Nyehusen, Kristianstad

Ryssjevägen 14

Såld, 2020-06-16
Slutpris
4 100 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
116 kvm / 20 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1495 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

 • Extra kontaktperson

  Petra Gunnarsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 38

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Ryssjevägen 14 - Bjurfors
. Ryssjevägen 14 - Bjurfors
. Ryssjevägen 14 - Bjurfors
. Ryssjevägen 14 - Bjurfors
. Ryssjevägen 14 - Bjurfors

Umgås framför den mysiga öppna spisen

. Ryssjevägen 14 - Bjurfors

Området

Att bo vid södra kusten

Längs Hanöbuktens mjuka båge löper en sandstrand som börjar vid Revhaken, söder om Åhus, och fortsätter ända ner till Kivik. Det som gör stranden unik är inte bara de oerhört vackra scenerierna utan även att den faktiskt är Sveriges längsta. Nästan tre mil lång. Orter med betydligt kortare stränder slåss om titeln, men en satellitkarta avslöjar att de har fel.

Några kilometer söder om Åhus ligger Yngsjö havsbad. Det är en klassisk badort där de förmögna vid sekelskiftet provade på nymodigheten havsbad. Längs strandlinjen söder om Yngsjö radar nu havsbad, fiskelägen och sommarbyar upp sig som ett glest pärlband. Längs stränderna påminner de gamla ålabodarna om det som förr var traktens viktigaste näring. Sträckan kallas fortfarande för Ålakusten, även om den numera är mest känd för sitt fina havsöringsfiske.

Vissa dagar är havet lika azurblått som vid Rivieran. Inte sällan reser sig höga branter med blandskog intill stranden. Däruppe kan du låta blicken följa kuststräckan ända upp till Blekinge och ner till Stens huvud. När mörkret faller glittrar ljusen längs kusten. En populär utkiksplats finns i Friseboda naturreservat.

Denna strandlinje har på senare år även blivit mycket populär för året-runt-boende. Detta tack vare den givna närheten till Kristianstad – som mest bara ett par mil bort. Där finns arbetstillfällen, högskola och fullt utbyggd service. Stadens handelstraditioner är starka. Du hittar två stora köpcenter och alla betydande handelskedjor. Kristianstad har även ett rikt kultur-, nöjes- och restaurangliv samt stolta idrottstraditioner.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nyehusen? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra kustens tre bästa

3
 • Yngsjö havsbad
  Badortsliv och vita stränder
 • Friseboda naturreservat
  Ströva mellan strandängar och hav
 • Maglehem
  Magisk utsikt över Hanöbukten