Ödåkra, Helsingborg

Yrvädersgatan 164

Såld, 2020-05-21
Slutpris
2 600 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
215 kvm
Typ
Radhus
Boarea
117 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Bob Kjellsson

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 0701-64 67 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Ödåkra

Ödåkra var till en början en liten by med ett fåtal gårdar, som expanderade kraftigt i samband med att järnvägen byggdes mellan Helsingborg och Kattarp. På 1960-talet tillkom det alltfler villaområden i Ödåkra och ett nytt centrum med bibliotek och mataffär byggdes.

1974 öppnade Väla centrum med två butiker. Idag är köpcentret ett av Sveriges största, med cirka 180 butiker. I Väla by finns mest villor, med varierande byggår. På 1970-talet påbörjades bebyggelsen av radhusområdet Björka, som nu har vuxit samman helt med Ödåkra.

Ödåkra har ett attraktivt läge med goda kommunikationer. Västkustbanan korsar orten och flera motorvägar ligger i tät anslutning. Här pendlar du enkelt både söder-och norrut.

Allerum är en gammal kyrkby bestående av de två samhällena Allerum kyrkby och Hjälmshult. De två byarna har med tiden vuxit ihop och är numera en och samma tätort. Här finns en välbevarad och mysig bymiljö med ett antal äldre gårdar och hus. Kyrkan byggdes på 1100-talet i sedvanlig romansk stil, men byggdes till på 1700-talet. På kyrkogården ligger Nils Poppe begravd.

Allerum/Hjälmshult har en lantlig och charmig miljö med ett rikt föreningsliv, med bland annat golfklubb, idrottsföreningar och ryttarföreningar.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ödåkra? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.