Södra Rörum, Hörby

Fundersed Backvägen 72

Såld, 2020-09-25
Slutpris
750 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1589 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea
64 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Truedsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 03

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Södra Rörum

Att vandra, fiska och bada är för många en del av livsstilen och härliga nöjen året om då man bor i Södra Rörum fint inbäddad i ädellövskog. Trots det lantliga läget är servicemöjligheterna goda, Mittskånes centralorter Hörby och Höör nås med korta bilresor. Pendlingsläget vidare ut i regionen är gott – valet står mellan E22:an eller tåg.

Södra Rörum ligger naturskönt i de djupa skogarna ovanför Ringsjön mitt emellan Hörby resp Höör. Här finns äldre bebyggelse i form av fristående enfamiljshus men också nyare villor och även ett område med marklägenheter. Det ligger många fritidshus, också med möjligheter till åretruntboende, inbäddade i områden som Funderset och Västantorp. Här finner man stillhet på böljande kullar där en liten sjö ofta väntar bakom nästa krök på grusvägen.

Södra Rörums byalag är aktivt och man anordnar t ex en årlig hantverksdag, Bastagillet. Medlemmarna har renoverat den gamla skolan och huset används nu som föreningslokal och det går också att hyra lokalen för fester.

Orten ingår i Hörby kommun där centralorten ligger på ett avstånd av 1,3 mil. I Höör, som ligger ungefär på samma avstånd åt nordväst, finns tågstation från vilken man lätt pendlar med Pågatåg eller rikståg. E22:an skär genom Hörby kommun och sammanbinder hela nordöstra Sverige med kontinenten. Det är smidigt att pendla till jobb t ex ligger Lund endast 35 minuters bilfärd bort.

I Hörby tätort finns service som livsmedelsbutiker, klädaffärer, bibliotek samt apotek och vårdcentral men också skolor från förskola upp till förberedande gymnasium. Över 750 barn och ungdomar åker skolskjuts inom Hörby kommun. Närmaste skola till Södra Rörum ligger i Ludvigsborg, 6 km bort. Här finns också en livsmedelsbutik.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Rörum? Kontakta Bjurfors mäklare i Mellanskåne! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Rörums 3 bästa

3
 • Fiske
  I Kvesarumssjön kan du med lite tur fånga bland annat gädda, öring och ål.
 • Aktivt byalag
  I Södra Rörum finns ett aktivt byalag med bland annat årligt midsommarfirande.
 • Fulltofta Naturcentrum
  Härligt strövområde