Pampig takvåning med tre balkonger, hiss från markplan och panoramautsikt

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 160

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
8 890 000 kr
Avgift
10 900 kr
Antal rum
5
Boarea
205 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 8 890 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Pampig takvåning med tre balkonger, hiss från markplan och panoramautsikt

Bjurfors Exklusiv presenterar en extraordinär våning i anrika Villa Wester med svindlande vyer över Öresund

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Angel

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 26

 • Extra kontaktperson

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En promenad på knappt fem minuter och du står med sand mellan tårna på sköna Pålsjöbaden. Styr du stegen åt andra hållet tar det inte mycket längre tid att slå dig ner på favoritkrogen i stan. Närheten till vatten, natur och centrum är få förunnat.

Det är inte bara läget och den medföljande utsikten över Öresund som är hänförande. När Villa Wester uppfördes 1902 sparades det inte på krutet varken utvändigt eller invändigt. På tegelfasaden med rosa putsdekor syns detaljrika ornamenteringar, pilastrar, smidesbalkonger, stensockel, torn och höga fönster med småspröjs som är typiskt för epoken. Lika detaljrik och utsmyckad är insidan.

Lägenheten är placerad högst upp i huset och sträcker sig över hela gaveln från väster till öster och har så mycket som tre härliga balkonger att njuta av. Här kan du förflytta dig med solen eller tvärtom. En av dem är dessutom inglasad och förlänger utesäsongen avsevärt. Inne i lägenheten möts du av ljuvliga attribut från byggåret såsom fiskbensparkett, stuckaturer, originaldörrar och socklar. Snickerierna har varsamt skrapats och slipats ner för att få fram den fulla utsmyckningen och profilerna.

Boytan är på imponerande 205 kvadratmeter och fördelar sig förträffligt på fem rum och kök. Sällskapsytorna är unikt generösa och är samlade i våningens centrum med tät kontakt till utemiljön. Ett fulländat boende på underbart läge - kort och gott.

Interiör

Med blicken mot Öresund
Det var arkitekt och byggherre Harald Berglin som i egen regi påbörjade fastighetsprojektet som pågick 1902–1903, men lämnade efter en tid över till häradshövding Carl Wester. Byggnaden klassificeras som en värdefull byggnad, vilket inte är svårt att förstå. Stiluttrycket är typiskt för jugendepoken med sin palatslika karaktär med stor detaljrikedom. Fastigheten har huggen stensockel och är klädd med förbländertegel i både rödbrunt och gråvitt samt putsdekor i svagt rosa. I slutet av 1970-talet installerades hiss i huset och vinden inreddes med nya kupor. På detta plan ryms den våningen som är på hela 205 kvadratmeter med fem rum och kök samt tre balkonger. Det är givetvis härifrån du har den bästa utsikten över Öresund och dessutom slipper ta trapporna hela vägen upp.

Från markplan tar du hissen allra högst upp i huset, där du möts av en imponerande hall med stark palatsatmosfär. På golvet ligger en lackad parkett med intarsia och taket är utsmyckat med profiler och handmålningar. Vackra listverk omger fönsterna som har handblåsta glas. Om du har valt att ta trapporna upp gör du det med stil via en pampig trappa av mörk ek med detaljrika svarvade räcken och stolpar. Från entréhallen kommer du vidare in i en inre hall med lackad fiskbensparkett där du kan hänga av ytterplaggen i en dubbel skjutdörrsgarderob.

Sällskapsytor med hänförande vyer
Till höger om entrén öppnar franska pardörrar upp till ett arbetsrum och ett vackert tornrum där du genom fönsterna i väster kan se ut över hela Öresund och vårt grannland på andra sidan sundet. Mot söder skymtar stadens puls och mot norr vilar blicken på Drottninggatans vackra arkitektur. På golvet breder fiskbensparketten ut sig och takhöjden uppnår närmare 4 meter. I rummet finns varsamt renoverade golvsocklar som har skrapats ner för att få fram de fulla profiler och konturer och taket förgylls av stuckaturer. Från detta rum nås den första av våningens tre balkonger som ligger i väster. De mysiga vinklarna och vrårna som bildas mellan taken gör att den känns ombonad och trivsam. Golvet är belagt med mörkgrå klinker och delar av balkongen har tak som gör användningsområdet större. En kikare är ett måste på denna plats, så att du kan spana in båtlivet på Öresund. Det finns gott om plats för en större sittgrupp och balkongen är dessutom utrustad med elektrisk markis och infravärmare På balkongen finns stora skjutdörrspartier av glas som leder in till biblioteket.

Även från tornrummet nås biblioteket, som också bjuder fantastisk utsikt. Här finns en underbar öppen spis med spiselkrans i carraramarmor som förhöjer stämningen de kallare årstiderna, när du ägnar dig åt läsning. Spisen är även försedd med rökgasfläkt. Biblioteket är i sin tur öppet mot matsalen som har vidsträckt utsikt vy över såväl grönskande landborgen som Öresund. Även i detta rum pryds golvet av fiskbensparkett. Med dessa generösa ytor räds du inte att bjuda in hela släkten på kalas. Balkongen nås via ett vackert glasparti av blyinfattat glas från matsalen och leder ut till både en öppen och inglasad del med infravärme, som är användbar stora delar av året. Det är också här du gärna dukar ut helgfrukostarna eller första kaffekoppen i sommarens morgonsol.

Även köket är sammanlänkat med sällskapsrummen och inbjuder till social matlagning. Stilen är modern med vita släta luckor från Ballingslöv med blankt svart kakel som kontrast. Diskhon är extra bred vilket förenklar vid stora middagsbjudningar. På golvet ligger en vitlaserad ekparkett och taket pryds av vackra stuckaturer. Köket har en mäktig takhöjd och är utrustad med exklusiva materialval som bänkskiva av svart granit och vitvaror av hög kvalitet från Miele, vilket gör matlagningen till en ynnest. Exceptionella arbetsytor och god förvaring gör det lätt och roligt att arbeta i. Ytan tillåter dessutom en större matplats även här.

Rofyllt och funktionellt
I anslutning till biblioteket finns ett charmigt sovrum med både badrum en suite och balkong med sundsvy. Väggarna är målade i fint puder- och brunrosa nyanser och trägolvet är vitt. Badrummet är kaklat i ljusa färger och utrustat med dusch, tvättställskommod och toalett.

Vid den inre hallen finns ett praktiskt kaklat tvättrum med tvättmaskin och torktumlare från Miele på pelare, torkskåp, förvaringsskåp, arbetsyta och vask. Det är möjligt att sköta tvätten i källarplanets stora tvättstuga, dit hissen tar dig hela vägen från lägenheten.

Det stora badrummet nås till vänster om entréhallen och har både en väl tilltagen dusch om hela 120x120 cm och ett inbyggt bubbelbadkar inhyst i fönsterkupan där du kan samtidigt kan ligga titta upp på stjärnhimmeln. Badrummet är inrett med stilfulla och moderna materialval med sobert mörkt kakel och klinker med golvvärme.

Intill badrummet finns ett underbart master bedroom med enorma ytor och fantastisk klädförvaring via två stycken walk in closet. På golvet ligger en rutmönstrad ekparkett och charmen förstärks genom snedväggar och tre takkupor som ger fint ljusinsläpp. Från detta sovrum nås även balkongen som vetter mot matsal och kök. Rummets generösa storlek gör det möjligt att dela upp till två, om behovet finns.

En unik våning med bevarad charm från förra seklet, en stor hiss från källare direkt till lägenheten, makalösa vyer och tre balkonger. Superlativen kan fortsätta in i det oändliga.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skeppet 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
6
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen förvärvade 2014-08-22 fastigheten Skeppet 3 i Helsingborg.

Föreningens fastighet består utav:
1st 4 rum & kök
1st 2 rum & kök
4st 3 rum & kök

Den totala boyta är 839 kvm och utöver detta finns det kontorslokaler på 144 kvm.

UTFÖRT UNDERHÅLL:
Fastigheten har under åren 2014 & 2015 genomgått en omfattande ombyggnad. Den tekniska förvaltningen sköts av styrelsen.
På 1980-talet gjordes en större renovering och samtidigt installerades hiss.

KOMMANDE UNDERHÅLL:
Inget större planerat underhåll.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Inga planerade avgiftsförändringar under 2020.

Ovanstående information är inhämtad från senaste årsredovisningen 2019. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten har renoverats på 1980-talet och vid ombildning till bostadsrättsföreningen 2014-2015.

Parkering

Intill fastigheten hyr föreningen ut parkeringsplatser till föreningens medlemmar till en kostnad av 800 kr/mån samt ett garage och förråd med parkering utanför till en kostnad av 1600 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Comhem om en kostnad av 100 kr/mån som obligatoriskt tillägg.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och gästrum.

Parkering

1600kr/mån garage med förvaringsutrymme och bilplats utanför garage. Gäller för denna lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
10 900 kr

Obligatorisk tillägg för stort garage med förråd om 1600 kr/mån samt kabel-tv 100 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
24,3%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
8 890 000 kr
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja*
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
205 kvm**

* Hela vägen in i lägenheten.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1902
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-04-01

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i norra Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 160

Drottninggatan 160,
254 33 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Angel

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 26

 • Extra kontaktperson

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75