En ljuvlig kombination av skandinavisk charm och medelhavskänsla.

Hittarp, Helsingborg

Lejdarevägen 3

Exklusiv
Utgångspris
15 900 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1326 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
130 kvm / 35 kvm

En ljuvlig kombination av skandinavisk charm och medelhavskänsla.

Välkommen till detta extraordinära hus anno 1747 men totalrenoverat 2011, på Hittarps landborgskant med enastående panoramautsikt över Öresund!

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På högt och fritt läge mellan strandkanten och landborgens grönska ligger ett enastående hus som bjuder på såväl bevarad 1700-talscharm som skandinavisk tidlöshet. Den trivsamma känslan i bostaden är total och närheten till havet går inte att ta miste på. Stegen mellan hemmet och sand mellan tårna är nämligen lätträknade. Ett morgondopp är en naturlig del av vardagen på detta ljuvliga läge i Hittarp. Du bor i princip helt insynsskyddat, samtidigt som du får en sagolik panoramautsikt över Öresund och den omgivande grönskan.

Med vasstak, vitputsad fasad och spröjsade fönsterpartier utstrålar huset sitt ursprung. Bostaden byggdes 1747 och genomgick en totalrenovering 2011 där exklusiva naturmaterial valdes ut och originaldetaljer förädlades för en perfekt balans mellan det bevarade och nya.

Både planlösning och utrustning är utformade för den moderna familjens behov av avskildhet, avkoppling och gemenskap. Större delen av entréplanet är en social sfär dedikerad den sociala tillvaron. I övrigt bjuder bostaden på bland annat tre avskilda sovrum samt ett gästrum i en separat byggnad. För dig som önskar fler kvadratmeters boyta, finns det möjligheter till detta genom en befintlig detaljplan. Även den gjutna parkeringsytan är förberedd för att enkelt kunna uppföra garage.

Tomten är privat och fridfullt placerad med ett optimalt solläge i sydväst. Här kan du avnjuta en middag till solnedgången från altanen, bjuda in stora sällskap för grilltillställningar vid poolområdet, koppla av med en bok intill den blomstrande floran eller bara ta det lugnt i soffan till vidunderlig utsikt om dagen bjuder på regn.

Det unika läget är ett av Helsingborgs mest attraktiva och erbjuder i symbios med havet, grönskan och cykelavstånd från stadens puls en livsstil som är få förunnad. I Hittarp och de i kringliggande orterna Laröd och Domsten in mot Helsingborg bor runt 5 000 personer. I området erbjuds du ett samlat utbud av väl ansedda förskolor och grundskolor för åk 0-9, vårdcentral, livsmedelsbutik, pizzeria, gym, idrottshall och en aktiv idrottsförening.

Välkommen att kontakta mäklare Alexander Jämthagen för privat visning av Hittarps äldsta hus och uppleva känslan på plats!

Interiör

MILSVIDA VYER
I scenisk miljö bland dramatiska branter, hav och grönska finns ett charmigt och smakfullt hem, vars historia går hela vägen tillbaka till 1747. Den vinkelbyggda huslängan är Hittarps äldsta och dess utsida bär karakteristiska inslag från tiden såsom vasstak, stående träpanel, spröjsade fönsterpartier och vitmålad puts. Tomten på bostadens entrésida ramas in av en kullerstensmur som leder vidare in till innergård som kantas av frodiga buskar och gräsytor. På trädgårdens baksida i sydväst väntar en enastående vy över Öresund som är svår att se sig mätt på. Utöver detta, fås en underbar utemiljö utan insyn som lockar till både sociala och avkopplande stunder. Här finns en generös pool som utlovar semesterkänsla året om. Uteplatserna uppmuntrar till fikastunder, grillmiddagar och mingelfester. Föredras havsdopp nås det på ett kort promenad.

SMAKFULL BALANS
När du anländer till Lejdaregatan 3, ställs bilen på den stenlagda uppställningsplatsen med tilltagen yta. Här är det även möjligt att bygga ett garage eller carport för den som önskar det. Huset är välskött och har bevarad karaktär från byggåret.

Förväntningarna infrias och mer därtill när du stiger innanför tröskeln. Vackra detaljer från förr harmoniserar med moderna, tidlösa. Stilfaktorn är lika hög som den trivsamma känslan.

I entréhallen kliver du in på ett vackert kalkstensgolv som omges av vitmålade väggar och träpaneler. En bit av husets sockel av gråsten påminner om svunna tider. Till höger finns plats för ytterplagg och skor. Till vänster finns en stilfull gästtoalett med kalkstensgolv, grå pärlspont på väggen och vägghängt porslinstvättställ.

Ett par trappsteg upp tar dig vidare in till det genomgående vardagsrummet, som breder ut sig över större delen av entréplanet. Här möts du av ett omfattande ljusinsläpp. Takbjälkarna är till viss del framtagna och målade i ljusgrått. På golvet ligger breda träplankor från Kährs och stenväggarna är putsade och målade i vitt. Centralt i rummet står en ståtlig murad eldstad som förstärker den mysiga känslan i rummet. I anslutning till vardagsrummet, till vänster, nås en underbar veranda som används som matsal. Rummet inramas av spröjsade glaspartier hela vägen runt och på golvet ligger vackra mönstrade cementplattor. Franska dubbeldörrar leder ut till trädgården med uteplats och poolområde. Från verandan avnjuts en magisk utsikt över havet. En sällsynt vacker plats att duka upp middagarna på.

MATLAGNINGSGLÄDJE
Det platsbyggda köket ligger i öppen anslutning till vardagsrummets högra del och är som gjort för att samla familjen för gemensam matlagning och bak. På golvet ligger gedigen kalksten och stenväggarna är vita. I taket finns diskret infällda spotlights och synliga bjälkar. Köket är byggt för att matcha husets ursprung och känsla. Inredningen går helt i vitt med profilerade luckor och lådor med skålhandtag. På väggen finns stänkskydd av fasat metrokakel och bänkskivan är av kalksten. I anslutning till köket finns plats för ett matbord för 6–8 personer. Spishäll, ugn och diskmaskin kommer från Miele, mikro från Samsung, kyl och frys från Siemens.

I anslutning till köket finns en fin tvättstuga med Ölandskalksten på golvet, målade väggar och kalkstensbänkskiva. Tvättstugan är utrustad med handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Härifrån nås groventrén som även leder vidare in till en separat bostadsdel med sovrum, förvaring och badrum med dusch. Sovrummet har trägolv från Kährs, garderober samt ett vackert badrum med franska cementplattor på golvet från Stiltjes och vitt kakel på väggarna. Det lite åtskilda läget från resten av huset, gör detta till en perfekt avdelning för gäster, tonåringar eller egenföretagaren.

EN TRAPPA UPP
En tidstypisk svängd vit trätrappa leder upp till det andra våningsplanet där det finns två härliga sovrum, ett allrum, badrum och klädkammare.

Vid trappan finns en allrumsdel med en stor takkupa med vacker utsikt över omgivningarna. Båda sovrummen har heltäckningsmatta, målade tapeter och anslutande platsbyggda garderober. Ett av sovrummen har utgång till en ljuvlig balkong som har en imponerande utsikt över landborgsbranten och Öresund.

I badrummet syns de återkommande franska cementplattorna. Här kan du njuta av ett avkopplande bad i det fristående badkaret på tassar eller ta en snabb dusch bakom glasväggarna.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ankarstocken 9

Övriga byggnader/utrymmen

Gästhus, förråd.

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1996-09-19) Byggnadsplan (1942-10-02) Fornlämning (1 st)

Parkering

Biluppställningsplats för 3-4 bilar. Möjligt att bygga garage.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 900 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
130 kvm*
Tomtarea
1326 kvm
Biarea
35 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggår
1747*
Fasad
Puts/Kalk
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Halm
Utvändigt plåtarbete
Zink
Fönster
2-glasfönster

* 1747

Alla material i naturmaterial såsom: kalksten, zink, Ölandssten, cementplattor, linolja och halmtak.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2011-Tak, plåt, el, vvs, larm, fönster, väggar, golv,
trädgård, pool, fasad, terass och murar.
2017- Uppställningsplats bilar, förberedelse för garage med golvvärme.

TV/bredband

Telia Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 12-ALL-473.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 068 000 kr
Byggnadsvärde
2 473 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
11 900 kr
Värme
33 500 kr
Renhållning
6 320 kr
Vatten/Avlopp
3 014 kr
Summa
54 734 kr

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 10 590 000 kr

Området

Att bo i Hittarp

Hittarp var ett tidigare fiskeläge som breder ut sig längs Öresundskusten strax norr om Helsingborg. De två områdena Hittarp och Laröd är separerade av landborgsbranten, där Hittarp till största delen är beläget på strandplatån nedanför branten och Laröd på landborgsplatån.

Domsten är ett gammalt fiskeläge och en av Helsingborgs charmigaste stadsdelar med korsvirkeshus, småbåtshamn och strand. Nere vid småbåtshamnen finns en kiosk, gästhamn och segelskola på sommaren.

Domstensstranden är en fin och populär sandstrand, inte minst bland barnfamiljerna eftersom den är långgrund. Du kan även ta ett dopp direkt från en av badbryggorna och köpa något gott i kiosken.

Pålsjö skog är en lövskog med vackra grönområden, promenadstigar och motionsslinga. Skogen är uppkallad efter Pålsjö slott som ligger här. Landborgspromenaden och Skåneleden passerar genom skogen och det rinner två bäckar ner mot Öresund i var sin ravin. Mitt inne i skogen ligger Skogspaviljongen som har en våffelservering på sommaren.

Laröd är omgivet av skogar, åkrar, hästhagar och det är tydligt att det har varit en bondby tidigare.

Kända personer som har varit bosatta i Domsten är bland annat skådespelaren Nils Poppe och konstnären Stig Lindberg.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Hittarp? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lejdarevägen 3

Lejdarevägen 3,
254 81 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75