Charmig tvårummare med öppen planlösning!

Dalhem, Helsingborg

Dalhemsvägen 33B

Pris
725 000 kr
Avgift
4 878 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
65 kvm

Visning

 • lördag 29/2, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Charmig tvårummare med öppen planlösning!

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Dalhemsvägen 33B. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Välkommen till Dalhemsvägen 33B
Vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Ljust kök. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Ljust kök
Kök med goda arbetsytor och bra förvaring. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Kök med goda arbetsytor och bra förvaring
Kök med utrymme till 4-6 sittande gäster. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Kök med utrymme till 4-6 sittande gäster
Perfekt för trevliga fikastunder med nära och kära. Dalhemsvägen 33B - Bjurfors
Perfekt för trevliga fikastunder med nära och kära

Planskiss

Planlösning
Planlösning. Observera halvvägg mellan hall och vardagsrum.

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna trivsamma tvårummare där varje kvadratmeter är väldisponerad! Lägenheten erbjuder bland annat ett luftigt vardagsrum, stort nog för både soffgrupp och matbord, ett mysigt sovrum, en klädkammare, ett rymligt badrum och ett härligt kök med goda arbetsytor som dessutom ligger i anslutning till bostadens inglasade balkong. Lägenheten sticker verkligen ut i området med sin öppna planlösning mellan vardagsrum, hall och kök - vilket gör bostaden luftig och otroligt läcker!

Lägenheten är belägen på andra våningen, i populära Brf Kjellstorp i nordöstra Helsingborg. Ett bostadsområde som är väl känt för sitt natursköna och grönskande område. Här bor ni bekvämt med närhet till så väl goda kommunikations- och bussförbindelser. Serviceutbud så som flertalet större livsmedelsbutiker, apotek, förskola, grundskola och andra bekvämligheter. Ni kan ta er snabbt och smidigt ner till Helsingborgs centrum antingen med nya pendelbussen eller med bilen på endast 10 minuter.

Interiör

Med enkel och bra vardagsmotion tar ni trappan upp till andra våningen för att sedan stiga in i denna trivsamma lägenhet. Hallen är välkomnade och har avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen finner ni badrummet till vänster och köket till höger, och längre in finns en praktisk klädkammare för ytterligare förvaring. Däremot den bästa och största förvaringsmöjligheten har ni precis utanför er entrédörr, här ligger nämligen ert förråd som är stort, tacksamt placerat och lättillgänglig precis utanför er lägenhet.

Köket är smakfullt och tidlöst. På golvet ligger ett enhetligt mörkt laminatgolv, väggarna är grå tapetserade förutom vid stänkskyddet som är kaklat i snyggt vitt kakel. Taket är besmyckat med charmiga takbjälkar! Köksinredningen är vit och bänkskivan består utav laminat. Här finns plats till 4-6 sittande gäster. Maskinparken består av spis (år 2013), ugn (LG - år 2013), kyl och frys (Bosch - år 2016) och diskmaskin (Electrolux - år 2013). Här finner ni också utgången till bostadens inglasade balkong på 8 kvm belägen i sydöst läge.

Vardagsrummet är rymligt och ger plats till både soffgrupp och matplats om så önskas. Det känns luftigt tack vare den öppna planlösningen, vilket är unikt i området! På golvet ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är ljust målad tapet. Här finns även vackra fönster som vetter ut om grönområdet!

I sovrummet på golvet ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är klädda i mörkbrun tapet. Taket är besmyckat med charmiga takbjälkar vilket utgör en mysfaktor! Sovrummet är i generös storlek och upplevs rymligt och mysigt! Precis utanför sovrummet ligger bostadens klädkammare.

Badrummet når ni från hallen. Det är helkaklat med stora smakfulla kakelplattor som går i brunt och beige. Här finns Wc, handfat (bath deluxe 2020) och dusch.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kjellstorp i Helsingborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
338
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kjellstorp ligger i ett naturskönt område och erbjuder moderna lägenheter, luftiga grönområden samt ett attraktivt läge med Helsingborgs centrum bara runt hörnet. HSB Brf Kjellstorp i Helsingborg äger fastigheterna Ernst 1-2 samt Erling 2, i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Föreningen har 338 bostadsrättslägenheter. Fastigheterna ligger i Helsingborg med adress: Dalhemsvägen 17 A-D, 19 A-C - 41 A-C, 43 A-D samt 45 A-C - 61 A-C. Inflyttning skedde under 1971.

Mellan huskropparna finner ni välskötta planteringar, välgjorda stenpartier, uppväxta träd, mötesplatser och trevliga gångstråk samt lekplats.

Föreningen utför tillsyn i samband med överlåtelse, för att kontrollera lägenheterna. För mer information uppmanas spekulanter att kontakta föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.hsbkjellstorp.se/.

Information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Någon mer avgiftsförändring är inte planerad för året enligt ordförande. Den 1 januari 2020 gjorde föreningen en avgiftshöjning på 3 %. Framöver kommer det ske en årlig avgiftshöjning 2-3%. För lägenheter med inglasad balkong har en obligatorisk tilläggsavgift införts som tillkommer på månadsavgiften varje månad, detta för att på ett rättvist sätt fördela kostnaden för inglasningen enligt föreningens uppgifter. Balkongtillägget är fastställt till 390:-/månad. (Kontrollerat med HSB 10/2-2020)

I avgiften är värme, vatten, kabel-TV (Smallpaket från ComHem), internet (100 mBit från ComHem) samt IP-telefoni inkluderat.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Föreningen har under 2015 tilläggsisolerat vinden, installerat led belysning i trapphuset med närvarosystem. Bytt takfläktar plus köksfläktar i samtliga lägenheter. Under 2018 installerat porttelefoner, tillfört fler parkeringsplatser samt renoverat och byggt ut gymmet. 2018 gjordes även renovering, utbyggnad och inglasning av balkonger.

Kommande renoveringar:
Stambyte är planerat till 2021. Stambyte innebär att tappvatten och avloppsledningar byts ut.
För de närmsta tio åren planerar även styrelsen fönsterbyte och renovering av tak.

Parkering

Garageplats (kallgarage) kostar 388:- eller 494:-/månad (varmgarage) hyran för garage höjs med 1,5% årligen. Det är för närvarande ingen kö. Det finns ca 150 parkeringsplatser som disponeras i mån av plats, två parkeringstillstånd medföljer lägenheten och skall överlämnas av säljaren.

TV/bredband

ComHem Smallpaket för TV och 100 mBit internet ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård mellan huskropparna med bland annat rabatter och lekplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma tvättstugor som kan nyttjas av medlemmarna.Tvättstugor finns däremot inte i alla fastigheter utan de finns i källaren i hus 23 och 51, samt i kvarterslokalen i markplan.
Kvarterslokalen kan hyras av föreningens medlemmar mot avgift 700 kr/dygn och 1 000 kr i deposition.
Övernattningslägenheten (1 rum och kök) finns att hyra mot avgift 400 kr/dag, 2-6 dagar - 300 kr/dag, 1 vecka - 1500 kr och deposition 1000 kr.
Bokning av kvarterslokalen och övernattningslägenheten sker på expeditionstid hos bovärd.
Bastu/Familjebastu bokas i bokningsterminaler vid tvättstugorna.
Föreningen har även ett gym/motionsrum som nyligen renoverats.
Det finns även cykelförråd i hus 23 och 51.
Önskas extraförråd (utöver det som tillhör lägenheten) tar man kontakt med HSB.

Övriga byggnader/utrymmen

Finns ett tillhörande förråd på ca 10 kvm, praktiskt placerat utanför ytterdörren.

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

En garageplats kostar 386:- eller 494:-/månad, hyran höjs med 1,5% årligen. Det är för närvarande ingen kö. Det finns ca 150 parkeringsplatser som disponeras i mån av plats, två parkeringstillstånd medföljer lägenheten och skall överlämnas av säljaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 878 kr

Obligatorisk balkongtillägg 390 kr. Totala månadsavgiften är 4878 kr + 390 = 5268 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,28769%
Andel av årsavgiften är
0,28769%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
725 000 kr
Lägenhetsnummer
0190
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
65 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
500 kr
Försäkring
200 kr
Summa
700 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-04-29

Området

Att bo i östra Helsingborg

I denna östra del av Helsingborg är du alltid nära naturen, samtidigt som du befinner dig endast ett par kilometer från stadens puls. Flertalet av östra Helsingborgs stadsdelar domineras av miljonprogrammets bebyggelse från 1965-1974.

Fredriksdal är en stadsdel med kultur och natur. Förutom bostäder finns det flera parker, teater, odlingar, bondgårdar och museum. Fredriksdals museer och trädgårdar är byggt kring Fredriksdals herrgård och har botanisk trädgård, fruktträdgård och engelsk park. Fredriksdalsteatern är en känd friluftsteater som har varit verksam sedan 1932, med Nils Poppe i spetsen mellan 1966-1993. Året därpå tog Eva Rydberg över rollen som teaterdirektör.

I östra delen av Helsingborg ligger Filborna skogspark med Barnens skog, som är ett naturområde med olika typer av miljöer. Västra delen av Filborna är mer som en park med exotiska träd, örter och perenner. I öster hittar du den traditionella svenska naturen och skogen med öppna gläntor, beteshagar och blomsterängar.

Bruces skog är ett naturreservat med våtmarker, betesmarker, äng och skog. Här finns bland annat anpassade skogsstigar för rörelsenedsatta och barnvagn samt en lång cykelled och ridstig.

Den golfintresserade har nära till Vasatorps golfklubb som ligger i riktning mot Mörarp.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Dalhem? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Dalhemsvägen 33B

Dalhemsvägen 33B,
254 65 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Lind

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 67 40