Charmig sekelskifte från 1900-talet med generös takhöjd och vackra fönsterpartier!

Tågaborg, Helsingborg

Hjalmar Forsbergs gata 12

Budgivning pågår
Utgångspris
2 600 000 kr
Avgift
4 408 kr
Antal rum
2
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 500 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • tisdag 18/8, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Charmig sekelskifte från 1900-talet med generös takhöjd och vackra fönsterpartier!

Bo förstklassigt i denna mysiga sekelskiftesdröm i omtyckta Magnus Stenbocksskolan.

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Bilder

Charmig sekelskifte från 1900-talet. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors
Charmig sekelskifte från 1900-talet
Pampig entré!. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors
Pampig entré!
Välkommen in!. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors
Välkommen in!
. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors
. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors

Vi kliver in en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Rakt fram finns stora garderober vilka är stängda bakom skjutdörrsgarderob med spegel och på vår vänstra sida finns gott om plats för avhängning.

. Hjalmar Forsbergs gata 12 - Bjurfors

Bo med närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö skog via Landborgspromenaden och centrum med dess rika utbud av kultur, restauranger och butiker.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu erbjuds en fantastik bostad i den äldsta karaktärsfulla skolbyggnaden, gamla Magnus Stenbocksskolan. Den gamla Magnus Stenbocksskolan består av två byggnader, den ursprungliga skolbyggnaden från 1900-talets början som kallas Skolhuset och Matsalen som kom till på 1950-talet.

Båda byggnaderna har kulturhistoriskt värde vilka har omvandlats från skola till bostäder. Här har du möjlighet att flytta in i en oerhört fin bostad med flertalet tillval. Här bor ni på i en av stadskärnans nordligaste stadsdelar med anrik bebyggelse från tidigt 1900-tal. Här bor ni med vackra spröjsade fönster och de enorma fönsterpartierna ger ett enastående ljusinsläpp!

Bo med närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö skog via Landborgspromenaden och centrum med dess rika utbud av kultur, restauranger och butiker. Ni bor också endast fem minuters promenad ifrån Pålsjöbadet.

Interiör

Vi kliver in en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Rakt fram finns stora garderober vilka är stängda bakom skjutdörrsgarderob med spegel och på vår vänstra sida finns gott om plats för avhängning. Genomgående i hela lägenheten vilar ett trevligt parkettgolv av ek och väggarna är vita. Allt är nytt och fräscht sen år 2016 när hela byggnaden genomgick totalrenovering.

Badrummet ligger i nära anslutning till hallen. Det helkaklade badrummet är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare från Siemens, dusch, badrumsmöbel med spegelskåp, kommod och wc, samt mycket goda förvaringsmöjligheter.

Kök och vardagsrum smälter samman i en modern och öppen planlösning. Köket är från Marbrodal och utrustat med kyl, frys, spis, ugn, micro samt helintegrerad diskmaskin. Alla vitvaror är från Siemens. Luckorna är vita och glasmosaik crystal ovan bänkskivan vilken är grå.

Här får ni gott om plats för både större soffgrupp samt bord för flera sittandes gäster. Från vardagsrummet nås också den stora balkongen! Balkongen är en av många höjdpunkter i denna vackra bostad. Balkongen ligger i ett fritt och öppet läge med en fantastisk vy.

Från vardagsrummet tar vi oss in i sovrummet. Sovrummet är rymligt och erbjuder gott om förvaring tack vare en stor klädkammare. I sovrummet får ni utan problem plats med en dubbelsäng och tillhörande möblemang.

En bostad utöver det vanliga som måste ses och upplevas på plats!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Magnus Stenbock i Helsingborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen är nybildad under 2016 i en ombyggnation från skola till lägenheter.
Brf Magnus Stenbock registrerades 2014, med totalt 74 lägenheter.
Fullvärdesförsäkring finns via Folksam. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hemsidan.com/magnusstenbock/

Föreningen tillåter delat ägande.
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Föreningens ekonomi

Enligt styrelsens beslut planeras årsavgifterna att höjas med 3% årligen. (kontrollerat med styrelsen 2020-08-02)

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren då föreningen är nybildad under 2016 i en ombyggnation från skola till lägenheter. (kontrollerat med styrelsen 2020-08-02)

Parkering

Föreningen äger 12 parkeringsplatser som hyrs ut till en kostnad av 300 kr per månad. Separat kö till dessa. I dagsläget är det ca. 10 personer i kö (kontrollerat med styrelsen 2020-08-02)
Det finns även parkeringsplatser i Poppeln, under Tågaborgsskolan, som förvaltas av kommunen. För bokning av dessa kontakta Helsingborg kontaktcenter, vid kontakt uppge att Ni bor i Brf Magnus Stenbock.

TV/bredband

Fiber. Internet, kabel-TV och ip-telefoni via Telia Triple Play för 222kr/mån (obligatoriskt tillägg).

Gårdsplats/innergård

Gemensam välskött innergård.

Gemensamma utrymmen

För föreningens medlemmar finns en gästlägenhet för föreningens medlemmar att hyra. Övernattningslägenheten har plats för 4 gäster (2 st riktiga sängar 2 st extrasängar) Här finns badrum och internet.
Det finns också en gemensamhetslokal/festlokal med plats för 30 personer. Denna är ok för föreningens medlemmar att hyra. Porslin, kök samt allt övrigt nödvändigt finns. Här finns även toalett.

Det finns ett cykelrum i källarplan i matsalshuset. Cykelparkering finns också under tak på gården. Varje lägenhet har ett förråd. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

TV/bredband

Huset är anslutet till Telia Triple Play.

Fiberoptik via Telia.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 408 kr

I avgiften ingår värme. Kall- och varmvatten samt el debiteras separat efter faktsikt förbrukning och tillkommer på avgiften en gång per kvartal. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån för Telia Triple Play.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4014%
Andel av årsavgiften är
1,40141%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 600 000 kr
Lägenhetsnummer
C32
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
75 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2016

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-01-09

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Tågaborg? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg Norr. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hjalmar Forsbergs gata 12

Hjalmar Forsbergs gata 12,
254 41 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linette Nerheim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergs gata 56
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 890 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergs Gata 29A
  Utgångspris
  2 045 000 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Tågagatan 43
  Pris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 024 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Tågagatan 54A
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 973 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Michael löfmans gata 11
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 924 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Troedsgatan 5
  Pris
  2 325 000 kr
  Månadsavgift
  4 318 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Brommagatan 17
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 258 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Bagaregatan 21
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 564 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Flemminggatan 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 874 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!