Charmig gaveltrea där nytt möter bevarad charm

Eneborg, Helsingborg

Övre Eneborgsvägen 34A

Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
4 903 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Boarea
82 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig gaveltrea där nytt möter bevarad charm

Trevligt planerad gaveltrea med sociala sällskapsytor och närhet till city! Renoverat kök och badrum samt tillgång till uteplats. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 20

Bilder

Varmt välkomna till denna välplanerade gaveltrea med trevlig planlösning och fint ljusinsläpp. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Varmt välkomna till denna välplanerade gaveltrea med trevlig planlösning och fint ljusinsläpp
Välkommen in i hallen - högt i tak och god avhängningsmöjlighet för kläder och skor. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Välkommen in i hallen - högt i tak och god avhängningsmöjlighet för kläder och skor
Via hallen nås båda sovrummen, badrum samt vardagsrum. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Via hallen nås båda sovrummen, badrum samt vardagsrum
Helkaklat och stilrent renoverat badrum. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Helkaklat och stilrent renoverat badrum
. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Läckert klinkergolv. Övre Eneborgsvägen 34A - Bjurfors
Läckert klinkergolv

Planskiss

Planlösning
Välkommen med din intresseanmälan på tel 070-164 67 40 eller isabell.bengtsson@bjurfors.se

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna rymliga gaveltrea på Övre Eneborgsvägen 34A. Planlösningen består av en rymlig hall med god möjlighet till klädesförvaring, skor och dylikt i de platsbyggda garderoberna in till höger om ytterdörren. Två sovrum belägna i anslutning till hallen, helkaklat och rymligt badrum renoverat 2015, samt stort vardagsrum och renoverat kök med matplatsmöjlighet i nära anslutning. Bostaden har fönsterpartier i två väderstreck som skapar ett fint ljusflöde till bostadens ytor. Elegant och modern stil samsas med bevarad charm på ett trevligt vis.

Föreningen har dessutom en mycket trevligt anordnad gård på framsidan samt är inhägnad med grind och kodlås.

Här bor ni därutöver nära citylivets breda utbud av shopping, nöjen och trevliga restauranger. Ta er snabbt och smidigt ner till city antingen till fots eller med cykel. Perfekt när du vill avnjuta trevliga uteserveringar, ta del av populära restauranger, shopping och mycket mer bara en kort bit hemifrån!

Förutom närhet till så väl citylivets alla nöjen och bekvämligheter bor du även med närhet till god service med allt från populära caféer till matbutiker, gym, apotek, vårdcentral, campus, skolor och förskolor för att nämna några. Allt inom kort räckvidd! Du bor dessutom med närhet till lummiga grönområden, promenadstråk och goda kommunikationer med Knutpunkten och dess goda förbindelser med både buss och tåg.

Varmt välkomna med er intresseanmälan!

Interiör

Hall
Rymlig, avlång hall med god förvaring för kläder och skor. Tre fasta garderober längs med ena hall väggen erbjuder bra förvaring. Härifrån nås bostadens båda sovrum, badrum samt vardagsrum. Vita väggar och ljusare laminatgolv.

Första sovrummet
Behagligt ljusinsläpp med plats för dubbelsäng. Bra klädesförvaring erbjuds vidare i garderoben in till höger. Charmigt brädgolv och vita väggar.

Andra sovrummet
Plats för säng och förslagsvis garderob eller skrivbord. Fint ljusinsläpp från sovrumsfönstret. Vita väggar och laminatgolv.

Badrum
Helkaklat badrum renoverat 2015. Badrummet är utrustat med toalett, badkar med duschmöjlighet, handfat med underskåp och spegelskåp. Obs, tvättmaskinen i badrummet ingår ej i köpet utan medtages av säljaren vid flytt.

Vardagsrum
Väldisponerad yta med plats för större soffgrupp och tv-del. Vardagsrumsfönstren skapar ett ljust och behagligt ljusinsläpp till ytorna. Parkettgolv och vita väggar. Skåpsängen i vardagsrummet ingår ej i köpet utan medtages av säljaren vid flytt.

Kök och matplats
Stilrent renoverat kök från 2015 med fönsterpartier i två väderstreck samt plats för matgrupp. Vita, högblanka köksluckor från Ikea med gott om förvaringsmöjlighet i över- och underskåp. Snygg gråmelerad bänkskiva i sten som erbjuder goda arbetsytor för matlagning. Vitvaror består av kyl och frys, spishäll, diskmaskin samt inbyggd ugn. Väggar i vitt och ett läckert klinkergolv med värmeslingor. Köket ligger beläget trevligt och socialt intill vardagsrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malen 42

Om föreningen

Namn
Brf Malen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Malen grundades år 2000. Föreningen nuvarande ekonomiska plan upprättades 2001-01-23. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och beskattas som ett privatbostadsföretag. Föreningen äger fastigheten med beteckning Malen 42, med adress Sadelmakaregatan 5,5A, 5B, Övre Eneborgsvägen 34A, och 34B, 252 48 Helsingborg. BoNea handhar numera den ekonomiska förvaltningen åt föreningen. Teknisk förvaltning sker via Bredablick.

Brf Malen uppfördes 1943 (1942 enligt info i energideklarationen). Fastigheten genomgick renovering under tidsperioden 2000-2001, därefter bildades Brf Malen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Föreningen äger marken. Fastigheten består av 42 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande.

Planerade avgiftsförändringar:
Inga avgiftsförändringar är för närvarande planerade. Månadsavgiften sänktes med 7% i januari 2018.

Föreningen har gemensam innergård, inhägnad på framsidan med grind och kodlås. Här finns även möjlighet för föreningens medlemmar att grilla.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2016 - Källargolv och väggar målades i korridoren och två intill varandra liggande rum som tidigare varit skyddsrum.
2016 - Ny trädgård projekterades, upphandlades och anlades.
2001 - Stambyte.

Parkering

Föreningen har 11 parkeringsplatser för uthyrning, till p-platserna är det separat kö. Kontakta föreningen för mer information kring parkeringsplatserna.

Gårdsplats/innergård

Trevlig och anlagd gård till entréerna av huset.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren. Cykelförråd, , gästlägenhet att hyra mot viss avgift, hobbyrum, bastu samt gym finns.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1942

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
186
Energideklarationsdatum
2009-03-04

Uteplats/balkong

Uteplats.

Obs - Uteplatsen är inte upplåten med bostadsrätt eller skriftligt nyttjanderättsavtal utan är belägen på föreningens mark. Föreningen äger marken. Lägenheter med uteplats har nyttjanderätt fram till plattsättningsgräns enligt uppgift från föreningen.

Spekulanter uppmanas att kontakta bostadsrättsföreningen för ytterligare information.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, gästlägenhet att hyra mot avgift, hobbyrum, bastu samt gym. Gemensam tvättstuga finns i källaren. Till lägenheten hör 1 vinds- och 1 källarförråd.

TV/bredband

Via kabel-tv.

Bredband.

Parkering

Det finns fria parkeringsplatser i mån av plats på gatorna i området.

Föreningen har 11 parkeringsplatser, separat kösystem tillämpas till dessa.

Tillträde

Augusti 2019

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 903 kr

Inkl. värme, vatten och grundutbud för kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,9747%
Andel av årsavgiften är
3,46%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
0050
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej**
Rum
3
Boarea
82 kvm***

* Entréplan, en halv trappa upp,

** Ej hiss.

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
600 kr
Försäkring
33 kr
Summa
633 kr

Observera att driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares avtal och förbrukning och därav kan variera utifrån egen förbrukning/avtal. Uppgifterna kommer från säljaren.

Området

Att bo i Södra Helsingborg

Söder tillkom på 1800-talet när Helsingborgs kraftiga expansion ägde rum och många industrier slog sig ner här. Arbetarbostäder skapades som ett naturligt led i samband med att hamnen och järnvägen etablerades. Här låg bland annat Helsingborgs Gummifabrik/Tretorns fabrikslokaler och Helsingborgs sockerfabrik. Idag kännetecknas Söder som en livlig och mångkulturell stadsdel med butiker, restauranger, torghandel och gröna parkområden.

Stadsparken är en av de populäraste parkerna i Helsingborg med flera områden för avkoppling, picknick och utelek. Stadsbiblioteket ligger här i parken och lånar bland annat ut frisbees, boulespel och badmintonracket för utelek samt filtar.

Södergatan och Carl Krooks gata är huvudgatorna i stadsdelen och här ser man till största delen höga byggnader mellan 4 och 6 våningar i tegel och betong från början på 1900-talet och 1960–70-tal.

Helsingborgs mest centrala badhus, Simhallsbadet ligger på Söder precis som 1800-talskyrkan Gustav Adolfs kyrka. Kyrkan är placerad mitt på torget med samma namn. Runt omkring finns butiker med smaker från världens alla hörn och en torghandel full av liv och rörelse, där du kan handla året om.

På söder bor du väldigt centralt i Helsingborg. Promenera till biograf, shopping och restauranger eller strosa runt i de grönskande parkerna. Med buss eller cykel tar du dig lätt till skog, bad och naturområden.

Köpa eller sälja bostad i södra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övre Eneborgsvägen 34A

Övre Eneborgsvägen 34A,
252 48 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 20

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eneborg, Helsingborg

  Adress
  Handelsmansgatan 2A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  4 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-05-28 18.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Eneborg, Helsingborg

  Adress
  Bjäregatan 13
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  4 395 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2019-05-26 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eneborg, Helsingborg

  Adress
  Malmögatan 3A
  Utgångspris
  1 345 000 kr
  Månadsavgift
  3 360 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2019-05-27 16.30 Boka här