Nu finns det möjlighet att förvärva ett av Vens mest anrika hus, nämligen "Fattighuset".

Ven, Landskrona

Kyrkbacken 94

Pris
6 450 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1036 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
146 kvm / 40 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nu finns det möjlighet att förvärva ett av Vens mest anrika hus, nämligen "Fattighuset".

Mitt i Öresund, på A-läge på ön Ven, finns det nu möjlighet att förvärva ett av Vens mest anrika hus, nämligen "Fattighuset" nere i Kyrkbackens hamn.

 • Ansvarig mäklare

  Catrin Kolsrud

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0736-30 69 96

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ta båten Uraniborg över till den lilla pittoreska ön Ven, vår pärla i Öresund, på din semester. Kliv av i Bäckviken, hyr cykel och ta dig runt och njut av gula rapsfält, gå på whiskyprovning på Vens egna destilleri, avnjut en durumpizza och förkovra dig på Tycho Brahe museet. Varm och svettig rullar du därefter vidare ner för Kyrkbacken och känner havsbrisen i håret och längtar efter ett svalt bad och en hemgjord glass. Drömskt strosar du runt och njuter av den pittoreska bebyggelsen, fiskrestauranger och vimlet runt hamnen och tänker "undrar hur det skulle vara att bo här"?

Nu behöver du inte undra längre, för på bästa läge i Kyrkbackens hamn, ca 50 meter från stranden är nu anrika "Fattighuset" till salu. Huset är i Skånestil och tillhör Vens äldre bebyggelse med intressant historik. Huset vänder sig till den större familjen, egenföretagaren eller till den som kanske vill hyra ut. Ytorna är väl tilltagna och disponeras på sju rum varav fyra rum är sovrum med sammanlagt åtta bäddar. För den som har intressen som golf eller segling finns mycket god förvaring i form av förråd som även kan inredas till boyta. På övre plan har man full havsutsikt från sovrummen och kan se alla båtarna passera. Tomten sträcker sig ungefär från strandpromenaden upp på höjden där man har lyxen av att kunna njuta av fri utsikt över hela Öresund, se alla vackra båtar lägga till i hamnen samt njuta av strandvimlet semestertid. Busshållplatsen ligger på ca en minuts gångavstånd från huset som tar dig runt ön och till Bäckviken. Välkomna till detta anrika och charmiga hus på bästa läge på Ven!

Interiör

INTERIÖR
Husets huvudentré på framsidan mot strandlinjen välkomnar oss med en charmig, blå, tvådelad dörr. Utanför finns tilltagen gräsmatta och ny flaggstång. Väl inne i huset disponerar sig den gamla delen enligt följande:

MATSAL
Matsal direkt till höger med fönster som vetter mot havet, ljusrosa väggar samt plats för matsalsmöblemang för upp till 12 personer med tillhörande förvaring i form av vitrinskåp eller liknande.

KÖK
Matsalen leder oss vidare till köket som har gott om förvaring bestående av vit, lantlig köksinredning samt med med fönster vid vasken in mot den charmiga och kringbyggda innergården. Ytskikt som ljus grå klinker med golvvärme på golvet och vita väggar samt vitt kakel. Vit kyl/frys samt rostfri fläktkåpa.

BIBLIOTEK
Ett av rummen i den äldre delen fungerar som bibliotek men kan även användas som sovrum eller kontor. Ytskikt som parkettgolv samt ljusa beige väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger centralt beläget i huset och har en fungerande öppen spis för kyliga kvällar vår och höst. Planlösningen skulle kunna öppnas upp mellan kök och vardagsrum, för den som vill ha en öppnare och modernare planlösning. Vardagsrummet har fönster som vetter mot havet samt synliga takbjälkar i original. Ytskikt som parkettgolv och vita väggar.

ÖVRE PLAN
En trappa tar oss upp till övre plan i den gamla delen. Här finns även en entré ut till trädgården. Övre plan består av en liten hall som rymmer datahörna eller kontorsdel samt två sovrum på bra storlek med full havsutsikt från båda rummen.

HALL TILLBYGGNAD
Hall med grå klinker och vita väggar renoverat 2009. Plats för avhängning. Hallen utgör en passage mellan den gamla och den nya delen.

NYA DELEN
Den nya delen byggdes till på 1970-talet och disponeras som följer:
Badrum med duschhörna av glasväggar samt helkaklade ytskikt i grå och vita toner renoverat 2009, med intilliggande toalett med gul mosaik och grå klinker också från 2009. Vidare finner vi två sovrum på bra storlek med dubbelsängar och övrig förvaring, var av det inre sovrummet har badrum med tvättavdelning intill. Här finns även ytterligare en utgång till tomten. Längst in finns ett oinrett förråd om ca 30 kvm som även kan inredas till antingen badrum eller ytterligare ett sovrum. Totalt finns 6 st utgångar till trädgården. Huset kan säljas möblerat.

TOMT
Tilltagen trädgårdstomt med detaljer som den välkomnande skylten som bevarats från tiden då det var det gamla "Fattighuset". Via trädgårdsgång med vackra rosor leds vi in på den skyddade innergården där en gammal pump står kvar i samma blå ton som fönster, dörrar och en del utemöbler har målats i. Trädgården sträcker sig från grinden och upp i backen på höjden där utsikten är vidsträckt över Öresund. Här uppe finns möjlighet till att anlägga en fin uteplats, om så vill. Välkomna till ett hus med stor potential på öns mest attraktiva läge!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuna 8:14

Tomt

Tomten sträcker sig upp i backen på höjden, där man har en utsiktspunkt med den bästa havsutsikten.

Planbestämmelser

Områdesbestämmelse (1995-11-16) Landskapsbildsskydd (1966-03-01)

Parkering

Uppfart för en bil

Vägbeskrivning

Ta bussen eller cykla ner till Kyrkbackens hamn (som är Vens västra hamn). Huset ligger därefter ca 100 meter längs stranden på höger sida.

Tillträde

e.ök

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 183 000 kr
Byggnadsvärde
1 308 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plansvilla i vinkel
Byggår
1860
Fasad
Putsat tegel
Grund
Gråsten
Stomme
Sten
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el samt öppen spis
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glasfönster med spröjs

Huset kan säljas möblerat.

Uteplats/balkong

En uteplats på tomtens framsida
En uteplats på innergården
En utsiktspunkt uppe på höjden

TV/bredband

Fiber är indraget

Fiber är indraget

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Avtalsservitut: Va-Ledningar, 12-IM6-96/2562.1

Övrigt

Läs gärna denna blogg om Hven:
http://www.blog.hveniordochbild.se/#home

Tips på Ven:
https://www.venscykeluthyrning.se/gora.html
http://www.backafallsbyn.se/gastronomi/whiskyprovning
https://www.breadonwine.com/
https://restaurangella.se/
https://m.facebook.com/Hven-Durum-165428386961954/?locale2=sv_SE
http://www.stibb.se/

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
6 450 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
146 kvm*
Tomtarea
1036 kvm
Biarea
40 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren och fastighetsutdraget.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2

Driften är beräknad till totalt ca 4583 kr i månaden, beräknad på 2 familjer.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo på Ven

Ven är en underbar oas mitt i Öresund, mellan Landskrona i Sverige och norra Själland i Danmark. Här blomstrar näringslivet av bland annat turism, fiske, jordbruk och kultur. Trots sin lilla area på 7,5 kvm kan Ven skryta med en restaurang omnämnd i White Guide, två whiskydestillerier, durumpasta och glass – av råvaror från ön. Ven ett mecka för dryck-och matupplevelser. Här finns allt från mysiga caféer med hembakat till exklusiva restauranger med havsutsikt.

Några av anledningarna till de gynnsamma odlingsförhållandena är det milda klimatet som råder här och att marken består av moränlera. Detta är en av de nordligaste platserna i Europa där det går bra att odla durumvete, som används till framställning av pasta och bröd.

Hela kusten har branta stup ner mot havet som kallas för Backafall och är ett typiskt kännetecken för ön. Tack vare dessa branter är Ven en enda stor utsiktsplats med vidsträckta vyer över de svenska och danska kusterna. Backafallens naturvärden anses som extra värdefulla och är därför skyddade som naturreservat. Här och var, mellan branterna, öppnar sig fina sandstränder som är perfekta för ett dopp.

Fiskeläget och hamnen på Vens västkust kallas Kyrkbacken. Bäckviken är också en hamn och fiskeläge, och det är där färjan från Landskrona och Råå lägger till. De gula cyklarna som finns att hyra är ett av de mest populära sätten att färdas runt Ven på, men man kan även åka buss, traktor och häst och vagn. Det är en idyllisk miljö man passerar med slingrande grusvägar, gula rapsfält och charmiga gamla hus i olika utformningar.

Sankt Ibbs gamla kyrka från 1200-talet ligger högst upp på Kyrkbacken på Vens västra sida och är en av landets mest populära vigselkyrkor.

Ven har flera ateljéer och gallerier och under Kristi Himmelfärdshelgen arrangeras varje år en konstrunda då alla konstnärer håller öppet hus. Väl värt ett besök är också Tycho Brahemuséet som ligger på Ven, där den danske vetenskapsmannen Tycho Brahe byggde sitt slott Uranienborg och sitt observatorium Stjerneborg mitt på ön under 1500-talet.

Det är också möjligt att spela golf på Ven. Här finns både en traditionell 9-hålsbana och en mer unik fotbollsgolfbana.

Köpa eller sälja bostad på Ven? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vens 3 bästa

3
 • Restaurang Ella
  Med i White Guide
 • Hyrcyklar
  Ta dig runt på ön på en gul hyrcykel
 • Backsvalorna
  De lever i branta sluttningarna runt hela ön

Karta

Kyrkbacken 94

Kyrkbacken 94,
260 13 Sankt ibb

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Catrin Kolsrud

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0736-30 69 96