Elegant drömboende på oslagbar sjötomt

Österslöv, Kristianstad

Balsviks sjöväg 25-5

Besiktigad
På förhand
Antal rum
5
Boarea
191 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
762 kvm

Elegant drömboende på oslagbar sjötomt

Välkommen till denna arkitektritade villa uppförd 2012 med väl genomtänkta detaljer och en slående sjöutsikt från alla rum!

 • Ansvarig mäklare

  Petra Gunnarsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 38

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Arkitektritad drömvilla på oslagbar sjötomt
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors
. Balsviks sjöväg 25-5 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

På en naturskön tomt med ostörd utsikt över Råbelövssjön ligger denna arkitektritade dröm. Husets design har anpassats och ritats utifrån tomtens form och läge och framstår som unik i sitt slag. Den stilrena fasaden är klädd i mörkgrå träpanel med stora fönsterpartier ut mot vattnet. Tomten är lummig och väl inbäddad i grönska och rena drömmen för den som vill slå sig till ro och finna lugnet. Huvudbyggnadens 191 kvadratmeter är minutiöst planerade och utnyttjade. Med tre balkonger i olika väderstreck följer man solen från morgon till kväll. Invändigt har man fokuserat på öppna och sociala ytor med ett massivt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Kök och matrum är sammanlänkade till ett enda stort rum med naturlig kontakt till uteplats och utemiljö. Sovrumsavdelningen ligger avskiljd och rofyllt placerad en trappa upp i huset med smarta förvaringslösningar. På tomten ligger även ett mindre hus på cirka 40 kvadratmeter byggt i samma stil som bostaden. Här avnjuts relaxavdelningen med bastu och duschmöjligheter. Den fria utsikten och det insynsskyddade läget gör att du kan koppla av till fullo. Äntligen kan denna bostadsdröm bli sann!

Varmt välkommen att boka in en personlig visning!

Interiör

Entré: Vi välkomnas in i en ljus och rymlig entré med smarta förvaringslösningar i diskreta skjutdörrsgarderober. Den generösa utformningen ger möjlighet till ytterligare förvaringsmöbel och gott om plats finns för avhängning av ytterkläder och skor. Under fötterna ligger ett ljust klinkergolv som är både tåligt och elegant. Detta golv övergår sedan till en vitlaserad ekparkett som är genomgående för resten av huset.

Vardagsrum: Till vänster om entrén ligger vardagsrummet med delvis öppet upp i nock och stora glaspartier som vetter ut mot sjön. Utsikten är slående! Här finns stora möblerbara ytor som bjuder in till umgänge och vill man ha naturen närmre inpå öppnar man enkelt upp mot uteplatsen och trädgården genom en skjutdörr i glas.

Badrum: Huset första badrum ligger tillgängligt placerat till höger i hallen. Stilrena materialval har gjorts med sobra färgval och inredning från Ballingslöv. Badrummet har behaglig golvvärme och är utrustat med toalett, kommod och dusch.

Tvättstuga: Intill badrummet finner vi tvättstugan inredd i samma sobra färgskala. Rummet har fint ljusinsläpp, gott om bänkyta och är utrustat med vask, tvättmaskin och torktumlare.

Kök: Vidare genom hallen nås det stilrena köket med tillhörande matplats. Här tillagas maten på den väl tilltagna köksön med fridfull utsikt över sjön. Köket från Ballingslöv är utrustat med vitvaror från Siemens och har mängder av förvaringsmöjligheter. Inredningen är klassisk med luckor i vitlaserad ek som snyggt bryter av mot det vita kaklet. Matplatsen rymmer utan problem 8-10 middagsgäster. Här öppnar man enkelt upp fönsterpartierna för att få direkt kontakt med uteplats och trädgård.

Övre plan: En vacker och tidlös trätrappa leder oss upp till andra våningen. Samtliga rum på detta plan, bortsett från badrummet, har vita väggar och vitlaserad ekparkett. Ett väl tilltaget allrum med generös takhöjd och direkt anslutning till tre balkonger i olika väderstreck gör att du kan fånga solen även härifrån. Rummet binder snyggt ihop övre plan som erbjuder tre sovrum och ett större badrum.

Sovrum : Bostadens tre sovrum är rymliga och har stora fönsterpartier som vetter ut mot sjön. Här vaknar man upp till en helt oslagbar utsikt! Master bedroom har en hel vägg av inbyggda garderober som erbjuder gott om plats för kläder och skor. Från den franska balkongen njuter man av solnedgången från första parkett.

Badrum: Det väl tilltagna badrummet från Ballingslöv är utrustat med både badkar och dusch. Här finns även toalett och en lyxig dubbelkommod. På golvet ligger ljusa klinkerplattor och väggarna är klädda med vitt kakel.

Relaxavdelning: En stenkast från bostadsbyggnaden ligger relaxavdelningen där man njuter av härliga bastustunder och en och annan svalkande dusch. Utanför finns en stenlagd uteplats och vägg i vägg finner vi ett stort och praktiskt förråd med gott om förvaringsmöjligheter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Håstad 75:27

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 1290K-340.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
191 kvm*
Tomtarea
762 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
2012
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme (Luft/luftvärmepump som AC)
Takbeklädnad
Bandtäckt plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-03-16

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbyggnad med tillhörande relaxavdelning om totalt ca. 40 kvm.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 454 000 kr
Byggnadsvärde
1 965 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
24 157 kr
Försäkring
5 893 kr
Renhållning
2 712 kr
Vatten/Avlopp
4 508 kr
Summa
37 270 kr

Uppvärmningskostnad inkluderar även elkostnad.

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 100 000 kr

Området

Att bo i Norra Kristianstad

Norr om Kristianstad övergår de öppna sandslätterna i mer kuperad natur. Djupa lövskogar klättrar uppför höjder och ner i djupa raviner. Små och stora sjöar glittrar till mellan träden. Dessa omgivningar är riksbekanta för sin vackra natur. Inte minst bokskogen, där Skåneleden passerar sjön Immeln, lockar mängder av turister.

Här finns många mindre byar, orter och samhällen som alla präglas av de natursköna omgivningarna och inslagen av vildmark. En aktiv livsstil med jakt, fiske, båt- och friluftsliv är vanlig i dessa trakter.

Vissa orter bildades i närheten av slotten och de stora godsen och har medeltida anor. Andra växte fram på 1800-talet som rena bruksorter eller stationssamhällen. Arkelstorp och Barum, invid Oppmannasjön, är ett par exempel.

Många lockas till trakten av det lugna livet i natursköna omgivningar. Här är skolorna är små och trygga. Service och kommunikationer är väl utbyggda och närheten till Kristianstad erbjuder den stora stadens alla möjligheter med arbetstillfällen, högskola och service.

Handelstraditionen är stark och det strategiska läget invid E22:an har gjort Kristianstad till något av en huvudstad för denna del av landet. Här finns två stora köpcenter och alla betydande handelskedjor. Men staden har också ett rikt kultur-, nöjes- och restaurangliv samt stolta idrottstraditioner.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Österslöv? Kontakta Bjurfors mäklare i Kristianstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Kristianstads tre bästa

3
 • Vildmarken
  Glittrande sjöar och vild natur
 • Bokskogen
  Följ Skåneleden längs sjön Immeln
 • Kristianstad
  Shopping, restaurangliv och nöjen

Karta

Balsviks sjöväg 25-5

Balsviks sjöväg 25-5,
291 94 Kristianstad

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Petra Gunnarsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 38