Fjälkinge, Kristianstad

Gamla Vägen 103A

Såld, 2020-07-28
Avgift
4 047 kr
Antal rum
4
Boarea
104,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Joanna Ekerot

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0701-64 19 95

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i sydöstra Kristianstad

Öster om Kristianstad breder sandslätterna ut sig mot Hanöbuktens oerhört vackra kustlinje. Området präglas av öppet odlingslandskap och natursköna vidder kantade av grönskande lövskog. Närheten till både stadspulsen i Kristianstad och de långa havsstränderna gör läget mycket attraktivt.

Den stora Hammarsjön tar vid strax utanför Kristianstad. Här ligger det skyddade våtmarksområdet Vattenriket, med Sveriges lägsta punkt – 2,41 meter under havet. Längre norrut finns de stora sjöarna med sin vilda natur. På en smal landtunga, mellan Oppmannasjö och Ivösjön ligger Bäckaskogs slott som grundades på 1200-talet. Orter som Kiaby, Bäckaskog och Kjuge växte upp i skuggan av slottet. Naturreservatet Kjugekull lockar turister och klättrare. Och Skånes enda skärgård ligger intill Vanneberga och Tosteberga

Tätorten Fjälkinge, med rötter från 1100-talet, har växt ut till en trivsam förort till Kristianstad. Med knappt 8 km in till stan och ungefär lika långt till hav eller vildmark är Fjälkinge typisk för orterna öster om stan. Det strategiska läget i skärningspunkten mellan Skåne, Blekinge, Småland gör att många pendlar betydligt längre än in till Kristianstad. Samhället är en av kommunens sex basorter med utbyggd service.

Här är skolorna små och trygga. Service och kommunikationer är väl utbyggda och närheten till Kristianstad erbjuder den stora stadens alla möjligheter med arbetstillfällen, högskola och service. Stadens handelstraditioner är starka. Här finns två stora köpcenter och alla betydande handelskedjor. Men staden har också ett rikt kultur-, nöjes- och restaurangliv samt stolta idrottstraditioner.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Fjälkinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Sydöstra Kristianstads tre bästa

3
 • Bäckaskogs slott
  Känt från TV4:s Stjärnorna på slottet
 • Kjugekull naturreservat
  Vacker natur och klippklättring
 • Hanöbukten
  Fri sikt ner till Österlens Stenshuvud