Tågaborg, Helsingborg

Hjalmar Forsbergs Gata 12

Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
4 431 kr
Antal rum
3
Boarea
74 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 25/5

  Bokad visning.

Äntligen finns en drömvåning högst upp på våning 4 med dryga 3.5 meter högt i tak och stora fönsterpartier till salu!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Bilder

Välkommen!. Hjalmar Forsbergs Gata 12 - Bjurfors
Välkommen!
Ljuvligt kök med matplats. Hjalmar Forsbergs Gata 12 - Bjurfors
Ljuvligt kök med matplats
Modern planlösning. Hjalmar Forsbergs Gata 12 - Bjurfors
Modern planlösning
Marbodalkök. Hjalmar Forsbergs Gata 12 - Bjurfors
Marbodalkök
Stora spröjsade fönsterpartier. Hjalmar Forsbergs Gata 12 - Bjurfors
Stora spröjsade fönsterpartier

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Hjalmar Forsbergs Gata 12!

Äntligen! Bo förstklassigt i denna mysiga sekelskiftesdröm på ljust läge högst upp i huset på fjärde våningen i omtyckta Magnus stenbocksskolan.

Nu erbjuds en fantastik bostad i gamla Magnus Stenbocksskolan. Den gamla Magnus Stenbocksskolan består av två byggnader, den ursprungliga skolbyggnaden från 1900-talets början som kallas Skolhuset och därutöver Matsalen som kom till på 1950-talet.

Båda byggnaderna har kulturhistoriskt värde har omvandlats från skola till bostäder. Här har du möjlighet att flytta in i en helt ny och fräsch bostad med flertalet tillval. Här bor ni på i en av stadskärnans nordligaste stadsdelar med anrik bebyggelse från tidigt 1900-tal.

Bo med närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö skog via Landborgspromenaden och centrum med dess rika utbud av kultur, restauranger och butiker. Ni bor också endast fem minuters promenad ifrån Pålsjöbadet.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för tidsbokning!

Interiör

Välkomnande entréhall med avhängningsmöjligheter och bra förvaring i en garderob samt avhängningsmöjligheter. I hela bostaden ligger genomgående trägolv, samtliga väggar är släta och vitmålade.

Från hallen blickar du in mot bostadens hjärta, köket och vardagsrummet med modern öppen planlösning.

Köksinredningen från Marbodal är lantlig och vit ovan bänkskivan i carerrainspirerad laminat pryder kakel väggen. Maskinparken är från Siemens bestående av kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och inbyggd micro. I anslutning till köket inryms en matplats för många gäster. Från de väl tilltagna spröjsade fönsterpartierna flödar härligt ljus in från flera håll, underbart gavelläge!

Master bedroom är mysigt och lugnt. Här finns gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i en rejäl klädkammare.

Det andra sovrummet är också rymligt och med god förvaring i en skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas.

Badrummet är ovanligt stort och helkaklat. Utrsustningen består av wc, tvättställskommod med förvaring, spegel, handdukstork och duschhörna med vikbara duschväggar i glas. Här finns praktiskt nog även tvättmaskin och torktumlare samt goda ytor för tvätthantering. I taket finns infällda spotlights för behaglig belysning.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Magnus Stenbock i Helsingborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Magnus Stenbock är en nybildad förening, registrerades 2014-03-18 hos bolagsverket, med totalt 74 lägenheter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hemsidan.com/magnusstenbock/. Mätare för fastighetsel och lägenhetsel finns i elrum i källaren.

Föreningens ekonomi

Avgifterna höjdes med 3 % 2019-01-01. Styrelsen har beslutat att debitera kallvattenförbrukningen med 20 kr/kubikmeter från och med 2019-01-01. Styrelsen har beslutat att höja kostnaden för elförbrukning till 1,75 kr/kWh från och med 2019-01-01.

Renoveringar - Utförda och planerade

Hela byggnaden totalrenoverades under år 2016 av Peab.

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering

”Poppeln” HBG-stad kostar 300kr/månad. 11 parkeringsplatser går att hyra för 250 kr/mån, till parkeringsplatsen är det separat kö. Föreningen har även extra platser under nya Tågaborgsskolan. För bokning av dessa kontakta Helsingborg kontaktcenter på telefon 042-10 50 00. Vid kontakt uppge att Ni bor i Brf Magnus Stenbock.

TV/bredband

Fiber. Internet, kabel-TV och ip-telefoni via Telia Triple Play.

Gemensamma utrymmen

För föreningens medlemmar finns en gästlägenhet för fyra personer att hyra till en kostnad av 350 kr/dygn. Övernattningslägenheten har plats för 4 gäster (2 st riktiga sängar 2 st extrasängar) Här finns badrum och internet. Det finns också en gemensamhetslokal/festlokal med plats för 30 personer. Denna är ok för föreningens medlemmar att hyra för 350 kr/dygn. Gemensamhetslokalen/festlokalen har plats för 30 sittande gäster (20 fasta platser= de som syns på bild) sedan finns 10 st till (om man lägger i alla iläggsskivor och använder extrastolarna). Porslin, kök samt allt övrigt nödvändigt finns till 30 pers. Här finns även toalett.

Det finns även ett cykelrum i källarplan i matsalshuset. Cykelparkering finns också under tak på gården. Varje lägenhet har ett förråd. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen, hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Ombyggnad, Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering

”Poppeln” HBG-stad kostar 300kr/månad. 11 parkeringsplatser går att hyra för 250 kr/mån, till parkeringsplatsen är det separat kö. Föreningen har även extra platser under nya Tågaborgsskolan. För bokning av dessa kontakta Helsingborg kontaktcenter på telefon 042-10 50 00. Vid kontakt uppge att Ni bor i Brf Magnus Stenbock.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 431 kr

I avgiften ingår värme. Kall och varmvatten samt el debiteras separat efter faktsikt förbrukning och tillkommer på avgiften en gång per kvartal. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån för Telia Triple Play.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,014481%
Andel av årsavgiften är
1,44812%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
250 kr
Försäkring
150 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
2016

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hjalmar Forsbergs Gata 12

Hjalmar Forsbergs Gata 12,
254 41 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergs Gata 2
  Utgångspris
  1 800 000 kr
  Månadsavgift
  1 575 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Tågaborg, Helsingborg

  Adress
  Flemminggatan 12
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 870 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  106 kvm