Påarp, Helsingborg

Lokvägen 5A

Såld, 2020-09-18
På förhand
Slutpris
2 645 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
646 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
97 kvm / 31 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Kent Malmström

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 0701-64 67 30

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Påarp

Påarp är en trevlig och livlig ort endast sju kilometer öster om Helsingborg. Här bor det många pendlare på grund av tågstationen som ligger bekvämt nära. På endast nio minuter tar Pågatågen dig in till Helsingborgs Centralstation. Inne i Påarp finns ett centrum med bageri, affärer, bank och mataffär. Det finns också idrottshall, idrottsplats och gröna promenadstråk mellan bostadskvarteren för ett aktivt liv.

Påarp har endast funnits på nuvarande plats sedan slutet av 1800-talet. 1815 brann den lilla byn ner som då låg mellan Välluvs kyrka och nuvarande Påarp med 7-8 gårdar. Byn byggdes upp på nytt norr om det ursprungliga Påarp i samband med att järnvägen byggdes och fick därmed en bättre placering. Järnvägsförbindelsen var stängd i Påarp i tjugo år men till Påarpbornas stora glädje återupptogs trafiken igen 1991. Nu pendlar de som bor i Påarp till arbete och studier i Helsingborg på några minuter.

I början på 1900-talet öppnades en handelsträdgård i Påarp och grönsaksodlingen blev viktig för orten. Här fanns bland annat Sveriges största jordgubbsodling.

I Påarp ligger Helsingborgs lek-och djurpark som är ett populärt utflyktsmål med massor av aktiviteter för hela familjen. Här kan barnen vara i lekparken och roa sig och de vuxna avnjuta en god fika i trädgårdskaféet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Påarp? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.