Mariastaden, Helsingborg

Rosenfinksgatan 9

Såld, 2019-05-27
På förhand
Slutpris
4 750 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
413 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
127 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Mariastaden

Som boende i Mariastaden har du bekvämt nära till strand, shopping, restauranger och natur. Du har cykelavstånd till allt det bästa Helsingborg har att erbjuda, men bor på lugnt läge i grönskande omgivningar.

Mariastaden är uppbyggt runt det tidigare sjukhusområdet som låg här som hette Sankta Maria sjukhus. När sjukhuset avvecklades på 1990-talet ändrade området namn till Maria Park. I de gamla, men bevarade byggnaderna finns det nu skolor, bostäder och kontorslokaler.

I Maria Park finns det både klassiska tegelhus från 1920-talet och nybyggen. Vägarna kantas av alléer och hela området är lummigt och grönskande.

Nära parken, i en anrik byggnad med tillhörande växthus finns det café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i underbar miljö.
Ett stenkast från Mariastaden finns Pålsjö skog, som har underbara promenadstigar, motionsslingor och strövområden. Lite längre västerut ligger Sofiero slott som erbjuder massor av nöjen, kultur och matupplevelser.

Här är det inte svårt att förstå att barnfamiljerna trivs. Det är ett lugnt, barnvänligt område med flera skolor, förskolor och goda kommunikationer nära tillhands.

Köpa eller sälja bostad i Mariastaden? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Kedjehus

  Mariastaden, Helsingborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kungsfågelgatan 26
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  142 kvm / 32 kvm
  Tomtarea
  295 kvm
 • Friliggande villa

  Mariastaden, Helsingborg

  Besiktigad
  Adress
  Rödhakegatan 5
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  168 kvm / 10 kvm
  Tomtarea
  371 kvm

  Visning: 2019-10-05 10.30 Boka här