Vadensjö, Landskrona

Vadensjövägen 107

Såld, 2018-12-30
Slutpris
2 710 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
140 kvm / 82 kvm
Tomtarea
599 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Bob Kjellsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 42

Bilder

Området

Att bo i Vadensjö

Vadensjö är en mysig landsby på Landskronaslätten med närhet till motorvägen som tar dig in till de näraliggande storstäderna.

Här trivs såväl barnfamiljer som äldre och yngre generationer. Bebyggelsen varierar kraftigt, med både nyare och äldre hus. Vadensjö kyrka är placerad högt uppe på Rönneberga backar, som är ett gravfält 100 meter över havet. Här bjuds det på en vidunderlig utsikt över Öresund, Köpenhamn och Malmö.

1871 uppstod en frivillig brandkår i byn. Kyrkan som hade god ekonomi beslutade sig för att stå för brandutrustningen. På fanan stod det ”Wadensjö brandcorps”, och bemanningen bestod av alla män mellan 20-55 år som bodde i socknen.

Du tar dig enkelt in till Landskrona med bussen som går flera gånger om dagen, för att färdas vidare med tåget om du önskar. Inom tio minuters avstånd med bil finns stora matbutiker, pizzeria, tågstation, ridhus och skolor.

På våren och sommaren köper du jordgubbar och sparris från den lokala odlaren Humlegården i Vadensjö. I Vadsensjö finns en stark byanda och det arrangeras flera aktiviteter under året. Många av dessa utgår från Byastugan som ligger i anslutning till kyrkan och även hyrs ut till privata arrangemang.

Köpa eller sälja bostad i Vadensjö, Landskrona? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vadensjös 3 bästa

3
 • Ellenholm & Vadensjö
  Levererar bland annat jordgubbar
 • Sommarkyrka
  Vadensjö ingår i pilgrimsleden som går till Santiago de Compostela i Spanien
 • Rönneberga backar
  Njut av utsikten över Öresund