Flärdfull nyrenässans på enastående cityläge

Norr, Helsingborg

Drottninggatan 74

Exklusiv
Utgångspris
7 295 000 kr
Avgift
6 764 kr
Antal rum
6
Boarea
189 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 3/12

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Flärdfull nyrenässans på enastående cityläge

Äkta paradvåning anno 1896 med balkong i väst och ett hav av originaldetaljer

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Om du inte kan få nog av historisk arkitektur och storslagna detaljer från förr bör du ta en närmare titt på denna nyrenässansvåning - en raritet på bostadsmarknaden.

På Helsingborgs paradgata, alldeles intill Stadsteatern ligger det persikefärgade huset från 1896 med hiss. Bostaden på hela 189 kvadratmeter breder ut sig över en hel gavel med fönster mot tre väderstreck och ljuvlig balkong i soligt västerläge. Rummen är översållade av andlöst vackra originaldetaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, takmålningar, stuckaturer, takrosetter, bröstpaneler, spegeldörrar och kakelugnar. Våningen har en genomgående takhöjd på över tre meter och ett massivt ljusinsläpp, som bidrar till den enorma volymen som upplevs i varenda rum. När du strosar runt i våningen skulle du lika gärna kunna befinna dig på en boulevard i Paris.

Bostadens sex rum är idealiskt fördelade mellan privat och socialt. Köket och sovrummen är placerade i den östra delen mot lugn och insynsfri gårdsmiljö. De slottslika salongerna radar upp sig pampigt mot gatan i väster, där även den stora balkongen med kvällssol nås. Inte heller här störs du av insyn från nyfikna grannar. Med generösa ytor som dessa känns stora middagsbjudningar och mingelpartyn givna och gästlistan kan bli lång.

När du bor på denna adress har du nära till hela stadens utbud. Konst och kultur. Shopping i både stora och små butiker. Fika på kaféer i både traditionell och modern anda. Norra hamnen och Gröningen ligger ett stenkast från din port och lockar med allt från salta havsdopp till kulinariska upplevelser. För rekreation och motion styrs stegen mot landborgspromenaden. Välkommen att komma på visning och förtrollas av denna magnifika våning.

Interiör

HALL med fiskbensparkett, öppen avhängning samt inbyggd garderob.

GÄSTTOALETT med klinkergolv, handfat och toalett.

LOUNGE med fiskbensparkett, stuckaturer och takrosett.

KORRIDOR med städskåp och djup klädkammare.

ALLRUM/SOVRUM med fiskbensparkett, stuckaturer, takrosett och kakelugn.

VARDAGSRUM med fiskbensparkett, stuckaturer, takrosett, takmålning, kakelugn och utgång till balkong i västerläge. Vackra pardörrar mot matsal.

MATSAL/SALONG med fiskbensparkett, stuckaturer, takrosett, bröstpanel och kakelugn.

KÖK renoverat 2016 i med sobert vita spegelluckor samt vitrin med infälld belysning och dubbla diskhoar. Komplett maskinpark i rostfritt utförande bestående av helkyl (Cylinda, 2016), helfrys (Cylinda, 2019), varmluftsugn (Cylinda, 2016), mikro (Cylinda. 2016), extra bred induktionshäll (Cylinda, 2016), två vinkylar (2017), diskmaskin (Asko, 2020) och fläkt. Bardisk med inbyggd förvaring. Vitlaserad 1-stavs ekparkett. Infällda spotlights i tak. Framtagen tegelvägg.

KORRIDOR med vitlaserad 1-stavs ekparkett, garderober och spotlights i tak.

BADRUM renoverat 2014 med kakel och klinkers, handfat med kommod (2018), vägghängd toalett (2018), dusch med glasdörrar (2018), handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare (Siemens, 2017). Infällda och dimbara spotlights i tak. Önskas badkar finns möjlighet att placera det vid tvättpelare. Våtrumsintyg finns.

SOVRUM med vitlaserad 1-stavs ekparkett, stuckaturer, takrosett och garderober.

SOVRUM med vitlaserad 1-stavs ekparkett, garderober och separat ingång från trapphus.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong i soligt västerläge med glimt av sundet och utan insyn.

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga i källaren, källarförråd, cykelförråd i källare samt cykelställ på innegård.

TV/bredband

Fiber via Comhem (1200/100)

Månadsavgift

Avgift
6 764 kr

inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV om ca 100-150 kr/mån (ej säkerställt ännu).

Ekonomi

Andel i föreningen
6,7522%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 295 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
3 av 7*
Hiss
Ja
Rum
6
Sovrum
3
Boarea
189 kvm**

* 1 och ½-trappa upp.

** Area enligt bostadsrättsförening.

Byggnadssätt

Byggår
1896
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2- och 3-glasfönster.

Gemensam lugnt belägen innergård med paviljong och sittmöjligheter för större sällskap.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-03-07

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Drottning Ibb 19
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Drottning Ibb 19 ligger på Drottninggatan 74, det finns 15 bostadsrättslägenheter och 2 hyreslägenheter som upplåts av föreningen. Drottninggatan 74 - Pålsgatan 5.Två hus uppförda 1895, Arkitekt: Alfred Hellerström. Byggmästare: Nils B Bentz, Sven Andersson och Magnus
Bengtsson. Byggherre: Stadsläkare J L Hafström. Huset mot Drottninggatan är i fem våningar sockelvåning och inredd vind. Fasad i röd förbländertegel med detaljer i rosa slät- och spritputs. Fyllningsvikdörrarna till butikerna i sockelvåningen är viktiga detaljer.
Huset mot Pålsgatan är i tre våningar + mansardvåning. Fasaden är i rosa spritputs med slätputsade partier i en
ljusare rosa nyans. 1979 gjordes en ombyggnad av hela huset. Nya takkupor mot Drottninggatan. Mot gården byggdes en ny mansardvåning. Nya entredörrar sattes in, för små for dörröppningarna, som därför fyllts igen med brädpanel. Drottninggatehuset har klass(ficerats som värdefullt enligt PBL 3: 12§. Huset mot Pålsgatan - byggnad av kompletterande värde.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska planen är registrerad hos bolagsverket och är den offentliga handlingen som skall användas vid försäljning. Styrelsen har i efterhand sänkt årsavgiften något, men man ändrar inte den ursprungliga planen pga detta. Den nuvarande årsavgiften kan läggas upp som en bilaga vid sidan om den registrerade ekonomiska planen. All info angående lån per kvm finns med i planen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Vid den tekniska besiktningen kom det fram att det behövs ca 2 500 000 kr för underhållsbehovet på fastigheten under de närmsta 11 åren, det har tagits hänsyn till att föreningen kommer att ha 1 200 000 kr i sin underhållsfond och föreningen kommer årligen att göra en avsättning på 150 000 kr. Enligt underhållsplanen ska inte föreningen företa några större underhållsåtgårder. Enligt genomförd besiktning ska underhåll göras med start år 2-6 och då ska bland annat omfogning och målning av fasad ske. Fönster ska renoveras och målas. Utöver detta så ska maskinparken i den gemensamma tvättstugan ses över och bytas ut, dessutom mindre målningsarbeten i källaren. År 7-11 ska delvis renovering av stammar genom re-lining genomföras. Det finns pengar avsatta för detta.

Parkering

Det finns parkeringar på gatorna runt i området.

Gårdsplats/innergård

På gården finns stenbelagd innergård med trivselytor samt cykelparkering

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, skyddrum (dock inte besiktigad)

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i norra Helsingborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 74

Drottninggatan 74,
252 21 HELSINGBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norr, Helsingborg

  Adress
  Drottninggatan 96
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 431 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  118 kvm