En magnifik våning i en vacker fastighet från 1907, ett stenkast från Öresund

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 51

Exklusiv
Utgångspris
5 490 000 kr
Avgift
6 715 kr
Antal rum
6
Boarea
184 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 20/1, KL 11:30 - 12:15

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

En magnifik våning i en vacker fastighet från 1907, ett stenkast från Öresund

Sekelskiftesvåning med hiss från markplan, balkong, fungerande öppen spis och vackra originaldetaljer

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Bilder

. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
. Drottninggatan 51 - Bjurfors
Alternativ planlösning 1. Drottninggatan 51 - Bjurfors

Alternativ planlösning 1

Alternativ planlösning 2. Drottninggatan 51 - Bjurfors

Alternativ planlösning 2

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i en jugendfastighet på Helsingborgs paradgata stoltserar en vacker våning som utstrålar sekelskiftescharm när den är som bäst. Alldeles bakom huskrönet finns Gröningen och de ljuvliga sandstränderna. Styr du stegen söderut når du flera mysiga caféer och restauranger nere i Norra hamnen. Busstationen finns alldeles nedanför fastigheten och tar dig snabbt in till centralstationen och shoppingstråken. Lägenhetens interiör är av tidstypisk karaktär med en storslagen och pampig känsla. Flera sällskapsrum i fil visar upp vackra originaldetaljer såsom genomgående fiskbensparkett, burspråk, bröstpaneler och spegeldörrar. En välbevarad öppen spis i originalutförande kan tas i bruk genom glidgjutning. Takhöjden överstiger tre meter och hela våningen genomsyras av en ofantlig rymd. Det höga läget får ljuset att flöda in genom de stora fönsterpartierna. Trots bostadens pompösa karaktär råder det en trivsam och ombonad känsla i hela lägenheten. Sovrummen ligger lugnt och fint placerade i den privata delen tillsammans med förvaring och badrum. De sociala ytorna sträcker ut sig över våningens norra del som vetter ut mot Drottninggatan. Köket är stort och har en fin separat matplats för åtta personer. Våningen är som gjord för stora middagar och festliga sammankomster. Här känner du verkligen historiens vingslag och det är lätt att föreställa sig festklädda människor som har minglat här sedan 1900-talets början.

Interiör

ETT ELEGANT VÄLKOMNANDE. Knappt 200 meter från Gröningen och de omgivande sandstränderna ligger Drottninggatan 51. Den vackra jugendfastigheten från 1907 är i ett enastående skick tack vare löpande renoveringar. År 2016 renoverades hela fasaden och samtliga fönster byttes ut. BRF Torpahill är stabil och gör att du kan känna dig trygg i ditt boende. Huset har en slätputsad fasad med utskjutande runda partier, vackra utsmyckningar, korsvirkesdetaljer och mörkröda fönsterpartier av t-postmodell. Intill burspråken finns tidstypiska smidesbalkonger. Mindre imponerad blir du knappast när du kliver in i det pampiga trapphuset som är utsmyckat med vackra blyinfattade fönster och carraramarmor. Hissen tar dig upp till lägenheten som ligger högst upp i huset, närmare bestämt på fjärde våningen. Genom en ytterdörr med tidstypiska speglar och ett vackert fönsterparti välkomnas du in i den storslagna hallen. Du häpnas omedelbart av den generösa takhöjden och de vackra detaljerna från förr. Ett vackert runt fönster finns ovanför dörrpartiet och på väggen mitt över finns en spegeldörr med överskåp som leder in till en inbyggd garderob. De släta väggarna är vitmålade och på golvet finns en vacker fiskbensparkett. I anslutning till hallen finns en gästtoalett med klinkergolv, spegelvägg, wc och handfat. Intill gästtoaletten finns ett sovrum med vita väggar och stavparkett. Rummet ligger svalt och lugnt beläget mot innergården. Från hallen kommer du vidare in till förmaket som har samma vackra fiskbensparkett och en ståtlig öppen spis av putsat murbruk med dekorativa inslag av marmor och koppar. Spisen går att tas i bruk för eldning genom glidgjutning. Från detta rum blickar du ut över den ljuvliga matsalen och dess vackra burspråk.

PRAKTFULLA SALONGER. Till vänster om hallen ligger tre paradrum i fil, tidstypiskt planerade för sällskap och representation. Samtliga rum har fiskbensparkett och stora fönsterpartier som vetter ut mot Drottninggatan. Det första av rummen, som högst sannolikt har varit bibliotek förr i tiden, är nu ett rum för avkoppling och tv. Väggarna är målade i ljusgrått. Pardörrar med gaspartier öppnar upp till en mysig österbalkong som vetter ut mot Drottninggatan. Här kan du njuta av en kopp kaffe i morgonsolen och se Helsingborg vakna till liv. Genom ett brett och pampigt dörrparti med pelare kommer du vidare till den spatiösa matsalen som har ett magnifikt burspråk med vacker bröstpanel undertill. Ljusflödet är enastående liksom hela känslan i rummet. Här ryms ett väl tilltaget matsalsbord där du kan samla många gäster. Föreställ dig att få duka upp till en stor nyårssupé här med linnedukar, kristallglas, silverbestick och kandelabrar. Utanför lyser fyrverkerierna upp himlen och tonerna av jazz hörs från salongen intill, precis som förr. Den tredje salongen, vardagsrummet, ligger på en gavel och har ett runt, vackert burspråk samt ytterligare två fönster. Ett stämningsfullt rum som badar i ljus. Spegelpardörrar öppnar upp till ytterligare ett rum som idag används som arbetsrum.

PRAKTISKT OCH RYMLIGT. Intill arbetsrummet finns köket, som är av generös storlek. Här finns plats för ett matbord för åtta personer, utmärkt för familjens måltider. Även i detta rum finns det fiskbensparkett på golvet. Väggarna är vita. Två fönsterpartier som vetter ut mot Kronborgsgatan ger ett fint ljusinsläpp. Under dessa finns tidstypiska bröstpaneler. Köksinredningen går helt i vitt och har en kaklad bänkskiva, som för tankarna till Sydfrankrike. Utanför köket kommer du vidare till serveringsgången som har platsbyggda originalskåp, ljusgula vägar och stavparkett. I anslutning till serveringsgången finns det rymliga och helkaklade badrummet som är utrustat med duschhörna, badkar, wc, bidé och en extra stor kommod. Färgskalan går i grått, mullvadsbeige och vitt. Vidare från hallen kommer du till lägenhetens Master Bedroom som har stavparkett, ljusgula väggar, platsbyggda hyllor och en hel vägg av garderober. Från sovrummet når du ett förvaringsrum med gott om utrymme. Om handikappsbehov föreligger, kan föreningen bevilja nyttjandet för denna extra hiss som går från markplan.

LÄGE OCH KÄNSLA. På morgonrocksavstånd till salta dopp i sundet och med gångavstånd till stadskärnans rika utbud av service, kultur och nöjen har du alltid nära hem. På andra sidan gatan finner du den grönskande Margaretaplatsen som leder vidare upp till Landborgspromenaden. Runt hörnet har du den välsorterade mataffären ICA Hamilton. På gatan nedanför lägenheten finns busstationen som tar dig vidare in till centralstationen och Helsingborgs innersta stadskärna, när du inte vill cykla eller gå. Bostaden karakteriseras av rymd, ljus och generösa ytor. Planlösningen är tidstypisk och har en optimal fördelning av de privata och sociala delarna. De stora sällskapsytorna lockar till fest och middag medan sovrummen är rofyllda på lugnt innergårdsläge. Här får du en lägenhet med en oslagbar känsla och välbevarade sekelskiftesdetaljer.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i österläge med morgon- och förmiddagssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd (även för barnvagn), källarförråd samt tvättstuga och torkrum.

TV/bredband

Comhem (basutbudet ingår i månadsavgift)

Bredband via Telia

Parkering

Fri parkering på gatan utanför.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 715 kr

I avgiften ingår värme och vatten, samt basutbud från Comhem.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,8457%
Andel av årsavgiften är
2,8457%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 490 000 kr
Lägenhetsnummer
008
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja*
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
184 kvm**

* Det finns två hissar i fastigheten. Den andra hissen kan ges tillgång till om behov föreligger.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster från 2016

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Torpahill
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Torpahill. Med närhet till hav som stad finner vi denna vackra byggnad upprättad 1907. Föreningen består av 22 lägenheter samt en lokal med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen skötts av Bredablick, Föreningen tar ut överlåtelseavgift som betalas av köparen i enlighet med stadgarna. Huset byggdes 1907. Föreningen har en mysig innergård med ett bord med tillhörande stolar samt ett lite mindre café bord med stolar.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget, senaste höjningen var våren 2015.
Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.
Medlemsansökan skickas till:Bredablick Box 243 201 22 Malmö.
Mäklarbild beställs hos Bredablick, maila förmedlingsuppdrag till maklare@bblick.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1979 - Rörstambyte
1999 - 2002 - Genomgripande renovering
1999 - Nyinstallation hiss
2000 - Omläggning tak
2000 - Omputsning fasad
2011 - Stamspolning
2011 - Fasadrenovering
2011 - Renovering av balkonger
2013 - Balkongreparationer
2016- Fasadrenovering, och fönsterbyte. Renoveringen av fasaderna omfattar blästring, lagning och målning av fasader.
2017- Gavlarna på huset renoveras
2017- Innergården renoverades

Parkering

Fri datumparkering på gatorna i området.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Fiber finns i alla lägenheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd (där ni även kan ställa barnvagn) och tvättstuga med torkrum.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
106

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 51

Drottninggatan 51,
25222 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Norr, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Drottninggatan 57
  Pris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 668 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  142 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-01-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Drottninggatan 120
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 539 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  122 kvm