Topprenoverad funkisvilla på Tågaborg

Tågaborg, Helsingborg

Pålsjögatan 69

Exklusiv
Pris
23 000 000 kr
Antal rum
10
Boarea / Biarea
260 kvm / 175 kvm
Tomtarea
1051 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad funkisvilla på Tågaborg

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31

Planskiss

Planlösning
Källarplan
Planlösning
Entréplan

Beskrivning

Beskrivning

En modernistisk villa med inslag av funkis möter du på Pålsjögatan 69. Som ägare till detta hus blir du den första som flyttar in. Den sköna ursprungskänslan från sent sextiotal finns kvar i bakgrunden men mest tydligt är den nutida fräschören som har tillförts genom en totalrenovering med största precision. Här kombineras funktion med hög designfaktor. Bostaden erbjuder en uteslutande exklusiv känsla både invändigt och utvändigt med påkostade materialval, högteknologiska lösningar, platsbyggd förvaring och stilsäkra detaljer. Trädgården är en elegant oas med vacker stenläggning i naturmaterial, gröna funktionella ytor och så gott som underhållsfria planteringar vars bevattning sköts automatiskt. Här erbjuds bad året om i trädgårdens SPA-bad eller uppvärmda helgjutna pool. En skuggig pergola utgör en sval plats stekheta sommardagar när du vill pausa från soldäcket vid poolen. Invändigt är ytorna ljusa, spatiösa och stilsäkra. Platsbyggd och snygg förvaring i svart från Kvänum återfinns i samtliga rum. Ljussättningen från såväl fönster som ljuskällor är ljuvligt, planlösningen är optimal. Entréplanet har generösa sociala utrymmen och fyra ljuvliga sovrum, varav två är med badrum en suite. Nedre plan bjuder på ytterligare ytor med naturstensmaterial i såsom allrum, sovrum, vinkällare. Där finns en förberedd SPA-avdelning som lämnat allt material att välja till köparen. Givetvis kan detta utrymme färdigställas till inflyttningen efter överenskommelse. Genomtänkt, utan tvekan. Med garantier på samtliga installationer och möjlighet till serviceavtal och skötsel kan du förvänta dig ett bekymmersfritt boende både inom och utomhus. Med andra ord - det är bara att flytta rakt in.

Klicka på länken för att se livekamera.
http://guest:guest1234@palsjogatan.ddns.net/Streaming/channels/102/preview

Interiör

INBJUDANDE ENTRÉ. Arkitekterna bakom fastigheten är Sören Nielsen och Jan-Erik Lund och byggåret var 1969. Stilspråket är avskalat och gediget på samma gång, den putsade fasaden och muren är slät och kritvit. Byggnaden utstrålar tidstypisk funkis samtidigt som den har ett modernt formspråk. Trädgården är ritad, designad och anlagd av Gröna Gården. Villan är omgiven av en trappstegsmur med kopparplåtbeklädnad och sedumrabatterna är vackert inramade med kanter av Cortenstål. Silikatfärgen som har använts på alla yttre murytor heter Keim och har bland annat använts på Vita huset. Färgen är extra motståndskraftig mot alger på grund av sitt höga ph-värde och kräver därför minimal underhållning. Originalytterbelysning av koppar ackompanjeras av nyare belysning under träpanelerna och i rabatterna. Till höger om entrén finns en fin terrass i österläge som efterföljs av garaget. Den generösa porten är i teak och är fjärrstyrd. Garaget är isolerat och uppvärmt samt har ett golv som är målat med epoxifärg för bästa hållbarhet. En trappa av granit leder dig fram till den vackra tvådelade ytterdörren av teak med glaspartier. I den ljusa hallen ligger ett skifferstensgolv och väggarna är ljusa. I taket finns infällda armaturer. Till vänster, under fönstret, finns en svart sittbänk från Kvänum med läderdyna och förvaring. Bredvid finns en garderob med belysning i liknande utförande från samma tillverkare. I anslutning till hallen, på höger sida, finns en gästtoalett. Här finns samma vackra skifferstensgolv som i hallen, väggarna är helkaklade med mosaik i ljusbeige. Blandare och beslag är i mässing och kommer från Vola. Till vänster om hallen ligger villans Master bedroom. Här får du lite hotellkänsla, men atmosfären är varm och ombonad. En mjuk, flamsäker heltäckningsmatta ligger under dina fötter och väggarna är ljusa och delvis tapetserade med en småmönstrad tapet. Det anslutande badrummet uttrycker lyx och elegans. Väggarna är helkaklade med mosaik och här finns det dubbla handfat på en kommod som har dold belysning. I duschhörnan finns en unidrain-ränna som ger golvet en diskret och snygg avrinning och en praktisk infälld hylla. Samtliga blandare kommer från Vola. Vid toaletten finns belysta hyllplan. I sovrummet finns gott om förvaring i de rejäla och belysta garderoberna. Intill dessa finns en sittbänk med förvaring och en dyna av läder. Väggen ovanför bänken är försedd med osynliga, infällda uttag för fiber och el om en tv önskas här. I sovrummet finns en balkongdörr som leder ut till SPA-badet och poolen.

LJUS OCH YTA. Rakt fram, sett från hallen, kommer du in i husets härliga vardagsrum. Längs väggarnas ovansida löper fönsterpartier hela vägen och får ljuset att flöda in. En dimbar ledbelysning följer dessa och bildar en vacker ram. Ett stort fönsterparti med utgång till trädgården och poolområdet, skänker ytterligare ljus. Den ståtliga murade braskaminen med vackra avställningsytor av granit är rummets blickfång och ger mycket värme under den kalla årstiden. På golvet ligger en vacker massiv ekparkett i fiskbensmönster. I anslutning till vardagsrummet når du kök och matplats. Även denna del präglas av ljus och spatiösa ytor. Matplatsens ena vägg består enbart av fönsterpartier, där även utgången till terrassen på husets framsida finns. Det är här ute det nybryggda morgonkaffet avnjuts sommartid till dagens första solstrålar med utsikt över Pålsjöskogens trädtoppar. En sådan här morgon kan det enda ljudet i bakgrunden vara fåglarnas sång. Köket är en dröm för familjens matlagare. Förvaringsutrymmena är många och rymmer gott och väl alla dina köksmaskiner, redskap och ditt porslin. Fantastiska arbetsytor erbjuds på bänkskivorna som är av Corian, helt utan skarvar. På en stor induktionshäll tillagas allt från sauce Hollandaise till långkok smidigt. Takfläkten är infälld och därmed nästintill osynlig. De vita luckorna har dolda handtag och smälter harmoniskt ihop med väggar och bänkskivor. Samtliga vitvaror är av hög kvalitet. Spis, kyl, frys, ugn och micro kommer från Gaggenau och diskmaskinen kommer från Miele. Blandaren är från Vola.

PRAKTISKT MED DEKADENS. Bakom köket finns husets groventré, som har samma utförande för förvaring som huvudentrén; garderob och sittbänk från Kvänum i svart samt skifferstensgolv. Dörren är en enkeldörr av teak med glaspartier. I anslutning till denna ingång finns ett sovrum i nordvästläge med fiskbensparkett. Till vänster om detta rum finns en underbar tvättstuga, där varje centimeter är välutnyttjad. Här erbjuds det massor av förvaring i både skåp och garderober och du kan tvätta två maskiner samtidigt. Utöver detta finns en vask. Ett rum som effektiviserar dina måsten, så att du får mer tid över till annat som är roligare.
RUM FÖR DRÖMMAR. I anslutning till groventrén och vardagsrummet, kommer du vidare till biblioteket, som leder vidare till entréplanets sovrum. Biblioteket är ett härligt rum, som både lämpar sig för socialt umgänge och ett mysigt rum där du ser film. Här kommer ljusinsläppet från ovan via två takkupoler. Dessa är även försedda med ledbelysning för optimalt ljusflöde även kvällstid. Skjutdörrar i originalutförande med mässingsbeslag kan stänga av rummet mot vardagsrummet och därmed även de sociala ytorna, när det finns behov för extra ro i sovavdelningen. Från biblioteket kommer du vidare till ett vackert och rymligt badrum på vänster hand. Här finns ett platsbyggt badkar av mosaik i smakfullt mörkgrått, som skapar en fin kontrast till de kaklade väggarna i jordiga toner. Vill du ta ett bad, finns det en dusch på den motsatta väggen. Från badrummet finns en balkongdörr som leder ut till pool-och spa-området. På höger sida om biblioteket, med utsikt över de gröna ytorna i trädgården, finns två luftiga sovrum. Båda har fiskbensparkett och garderober, varav ett av dem är av större storlek. På gaveln mot sydväst finns ytterligare ett rum som passar fint som kontor eller hobbyrum. Även detta har vacker fiskbensparkett.

EN TRAPPA NER. Från köket finns trappan som leder till nedre plan. Trappan är försedd med infälld belysning och har steg i massiv ek. Du kommer ner till en hall som ansluter till allrum, gästrum, teknikrum och en trappa med utgång till trädgården. Golvet är av exklusiv svensk grå kalksten. I anslutning till hallen finns ett ljust gästrum med två fönster och samma fina kalkstensgolv som utanför. Toaletten är helkaklad i ljusa färger. Till vänster välkomnas du av allrummet som är underbart rum av generös storlek. Två stora fönsterpartier ger ett härligt ljusflöde och utsikt över trädgårdens grönska. Även detta rum har golv av kalksten. En väl tilltagen eldstad av italiensk design har ett infällt utrymme för ved och en sittbänk av kalksten. I anslutning till allrummet finns ett rum på andra sidan väggen, där du också kan ta del av braskaminen. Detta är ett tilltänkt spa-rum, där utrymmet är förberett för att kunna användas som ditt egna privata spa med faciliteter som dusch, bastu, bad och toalett. Utrymmet är redan planerat och kan med säljarnas hjälp förverkligas och stå klart vid inflyttning, om du önskar att lägga en extra kostnad för att detta. På så sätt kan du få möjlighet att sätta din egen prägel på ett av de mest personliga utrymmena i huset. Från allrummet finns en glasdörr som tar dig vidare till vinrummet. Här kan du anpassa temperaturen för dina drycker. På den ena väggen finns infällda rum med ledbelysning för vinställ, men dessa kan lika gärna användas som belyst förvaring med en enkel tillbyggnad. Det är lätt att föreställa sig en regnruskig höstkväll härnere där du hämtar en flaska av ditt favoritvin från kylen och avnjuter den tillsammans med ett urval ostar framför eldstaden. Från vinrummet kommer du vidare till ett mindre elrum där larm, el, kameraövervakning och fiberanslutning finns. Intill ligger det något större teknikrummet som rymmer fjärrvärme, ventilationsaggregat för både återvinning och kyla samt all poolutrustning. Ytterligare ett rum finns i anslutning till dessa, som passar fint som hobbyrum. Här finns kalkstensgolv och fönsterpartier som vetter mot husets framsida med terrassen ovanför.

SAGOLIK UTEMILJÖ. Den generösa tomten är precis som husets insida; genomtänkt, öppen och smakfull. Ett automatiskt bevattningssystem ser till så att både gräsmattan och rabatterna inte torkar ut. Systemet styrs smidigt via inprogrammerade tider i teknikrummet. Den gjutna och designritade poolen är i originalutförande, men nyrenoverad. Hela trädgården har en fantastisk ljussättning över poolen, buskar, staket och träd och skapar en sagolik stämning på kvällen. All granitsten i trappor, markbeläggning, poolkant samt kantsten är av samma sort och specialbeställt. Intill poolområdet finns flera fina uteplatser att vistas på. Intill huset sitter du skyddat under tak och vid poolen fångar du solens strålar. Nära poolen finns också en ljuvlig pergola som erbjuder skugga när solen lyser som starkast. Pergola, spaljéer och staket är gjort av slitstarkt och vackert brunbetsat lärkträ. Några trappsteg tar dig ner till den gröna delen av trädgården. Här breder sig den välklippta och kraftiga gräsmattan ut sig som kantas av spaljéer, staket och lummiga bambuväxter. I denna spektakulära villa bor du mellan Pålsjöskogens vackra natur och Tågaborgs charm. Det är svårt att hitta ett bättre läge. På cykelavstånd når du både strand och shopping på några minuter. Pendlingen till Malmö, Lund och Köpenhamn är smidig. Med denna spännande funkisvilla får du ett fulländat och påkostat boende, där du bara kan tillåta dig att flytta in.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vårlöken 13

Planbestämmelser

Tomtindelning (1966-05-04) Stadsplan (1959-07-09)

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 930 000 kr
Byggnadsvärde
3 601 000 kr
Fastställt
2017
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1969
Fasad
Puts och mörkbetsad lärk
Grund
Källare
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme (vattenburen golvvärme)
Takbeklädnad
Papp, krön- & plåtbekl koppar
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåte
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
3-glas

TV/bredband

Fiber.

Fiber.

Parkering

Garage med utrymme för en bil samt uppfart med utrymme för en-två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
23 000 000 kr
Rum
10
Sovrum
5
Boarea
260 kvm*
Tomtarea
1051 kvm
Biarea
175 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
18 375 kr
Värme
31 250 kr
Vatten/Avlopp
2 756 kr
Summa
52 381 kr

(Uppvärmningen är avstämd för 2014 och elen är avstämd för 2016)

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i norra Helsingborg

Norr är en av Helsingborgs mest attraktiva stadsdelar att bo på. Här bor du vid vattnet - mitt i centrum med shopping, restauranger och nöjesliv runt hörnet. En fantastisk kombination.

I området finns varierad bebyggelse, men många kvarter är av tydlig och enhetlig karaktär. Största delen av bebyggelsen i Tågaborg är från förra sekelskiftet med många stora vackra patriciervillor längs hela landborgen.

Olympia är en anrik fotbollsarena som anlades redan 1898. Nu är den hemmaplan för Helsingborgs IF, men även VM har ägt rum här. Stadsdelen Olympia ligger runt arenan med samma namn och kännetecknas av Fågelkvarteren som består av enhetliga byggnader i jugendstil.

Där de gamla järnvägsspåren gick förr som skilde stadsdelen och havet åt, är numera ett uppskattat område med promenadstråk och stora gräsytor som kallas Gröningen. Här kan du spela boule, minigolf och utöva mängder av sommarsporter på de fria ytorna.

Vill du njuta av riktigt breda sandstränder och skönt havsbad har du Örestrandsbadet eller Fria bad som det också kallas, på bekvämt avstånd vid Norra hamnen. Här finns det en badbrygga som sträcker sig ut i havet och kallbadhus.

Köpa eller sälja bostad i norra Helsingborg? Kontakta våra mäklare i Helsingborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Pålsjögatan 69

Pålsjögatan 69,
254 40 Helsingborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Jangeroth

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 31