Raus Vång, Helsingborg

Sven Tveskäggs gata 87

Såld, 2019-10-16
Slutpris
4 000 000 kr
Antal rum
5
Boarea
155 kvm
Tomtarea
185 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja
Takterrass
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

  • Ansvarig mäklare

    Malin Jangeroth

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 0701-64 67 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Råå

Råå är en charmig liten fiskeby med genuin bebyggelse och mycket kulturhistoria.

Orten har härjats av både krig och ryska sjöstridskrafter, men Råå återhämtade sig och var i början på 1900-talet en betydande sjöfartsort och Sveriges största fiskeläge.

Genom byn går Rååvägen som är en affärsgata med charmig småstadskänsla. Här finns unika småbutiker, restauranger och caféer. Ner mot småbåtshamnen kantas de mysiga gränderna av hus från förr. Här nere ligger bland annat Råå museum för Fiske och Sjöfart, som har uppförts helt genom donationer och frivilligkrafter.

Längst ut på kajen efter museet i småbåtshamnen går båtturer till Ven och fisketurer ut i Öresund. Sommartid lockar den breda sandstranden med bad nedanför Råå vallar med fina promenadstråk.

På sluttningen ovanför Råå ligger Raus med en enastående utsikt över Öresund, Ven och landskapet.
Rååns dalgång är ett naturreservat som sträcker sig nästan fem kilometer in i landet med öppna beteshagar, lövskog och rinnande vatten.

Råå bjuder på vackra stränder, underbar natur och en idyllisk atmosfär. Här är det lätt att ta sig runt utan bil. Bussförbindelserna är väl utbyggda och går längs med Rååvägen. Inne i byn tar du dig enklast fram till fots eller på cykel.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Raus Vång? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.