregionen. Börja dagen med en god fika för att sen strosa i Stadsparken. Runda av dagen med ett dopp i Öresund eller varför inte ta båten till Danmark. Möjligheterna är många - välkommen till Helsingborg C!

Centrum ligger alldeles intill Öresund och är den äldsta delen av Helsingborg. Centrum sträcker sig mellan Stadsteatern och Hälsovägen i norr till Stadsparken i Söder. Restauranger, caféer och barer ligger tätt, både inne bland husen samt i Norra Hamnen vid havet.

Stadens signum Kärnan är ett 35 meter högt försvarstorn från 1300-talet och den enda kvarstående resten av Helsingborgs slott. För att komma upp till Kärnan och den intilliggande lummiga parken Slottshöjden, tar du Terrasstrapporna från Konsul Trapps plats vid Stortorget. Terrasstrapporna invigdes 1903 och från den övre avsatsen har du en underbar utsikt över Helsingborgs takåsar och Öresund.

Butikerna är centrerade till shoppingstråket Kullagatan som sträcker sig från Stortorget och S:t Jörgens plats. I tvärgatorna från Kullagatan och runt Mariakyrkan söderut ligger det många mysiga fik, restauranger och personliga butiker.

Du behöver inte leta länge efter ett ställe som erbjuder en god fika. Det vimlar av kaféer av olika slag; teoch kaffespecialister, chocolateries, amerikanska kaffekedjor och anrika konditorier.

Väl värt ett besök är Henckelska gården på Norra Storgatan, som är stadens äldsta hus - från 1681. Bakom huset döljer sig en charmig liten trädgård, omgiven av husmurar och figurklippta häckar. Andra populära besöksmål är Dunkers Kulturhus. Här finns spännande kultur och pedagogisk verksamhet för barn samt mycket annat. Varför inte avnjuta en god middag i deras restaurang eller på några av de närliggande ställena i Norra hamnen.

Bada mitt i stan under sommaren på någon av stadens många badplatser. Bland andra finns sandstranden Tropical beach där det känns som att du befinner dig på sydligare breddgrader med palmer och trevlig bar.

Kort och gott har du nära till allt inne i centrum; strand, bad, kultur, god mat, natur och shopping. Vill du utforska den danska sidan gör du det snabbt med båt eller tåg.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Helsingborg Centrum? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lilla strandgatan 5

Lilla strandgatan 5

252 23 Helsingborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Lilla strandgatan 5

Liknande bostäder