10 tomter på Kronekull intill Ludvigsborg!

Ludvigsborg, Hörby

Kronekull

Pris från
449 000 kr
Tomtarea
540 kvm
Typ
Tomt

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

10 tomter på Kronekull intill Ludvigsborg!

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 03

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kronekull - Bjurfors
. Kronekull - Bjurfors
. Kronekull - Bjurfors
. Kronekull - Bjurfors
. Kronekull - Bjurfors
Ekonomen 160. Kronekull - Bjurfors
Ekonomen 160

Beskrivning

Beskrivning

Nu kan du bygga ditt hus med Anebyhusgruppen på en av 10 fina tomter i Ludvigsborg.
Tomterna ligger i ett mycket attraktivt område i direkt anslutning till Fulltofta Strövområde mitt i Skåne i. Här finns tillgång till ett rikt friluftsliv och allt vad familjen behöver.
Detta är första etappen bostäder i ett unikt naturskönt område på 7 hektar
Här finns tillgång till ett rikt friluftsliv med mängder av natur- kultur- och sportaktiviteter samtidigt som det är på pendelavstånd till Lund, Malmö, Hässleholm och Kristianstad.
Skola F-9 finns 300 m från det nya området. Mataffär finns i Ludvigsborg och all nödvändig service i närliggande Höör och Hörby.

Detaljplanen tillåter 1- eller 1,5-plans¬hus med max byggnadshöjd på 4 meter samt max 160 m2 BTA (Bruttoarea). I köpeskillingen för fastigheten ingår VA-anslutning. Kostnad för elanslutning, bostadsenhetsavgift och fiberanslutning tillkommer.

Anebyhusgruppen erbjuder 3 stilar: moderna Anebyhus, klassiska Ekeforshus och Kungshus i sekelskiftesstil. Hög grundstandard och möjligheter att göra många egna val och anpassningar.
Husmodellerna som passar utmärkt på tomterna är bland annat Vinkel, Kubik, Riddersporren och Hasselosund samt mindre 1 planshus som Decimal och Burö.
Gillar du huset men föredrar en annan stil eller vill du justera planlösningen?
Inga problem, vi hjälper dig att hitta rätt.

Utöver de stilarna har vi vår populära husserie Ekonomen med fasta planlösningar.
Standarden är funktionell in i minsta detalj och med tillval kan ni sätta er personliga prägel på ditt nya hem. Här passar Ekonomen 122, 133, 160 samt Multipel väldigt bra.

Anebyhusgruppen erbjuder olika entreprenadformer. Oavsett om ni väljer materialsats, delad entreprenad eller totalentreprenad har ni stöd från oss under husprocessen.

Prisförslag: Nyckelfärdigt hus, Ekonomen 160 oinredd övervåning inklusive tomt 2.449.000 kr
Kostnader för el, bostadsenhetsavgift, bygghandlingar, kontrollansvarig och evt upfyllning tillkommer. ( cirka 210.000 kr)

Vi ser fram emot er intresseanmälan!

Planbestämmelser

Detaljplan (1996-08-26)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Häggenäs 21:45

Planbestämmelser

Detaljplan (1996-08-26)

Vatten/Avlopp

Kommunalt VA

Tomt

Typ
Tomt

Preliminärt tomtindelning 540 kvm - 1000 kvm

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris från
449 000 kr
Tomtarea
540 kvm

Länkar

Området

Att bo i Ludvigsborg

Att vandra, fiska och bada är för många en del av livsstilen och härliga nöjen året om då man bor i någon av de trevliga orterna kring Ringsjön. Trots det lantliga läget är servicemöjligheterna goda, i Ludvigsborg finns både skola f-åk 9 samt livsmedelsbutik och de båda centralorterna Hörby och Höör nås med korta bilresor. Pendlingsläget vidare ut i regionen är gott – valet står mellan tåg eller E22:an.

Den vackra naturen runt Ludvigsborg är plats för flera samhällen, vissa på högra läge i lövskog och andra nära strandlinjen kring Sätoftasjön och Östra Ringsjön. Bebyggelsen är trevlig och varierad med äldre fritidshusområden som nu fungerar som året runt boenden. Särskilt runt Ludvigsborg sker det även en expansion, här har många enfamiljshus uppförts de senaste årtiondena.

Områdets delar faller under Höör eller Hörbys kommuner och till respektive centralort är det endast 8 minuters bilfärd. I Höör ligger tågstationen från vilket man lätt pendlar med Pågatåg eller rikståg. E22:an skär genom Hörby kommun och sammanbinder hela nordöstra Sverige med kontinenten. Det är smidigt att pendla till jobb och t ex ligger Lund endast 30 minuters bilfärd bort.

Ludvigsborg, som idag har ca 1000 invånare, är områdets tätort. Den ligger mittemellan Höör och Hörby och utvecklades till en by sent 1800-tal. Här blandas äldre gårdar med nyare enfamiljshus. I samhället finns en kommunal förskola, samt även friskola för förskolebarn upp till åk 9 samt fritidshem. Skolan ligger mitt i naturen med skog och naturreservat in på knuten. Byföreningen är mycket aktiv och anordnar Valborgsfirande, sommarfest och julkalas. I Ludvigsborg finns en livsmedelsbutik som ligger utmed huvudleden, väg 13.

Utmed väg 13, åt Höör till, ligger bostadsområdet Röinge på sluttningarna ner mot Sätoftasjön. Här ligger främst enfamiljshus byggda i slutet av 1900-talet. Ovanför vägen i lövskogsrik omgivning ligger området Enevången.

Ringsborg och Häggenäs är namn på områden som ligger på sluttningen ner mot Sätoftasjön i riktning mot Hörby. Utmed vattnet slingrar sig småvägar och Strandvägen som ger ett boende i underbart läge. Här finns charmiga fritidshus av äldre datum. Där Häggenäset skjuter ut i sjön finns ett mindre naturreservat med rikt djurliv, här trivs särskilt storkar.

I det sköna landskapet ovanför Ringsjön, endast 5 km från centrala Hörby, ligger byn Fulltofta med äldre bebyggelse samt spridda mindre gårdar och friliggande enfamiljshus. Fulltofta Kyrkbyggdes på 1100-talet intill Fulltofta slott, som vid den tiden var biskopssäte. Valven och takmålningarna tillkom under 1400-talet. Den söta kyrkan är väldigt populär, här hålls många bröllop med efterföljande fester på slottet.

Fulltofta Strövområde är Skånes största friluftsområde med djupa skogar, bäckar och dammar. Inom området finns ett tiotal markerade leder av olika längd och svårighetsgrad, tre av dessa är tillgänglighetsanpassade. I Fulltofta kan man också fiska, spela boule och rida Islandshäst.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ludvigsborg? Kontakta Bjurfors mäklare i Mellanskåne! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ludvigsborgs 3 bästa

3
 • Fulltofta Gårdsbryggeri
  Microbryggeri och café
 • Rid islandshäst
  Ridtur i naturreservatet
 • Adolfssons Fisk
  Restaurang och gårdsbutik

Karta

Kronekull

Kronekull,
24271 Ludvigsborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 03

Förslag på andra bostäder