Svindlande havsutsikt från prunkande grönska på Wachtmeisters väg

Laröd, Helsingborg

Wachtmeisters väg 37

Exklusiv
Prisidé
11 500 000 kr
Antal rum
7
Boarea / Biarea
160 kvm / 160 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
849 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Svindlande havsutsikt från prunkande grönska på Wachtmeisters väg

Med svindlande havsutsikt från den prunkande grönskan på Wachtmeisters väg, finner vi denna gediget byggda villa som måste upplevas på plats.

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med svindlande havsutsikt från den prunkande grönskan på Wachtmeisters väg, finner vi denna gediget byggda villa som måste upplevas på plats.

Att bo på Landborghöjningens platå är ett läge få förunnat men av de flesta eftertraktat. Det unika läget är ett av Helsingborgs mest attraktiva och erbjuder i symbios med havet, grönskan och cykelavstånd från stadens puls en livsstil som är få förunnad.

Avnjut en middag till solnedgången från den stora terrassen, bjud hem nära och kära och umgås i den socialt formidabla planlösningen, ta det lugn i soffan till den vidunderliga utsikten om dagen bjuder på regn eller bara koppla av med en bok vid öppna spisen när snön börjat falla. Här smälter inne- och utemiljön samman på ett ljuvligt vis tack vare den semi-öppna planlösningen och de generösa glaspartierna ut mot sundet och uteplatserna. Att bo på 320 m² innebär gott om utrymme för den moderna familjens behov av avskildhet, avkoppling och umgängesytor - här finns plats för allt och alla.

Arkitekturen talar sitt tydliga språk med sina raka linjer, solida tegelväggar, träpaneler, nivåskillnader och stora fönsterpartier. Uteplatserna breder ut sig längs med hela husets framsida, där du kan ta del en enastående panoramavy över sundet. På husets kortsida, där du kan ta del av samma vackra vy, finns en mysig atriumgård. Hela fastigheten är omgiven av gröna ytor och höga träd. Interiört är villan inte desto mindre tidstypisk med sina spatiösa, luftiga och öppna ytor. Stora fönster får ljuset att flöda in i bostaden från flera håll. Planlösningen är optimal. De stora sällskapsytorna är samlade vid köket och uteplatserna medan sovrum och badrum nås via en längre hall i andra delen. Interiört såväl som exteriört är intrycket enhetligt. Samma mörka ekparkett löper genom hela bostaden och färgskalan går primärt i vitt, med materialskiftningar av tegel och trä. Här kan du förverkliga drömmen om det optimala familjehuset på ett fantastiskt läge, med stranden en skön promenad bort.

HAV OCH GRÖNSKA. Trädgården och omgivningen är helt enkelt sagolik. Att befinna sig på detta höga läge och ha havet rakt framför sig skapar en alldeles speciell stämning. Från husets uteplatser upplever du just denna magi. Morgonkaffet i solens första strålar, grillmiddagar vid solnedgången. Ingenting kan slå det. Den stora terrassen som löper längst med hela husets framsida är bred och rymmer många gäster och sittgrupper. En stor fördel är att terrassen delvis är under tak, vilket möjliggör att du kan utnyttja området även vid mindre fördelaktiga väderförhållanden. Tegelmuren med pelare ger en pampig känsla och ramar in uteplatsen på ett vackert sätt. Det är nästan som att sitta och titta på en tavla när du sitter här och blickar ut mot sundet. De gröna ytorna framför och träden förstärker den känslan. Det vackra stengolvet är av italiensk marmor och leder dig vidare ner via en trappa till trädgården som är härligt uppväxt. På de gröna ytorna som omger huset finns det utrymme för lek och spel. Terrasstrappan tar dig också ner till den mysiga atriumgården som är av tidstypisk karaktär. Samma vackra marmorgolv finns här, som omges av rabatter och den kringgående stenmuren. På detta soliga läge kan du koppla av och insupa sommarens varma strålar. Blir du badsugen finns stranden nära. 193 steg ner på cirka fem minuter och du är framme och kan ta dig ett förfriskande dopp i havet. På detta attraktiva läge bor du i lugna omgivningar och nära till allt du kan tänkas behöva. Skolor, vårdcentral, affärer, bibliotek och ett rikt friluftsliv. Vill du ta del av storstadslivet ligger Helsingborg endast 10 minuter bort med restauranger, shopping och nöjesliv. Från Laröd är det också lätt att ta sig vidare till städer som Lund, Malmö och Köpenhamn.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Alexander Jämthagen för tidsbokning!

Interiör

TIDSTYPISK ENTRÉ. Villan är arkitektritad och uppfördes 1974. Från den lugna gatan framstår villan lite blygsam, som så många villor från denna tid. Vad som döljer sig interiört och på husets framsida är dock allt annat än blygsamt. Fasaden är av vitmålat tegel med inslag av svart trä. En kullerstensbelagd uppfart leder fram till dubbelgaraget. Tomten omges av en fin mur av gråsten som efterföljs av härliga gröna ytor, höga lövträd och frodiga buskar. Entrén till villan finns under tak och välkomnar dig med en massiv svart ytterdörr med stora frostade glaspartier, som ger ett vackert sken kvällstid. Hallen är ljus och bred. Dina ytterplagg hänger du av dig i den stora garderoben med skjutdörrar på vänster hand. Väggarna i hallen är av vitmålat tegel och parketten är mörkoljad. Direkt till höger finns en gästtoalett med vita väggar och ljusgrå klinker på golvet. Från hallen ser du rakt igenom huset till vardagsrummet och de stora fönsterpartierna som bjuder på en magnifik havsutsikt. Lite längre fram i hallen finns trappan som leder ner till nedre plan. Intill trappan hittar du också grovingången som har utgång både till trädgården och garaget.

SÄLLSKAPSYTOR MED UTSIKT. Vid hallens slut kommer du vidare in till bostadens sociala ytor. Ett vidsträckt fönsterparti med utgång till terrassen sträcker sig över hela främre väggen som vetter ut mot havet. Rummet har generösa ytor som fortsätter hela vägen runt husets gavel. Vardagsrummet har, liksom övriga rum på detta plan, mörkoljad parkett. Väggarna är släta och vita. Utsikten från fönsterpartiet i vardagsrummet är häpnadsväckande. De milsvida vyerna över havet blir extra effektfulla då huset ligger så högt som det gör. Grönskan utanför med höga träd, buskar och gräsytor förskönar ytterligare. De stora fönsterpartierna släpper in ljuset från tre olika håll och nivåskillnaderna i såväl tak som golv skapar dynamik. Det är ett privilegium att kunna sitta här en vardagskväll med en bok och kopp te och bara se båtarna sakta segla förbi och njuta av stunden. Lika trevligt är det sommartid, då du avnjuter utsikten från terrassen. Då blir intrycken ännu starkare och du kan känna doften av det salta havet. I vardagsrummet kan du verkligen möblera fritt och skapa nya användningsområden om du vill. Du kan ha en arbetshörna, loungeavdelning eller ett bibliotek i en vrå. Ett trappsteg ner vid husets gavel, finns den gedigna, murade öppna spisen som är i originalutförande. På denna sida finns även utgången till den fina atriumgården. På motsatt sida, åt vänster finner du kök med matplats. Köket är u-format och har öppen planlösning mot matplatsen, som får ta del av samma vackra havsutsikt som vardagsrummet. Matplatsen har, förutom det stora fönsterpartiet, flera lägre fönsterpartier på gaveln som sträcker sig längs hela köket med utsikt över trädgårdens lummiga grönska. Under fönsterbänkarna vid matplatsen och i vardagsrummet löper vackra elementskydd av rotting. Köket kommer från tillverkaren Canadaköket och är av modernt utförande med vita blanka skåpsfronter och blank, svart granit på bänkskivorna. Vitvarorna kommer från kvalitetssäkre Miele. En praktisk köksö delar av köket mot matplatsen och ger både förvaringsutrymme och arbetsyta. Detta är ett trevligt kök, där du är närvarande hela tiden när du lagar mat till dina gäster.

SOV GOTT. Till höger om hallen i entrén kommer du till den privata delen med sovrum och badrum, som är optimalt samlat i en och samma del av huset. En lång hall fördelar tre härliga sovrum. Direkt till höger finns det stora badrummet, som har en lyxig spa-känsla. Golvet har klinker i rostbrunt och väggarna är kaklade i ljusgrått. Här finns bidé, toalett och ett härligt, djupt kokongliknande badkar. En praktisk hylla finns vid badkaret och kommoden har dubbla handfat. En behaglig och noga utvald ljussättning bidrar till den trivsamma känslan här. Efter badrummet ligger två sovrum bredvid varandra i samma storlek med garderober och fönster ut mot husets framsida. Under fönsterpartierna finns vita elementskydd av rotting. Dessa två rum är perfekta som barnrum. I hallen finns stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus samt en terrassdörr som leder ut till atriumgården. Vid korridorens slut kommer du till ett större sovrum, som har en underbar havsutsikt och även detta har utgång till atriumgården. Rejäla skjutdörrsgarderober finns längs den ena väggen. Vilka lycka att få vakna upp här på morgonen och mötas av denna spektakulära vy.

EN TRAPPA NER. Husets nedre plan nås via en trappa med samma parkett som i det övriga huset och en vacker läderbeklädd ledstång i originalutförande. I källarplanet möts du av en underbar gillestuga med vackra blyinfattade fönsterpartier i färgstarka nyanser. Samma fina trägolv som på entréplanet ligger på golvet. En stor öppen spis av tegel är rummets blickfång och värmer gott under de kyliga årstiderna. Detta är det ultimata rummet för mysiga hemmakvällar med familjen. Ställ fram popcornen och låt filmen börja. Intill gillestugan finns ett hobbyrum, som idag används som gästrum. Här finns gott om yta för gästerna att breda ut sig på. Rummet passar givetvis perfekt även som ett hobbyrum. Här kan kreativiteten flöda och du kan äntligen ägna dig åt det där som det aldrig har funnits utrymme för. Kanske blir det en syateljé, keramikverkstad eller ett massagerum? I anslutning till detta rum finns toalett och duschrum med bastu, vilket gör det möjligt att få en privat spa-avdelning härnere om så önskas. I anslutning till rummet finns även tvättstugan, som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättlinor och vask med förvaring. Utöver dessa utrymmen finns två stycken förråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Överum 4

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Avloppsledning Mm

Parkering

Garage med direktaccess till huset via tvättstugan.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Prisidé
11 500 000 kr
Rum
7
Boarea
160 kvm*
Tomtarea
849 kvm
Biarea
160 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-planshus med källare
Byggår
1974
Fasad
Tegel och trä
Grund
Källare
Stomme
Betong och trä
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme (vattenburet system) & två öppna spisar
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdragsventilation
Fönster
Energiglas och enstaka blyinfattat fönster

Planbestämmelser

Stadsplan (1976-02-20)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 12-IM7-57/742.1

Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 12-IM7-77/3972.1
Förmån: Officialservitut Väg, 12-ALL-1413.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 571 000 kr
Byggnadsvärde
3 262 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
6 200 kr
Värme
31 508 kr
Renhållning
3 003 kr
Vatten/Avlopp
2 415 kr
Summa
43 126 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
147
Energideklarationsdatum
2017-02-02

Området

Att bo i Laröd - nära hav och skog

Laröd är en av Helsingborgs charmigaste stadsdelar omgivet av lummiga bok- och tallskogar, åkrar och hästhagar, perfekta för vackra promenader och löprundor.

Ett stenkast från Laröd ligger det berömda Sofiero Slott med sin fantastiska park, slottsrestaurang och återkommande konserter och evenemang. I närheten finns även den välkända glasskiosken som har öppet under sommarmånaderna.

Nedanför landborgen finns ett flertal badställen med både sandstrand och bryggor. Den mest kända är Larödbaden. Därifrån kan man ta underbara promenader efter havet in till Helsingborg. Man kan även välja att gå landborgen via Pålsjö skog med dess vackra grönområden.

I Laröd finns ett rikt utbud av idrottsaktiviteter både för barn och vuxna såsom tennis, ridning, windsurfing, gym och fotboll. Du hittar även annan typ av service som matbutik, skolor, bibliotek och vårdcentral.

Granne med Laröd ligger Hittarp. De två områdena är separerade av landborgsbranten. Hittarp var tidigare ett fiskeläge.
Efter Hittarp passerar man naturreservatet Kulla Gunnartorp med sitt slott som omges av en grönskande park med alléer, boklundar och en gårdsbutik. Därefter är man i Domsten. Domsten är också ett gammalt fiskeläge med gamla charmiga korsvirkeshus, strand och småbåtshamn.

Köpa eller sälja bostad i Laröd? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Wachtmeisters väg 37

Wachtmeisters väg 37,
254 82 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75