Mörarp, Helsingborg

Rättaregatan 50

Såld, 2020-10-21
Slutpris
3 450 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
750 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
150 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Jennie Lind

    Fastighetsmäklare

    :
    Mobil: 0701-64 67 40

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Mörarp

Hässlunda är en mysig landsby mellan Mörarp och Påarp med öppna åkerfält, gårdar och en vacker kyrka från 1200-talet. De flesta bostäder ligger koncentrerade norr om kyrkan och består av gårdar, villor och några gamla skolhus från slutet av 1800-talet. Här bor du genuint på landet men befinner dig endast en kvart från Helsingborgs storstadspuls.

Tre kilometer nordöst om Hässlunda ligger Mörarp som är ett modernt villasamhälle med tågstation, affär, skola och idrottshall. I Mörarp finns ett bevarandeprogram för särskilt värdefull bebyggelse. En spännande byggnad är Caltexmacken som är en bevarad bensinmack, nästan i originalskick.

Tågtrafiken slutade att passera Mörarp i början på 1970-talet men återupptogs igen 1991. Nu kan du ta tåget härifrån till Helsingborg på tolv minuter.

Väster om Mörarp ligger den lilla orten Hjortshög med breda åkerfält, beteshagar, skogspartier och skön lantlig miljö. Här ligger Vasatorps golfklubb och Hjortby torp som hyr ut stugor och lägenheter nära golfbanan. Från golfklubben har du nära till fritidsområdet i Bruces skog Bruces skog som är ett naturreservat med våtmarker, betesmarker, äng och skog. Här finns bland annat motionsslingor, cykelled och ridstig.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Mörarp? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.