Bjurfors Exklusiv presenterar paradvåning i två plan med villakänsla och sekelskiftescharm

Tågaborg, Helsingborg

Nicandersgatan 6

Exklusiv
Utgångspris
7 195 000 kr
Avgift
4 394 kr
Antal rum
8
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea / Biarea
146 kvm / 110 kvm

Visning

 • tisdag 17/7

  Kontakta mäklaren för vinsningstid.

Bjurfors Exklusiv presenterar paradvåning i två plan med villakänsla och sekelskiftescharm

Bjurfors Exklusiv presenterar paradvåning i två plan med villakänsla, p-plats och sekelskiftescharm

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En unik villakänsla sammanfattar den här tilltalande våningen om två plan på generös yta, en insynsskyddad trädgård och med strandpromenaden alldeles nedanför Landborgen. Välbevarade sekelskiftesdetaljer som kakelugnar, takrosetter och stuckaturer samt det moderna strömlinjeformade köket skapar en oväntat självklar stilharmoni. De medvetna valen av kontrastfärgerna svart och vitt förhöjer den ljusa bostaden om 256 m² som erbjuder upp till fem rymliga sovrum. Här bor man i grönskande kvarter och via halvtrappan i köket når du direkt den skyddade trädgården med separat uteplats. Det stiliga sekelskifteshuset har en optimal adress på idylliska Tågaborg med några få minuters promenad till Helsingborgs stadskärna eller mot Öresunds strand- och parkliv.

TOPPENLÄGE. Anno 1904 är byggåret för den stiliga sekelskiftesfastigheten som ligger i det som kan vara ett av Helsingborgs allra trevligaste områden, Tågaborg. Denna välskötta brf är obelånad vilket ger en exceptionellt låg månadsavgift om 4 394 kr som, förutom bland annat värme, vatten även inkluderar en privat bilplats. Övrig bebyggelse i det lugna området är av varierad karaktär, här finns utmärkta förskolor och skolor och själva stadskärnan med butiker och all annan service är på bekvämt gångavstånd.

Huset med det höga tornet är av rött tegel och det får karaktär genom distinkta ränder i vit puts och svarta smidesdetaljer. De många och höga fönstren framhävs med vita accenter. Själva adressen är svårslagen, här har du alltid nära hem. Om du uppskattar ett aktivt friluftsliv är det endast 600 meter till stranden. I intilliggande naturreservatet Pålsjö skog kan man ströva bland bokar eller löpträna i elljusspåret. Den intilliggande Landborgspromenaden är bästa stället att ta en tur med hunden.

Interiör

UTEMILJÖ. Den mysiga gemensamma trädgården ligger skyddat på innergården omgärdad av höga vita putsade murar. Delar av trädgården har gräsmatta med planteringar som träd och buskar, vissa områden är stensatta. Här finns våningens privata uteplats. Den är placerad i söder men det går att flytta den till annat läge om så önskas, det finns flera valmöjligheter. Uteplatsen ligger nu i direkt anslutning den praktiska separata ingången till våningens nedre plan. Innanför porten väntar en stiltrogen trappa med förzinkat smidesräcke och ett schackrutigt stengolv.

STILSÄKERT VÄLKOMNANDE. Den eleganta ljusa stilen där sekelskifte med stor varsamhet har harmonierats med modern design och inredningslösningar möter dig direkt i entrévåningens rymliga hall. Takhöjden sträcker över tre meter och våningen har genomgående vattenburen golvvärme och slätspacklade målade väggar. Takrosetter och stuckaturer är omsorgsfullt vårdade och de två magnifika kakelugnarna är otroligt vackra.

Hallen har parkettgolv, den kommer med en praktisk klädkammare och här finns även ett ljust gäst wc. Det har handfat och toalett i vitt, kaklade väggar och klinkergolv. Till höger om hallen ligger ett rymligt sovrum med fönster mot trädgården, parkettgolv och heltäckande exklusiv garderobsvägg.

Från hallen når man till vänster den spatiösa matsalen där två par höga dubbelfönster släpper in ljuset. I ett av hörnen tronar en av kakelugnarna ända upp till takets stuckatur. Den går i vitt och ljust grått, är stram i stilen med en dekorativ hylla med dekorationer som påminner om skir spets. I anslutning till matsalen ligger ett ljust rymligt sovrum med flera garderober, det har parkettgolv och höga fönster i två väderstreck.

Matsalen ligger i semi-öppen planlösning med det högkvalitativa köket som även har utrymme för en separat matplats. Den unika platsbyggda strömlinjeformade köksinredningen i blankt vitt från italienska Poliform följer en kurvad vägg. Det är en kreativ lösning uppskattad av alla seriösa hemmakockar som skapar flera meter av arbetsytor i granit samt ger utrymme för dubbla hoar. Utrustningen är genomgående från Miele och består av dubbla diskmaskiner, kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn och fläkt. En långvägg är klädd med dubbla högskåp med släta vita luckor, vilket erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Något som återknyter till husets ursprung är de unika detaljerna som en blottlagd tegelvägg ovanför köksbänken, en inbyggd hylla perfekt för kokböckerna och ett smalt fönster med rundat krön. Backsplashen bakom den rostfria blandaren är i svart keramik. Från köket når du smidigt trädgården via en halvtrappa vilket gör det enkelt att njuta ute.

I anslutning till matsalen ligger det generösa vardagsrummet som du når via dubbla massiva skjutdörrar. En kortsida har formen av ett burspråk där tre höga fönster maximerar ljusinsläppet. I ett hörn ståtar även våningens andra kakelugn med dekorativa sidostycken, rikligt ornamenterad i delikata pastellnyanser och blekt guld. Från vardagsrummet når du biblioteket. Det är rymligt, har parkettgolv och fönster i två väderstreck vilket ger ett fint ljusinsläpp. Härifrån leder också trappan till våningens nedre plan. I anslutning till biblioteket ligger även ett större fräscht badrum kaklat helt i vitt. Det har fönster med insynsskydd och kommer med vägghängd toalett, handfat, handdukstork och duschhörna, på golvet ligger grå klinker.

AVSKILT LÄGE. Våningens nedre plan bjuder flera intressanta möjligheter, den är perfekt till generationsboende och kan även passa egen verksamhet. Tillträde får du via trappan i biblioteket eller via den separata ingången direkt från gården. Båda vägarna leder in till det stora allrummet. Det har ett stilrent ljust grått klinkergolv samt putsade väggar och tak målade i fräsch vitt. Härifrån når man alltså trädgården och denna dörr har en glasad del, rummet har även ett liggande mindre fönster. I taket sitter infällda spotlights mellan friliggande träbjälkar. I anslutning ligger även en klädkammare.

På detta plan finns även två rymliga sovrum. Det första ligger med direkt anslutning till allrummet, till formen matchas entréplanets vardagsrum där en kortsida är formad som ett burspråk och med fönster i tre väderstreck. Det har tre garderober, klinkergolv och i taket friliggande bjälkar. En långsida är klädd med friliggande tegel. Det andra sovrummet är också rymligt, det har två fönster och tre fristående garderober.

Här finns också ett inbjudande spaliknande badrum med ett fönster och flera nischer. Med väggar helt kaklade i vitt och ett klinkergolv i mjuka sandstensyanser bjuder det ett generöst hörnbadkar, separat dusch med glasad vägg, dubbelhandfat med underskåp I exklusivt trä, spegelskåp, handdukstork, vägghängd toalett samt en avskild yta för tvättmaskin och torktumlare.

UNIKT BOENDE. Med utmärkt läge, i stillsamma kvarter mellan Sundet och citykärnan får du ett unikt boende i två generösa plan där varje detalj är omsorgsfullt vald. Materialvalen liksom hantverket är gediget och av hög kvalitet. Sekelskiftesmarkörer som charmerande kakelugnar harmonierar med platsbyggda exklusiva lösningar och med trädgårdens grönska alldeles utanför trappan är detta ett tidlöst och bekvämt stadsliv. På idylliska Tågaborg invid Öresund finner du ett uppdaterat kvalitetsboende som kan husera flera generationer, eller egen verksamhet, med stilfull charm.

Fakta

Uteplats/balkong

För närvarande har man egen uteplats i den gemensamma trädgården utanför den egna lägenheten i söderläge. Om man önskar ändra placering av uteplats, så är detta möjligt. Prata med mäklaren om alternativa placeringar. Gemensam skötsel av trädgården.

Ombyggnad, Renoveringar

2008 renoverades fastigheten i samband med att Brf bildades.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett extra förråd per lägenhet samt gemensam tvättstuga finns i källaren.

TV/bredband

Fiber via Stadsnätet är indraget i lägenheten (invändig slutinstallation behöver göras).

Fiber via Stadsnätet är indraget i lägenheten (invändig slutinstallation behöver göras).

Parkering

1 bilplats ingår i månadsavgiften.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
146 kvm*
Biarea
110 kvm

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Rödspottan 6
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
3
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Renoveringar - Utförda och planerade

Huset genom gick en total renovering 2006 med alla installationer, fönstren genom gick A3 behandling. A3(=Att de slippas trärena på alla sidor och oljas in, grundmålas två ggr, topp målas 1ggr. Stammarna är utbyta med undantag av stammen väster ut då den äldre var grövre än den som skulle sättas ny varpå beslut togs att inte röra denna sista del, annars helt nytt i hela huset.

Framtida renoveringar är fönster och på sikt även tak

Parkering

1 parkering ingår per lägenhet.

TV/bredband

Stadsnät är nyligen installerat.

Gårdsplats/innergård

Egen uteplats

Övrigt

Medlemsansökan mailar man till:
jan.andersson@eksjohus.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 394 kr

inklusive bilplats/värme/vatten/sophantering med mera.

Byggnadssätt

Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Alexander Jämthagen

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 75