2 tomter kvar i etapp 1 intill Kronekull i Ludvigsborg!

Ludvigsborg, Hörby

Kronekull

Pris från
569 000 kr
Tomtarea
606 kvm
Typ
Tomt

2 tomter kvar i etapp 1 intill Kronekull i Ludvigsborg!

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 03

 • Extra kontaktperson

  Erik Timner

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

2 tomter i etapp 1 Ludvigsborg. Kronekull - Bjurfors
2 tomter i etapp 1 Ludvigsborg
Visuell tomindelning. Kronekull - Bjurfors
Visuell tomindelning
Tomternas lägesplacering i samhället. Kronekull - Bjurfors
Tomternas lägesplacering i samhället
Framtida område. Kronekull - Bjurfors
Framtida område
Fastighetskarta. Kronekull - Bjurfors
Fastighetskarta
Tomtkarta med priser. Kronekull - Bjurfors
Tomtkarta med priser

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjligheten att köpa första etappens tomter i ett attraktivt område i Ludvigsborg i direkt anslutning till Fulltofta Naturreservat och Skånes största strövområde. Här finns tillgång till ett rikt friluftsliv med mängder av natur- kultur- och sportaktiviteter samtidigt som det är på pendelavstånd till Lund, Malmö, Hässleholm och Kristianstad.
Det drygt 70.000 kvm stora området är detaljplanerat och projekterat för totalt 50-60 tomter. Tomtstorlek från ca 500kvm till ca 1000kvm med stora möjligheter till individuella val vad gäller läge och storlek på tomt samt utformning på hus.
I ett tidigare skede användes marken till jordgubbsodling så därför har matargatan in i området fått namnet Jordgubbsvägen och de inre gatorna är alla uppkallade efter olika jordgubbssorter; Sonatavägen, Zefyrvägen, Daniavägen, Pegasusvägen och Malwinavägen.
Inledningsvis kan det kanske vara svårt att föreställa sig hur området kommer se ut när det är färdigutvecklat. Visionen är ett välkomnande, levande område med blandad bebyggelse, svängda gator och mjuka, organiska former. Hela 28% av området kommer bestå av grönytor med möjlighet till gemensamma aktiviteter för boende i området som t ex lekplatser, boulebanor, cykelvägar m m. Två vackra dammar finns redan etablerade och en tredje är under planering. Via en framtida samfällighetsförening kommer möjlighet vara, att finnas med och påverka utformningen av dessa ytor och även utvecklingen av området.
De första 10 tomterna är nu till salu. Kontakta oss gärna för en intresseanmälan och för en personlig visning på plats för att ni skall få en tydlig bild av allt vad området har att erbjuda. Välkommen till jordgubbslandet!

Fakta
Detaljplanen tillåter 1- eller 1,5-planshus med max byggnadshöjd på 4m samt max 160kvm BTA (Bruttoarea).
Vatten och avlopp, dagvatten, el och fiber är framdraget till alla tomter.
Anläggningsavgifter VA ingår i tomtpriset förutom Bostadsenhetsavgiften som erläggs i efterhand när bygglov beviljats.
Anslutningsavgift för el och fiber tillkommer.

Närområde
Ludvigsborg är ett drömläge för er som vill bo i ett lugnt och tryggt område. Härifrån har ni alltid nära till naturupplevelser och aktiviteter. Tomterna ligger i direkt anslutning till Skånes största strövområde med vandringsleder, ridning och cykling. Ringsjön med tillgång till fiske och bad finns på cykelavstånd.

Service & Skola
I Ludvigsborg finns det en matbutik, förskola och friskola med årskurserna F-9 cirka 300 m från tomt området.

I både Höör och Hörby finns en mängd butiker, fackhandel och systembolag.
Här finner man även ett rikt föreningsliv med klubbar inom bland annat fotboll, friidrott, golf och ridning. I Hörby hittar man också bibliotek, bio, teater och museum.

Kommunikation
Ludvigsborg ligger vid Riksväg 13 mellan Höör och Hörby. Busshållplats "Kronekull" finns i direkt anslutning till området med förbindelse till Höör, 7 km, och Hörby, 5 km.

I Höör finns pendelparkering för tåg till Lund, Malmö, Köpenhamn, Kristianstad och Hässleholm. Med bil når du snabbt olika städer i Skåne; Lund 40km/34min, Malmö C 57km/42min. Kastrup flygplats 89km/60min, Kristianstad 50km/39min, Hässleholm 39km/34min. Helsingborg 80km/65min. Det finns dessutom många cykelvägar inom kommunen.

Planbestämmelser

Detaljplan (1996-08-26)

Fakta

Fastighetsbeteckning

Häggenäs 21:47, (21:49) 21:52

Planbestämmelser

Detaljplan (1996-08-26)

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris från
569 000 kr
Tomtarea
606 kvm

Tomt

Typ
Tomt

Övrigt

Tomtindelning 518 kvm -1034 kvm.

Vatten/Avlopp

Kommunalt VA

Länkar

Området

Att bo i Ludvigsborg

Att vandra, fiska och bada är för många en del av livsstilen och härliga nöjen året om då man bor i någon av de trevliga orterna kring Ringsjön. Trots det lantliga läget är servicemöjligheterna goda, i Ludvigsborg finns både skola f-åk 9 samt livsmedelsbutik och de båda centralorterna Hörby och Höör nås med korta bilresor. Pendlingsläget vidare ut i regionen är gott – valet står mellan tåg eller E22:an.

Den vackra naturen runt Ludvigsborg är plats för flera samhällen, vissa på högra läge i lövskog och andra nära strandlinjen kring Sätoftasjön och Östra Ringsjön. Bebyggelsen är trevlig och varierad med äldre fritidshusområden som nu fungerar som året runt boenden. Särskilt runt Ludvigsborg sker det även en expansion, här har många enfamiljshus uppförts de senaste årtiondena.

Områdets delar faller under Höör eller Hörbys kommuner och till respektive centralort är det endast 8 minuters bilfärd. I Höör ligger tågstationen från vilket man lätt pendlar med Pågatåg eller rikståg. E22:an skär genom Hörby kommun och sammanbinder hela nordöstra Sverige med kontinenten. Det är smidigt att pendla till jobb och t ex ligger Lund endast 30 minuters bilfärd bort.

Ludvigsborg, som idag har ca 1000 invånare, är områdets tätort. Den ligger mittemellan Höör och Hörby och utvecklades till en by sent 1800-tal. Här blandas äldre gårdar med nyare enfamiljshus. I samhället finns en kommunal förskola, samt även friskola för förskolebarn upp till åk 9 samt fritidshem. Skolan ligger mitt i naturen med skog och naturreservat in på knuten. Byföreningen är mycket aktiv och anordnar Valborgsfirande, sommarfest och julkalas. I Ludvigsborg finns en livsmedelsbutik som ligger utmed huvudleden, väg 13.

Utmed väg 13, åt Höör till, ligger bostadsområdet Röinge på sluttningarna ner mot Sätoftasjön. Här ligger främst enfamiljshus byggda i slutet av 1900-talet. Ovanför vägen i lövskogsrik omgivning ligger området Enevången.

Ringsborg och Häggenäs är namn på områden som ligger på sluttningen ner mot Sätoftasjön i riktning mot Hörby. Utmed vattnet slingrar sig småvägar och Strandvägen som ger ett boende i underbart läge. Här finns charmiga fritidshus av äldre datum. Där Häggenäset skjuter ut i sjön finns ett mindre naturreservat med rikt djurliv, här trivs särskilt storkar.

I det sköna landskapet ovanför Ringsjön, endast 5 km från centrala Hörby, ligger byn Fulltofta med äldre bebyggelse samt spridda mindre gårdar och friliggande enfamiljshus. Fulltofta Kyrkbyggdes på 1100-talet intill Fulltofta slott, som vid den tiden var biskopssäte. Valven och takmålningarna tillkom under 1400-talet. Den söta kyrkan är väldigt populär, här hålls många bröllop med efterföljande fester på slottet.

Fulltofta Strövområde är Skånes största friluftsområde med djupa skogar, bäckar och dammar. Inom området finns ett tiotal markerade leder av olika längd och svårighetsgrad, tre av dessa är tillgänglighetsanpassade. I Fulltofta kan man också fiska, spela boule och rida Islandshäst.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ludvigsborg? Kontakta Bjurfors mäklare i Mellanskåne! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ludvigsborgs 3 bästa

3
 • Fulltofta Gårdsbryggeri
  Microbryggeri och café
 • Rid islandshäst
  Ridtur i naturreservatet
 • Adolfssons Fisk
  Restaurang och gårdsbutik

Karta

Kronekull

Kronekull,
24271 Ludvigsborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 03

 • Extra kontaktperson

  Erik Timner

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 22

Förslag på andra bostäder