Bo på naturskönt läge nära Lund

Bjärred - Fjelie, Lomma

Blomstervägen 8

Budgivning pågår
Pris
8 000 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
4289 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
240 kvm / 10 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 6 900 000 kr

BudBudgivareDatumTid
6 900 000 krBudgivare 12018-08-1714:47

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bo på naturskönt läge nära Lund

På naturskönt läge med fantastisk utsikt och härligt lugn ett par min från Lund. Huset från 1929 har totalt byggts om och förvandlats till en dröm!

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På naturskönt läge med fantastisk utsikt och härligt lugn endast ett par minuter från Lund. Huset från 1929 med vitputsad fasad och röda tegelpannor har av nuvarande ägare totalt byggts om och byggts till och förvandlats till denna dröm! Huset är som i ett helt nybyggt hus men med en gammal själ. Här bor du omsvept av naturen och de blommande rapsfälten med lummig trädgård och stora gräsytor.

Husets charm med de karaktäristiska fönsterpartierna, de gedigna tegelgolven och den fantastiska takhöjden gör det enkelt att trivas. De stora sociala ytorna med det platsbyggda köket i öppen planlösning med matplatsen bjuder in till många trevliga middagar i goda vänners lag. Den öppna spisen är en mysfaktor under den kalla årstiden. Genom de stora välvda pardörrarna nås uteplatsen med ett väl tilltaget trädäck och vidare ut till den lummiga trädgården.

Vidare ryms allrum med fantastiska fönsterpartier som vetter ut mot grönskan. I anslutning till allrummet finns två sovrum där Master bedroom även har utgång till trädäcket. På entréplan finns ytterligare ett separat sovrum som ligger avskilt från de övriga två. På ovanvåningen finns ett stort härligt badrum likt en marmordröm med stor kommod, dusch och badkar med en härlig utsikt. Här finns även ett sovrum, walk in closet, allrum och utgång till terrassen som vetter mot den blommande trädgården. I anslutning till huset finns ett annex med goda förvaringsmöjligheter, tvättstuga, pannrum och badrum med dusch.

Stort härligt trädäck med gott om plats för både solsängar, lounge och matbord. Underbar tomt om hela 4289 kvm med häckar, staket, fruktträd, bärbuskar och omgiven av den skånska slätten. Måste upplevas! Välkommen hem!

Interiör

Entréplan
Det rödteglade golvet och de vitputsade väggarna löper enhetligt genom hall, kök, matplats och sovrum. Hallen har goda förvaringsmöjligheter i vita platsbyggda garderober. Här nås också gäst-wc med svart klinkers, vita väggar och marrakesh-handfat. Vidare kommer vi till det stora platsbyggda köket i öppen social planlösning med matplatsen och öppet upp i nock. Köksstommar i solid furu med utdragslådor i solid ek. De massiva furuluckorna är målade med svart linoljefärg mot vitkaklat stänkskydd och vit carraramarmor. Välutrustat med gasspis och ugn (Smeg, 2010), mikro (Samsung, 2012), kyl och frys (Bosch, 2010), fläkt (Smeg, 2010), diskmaskin (Siemens, 2016). Matplatsen är väl tilltagen med gott om plats för stora middagsbjudningar. Den öppna spisen är en mysfaktor under den kalla årstiden. Härifrån går trappan upp till allrummet på ovanvåningen med vidare utgång till terrassen. Vidare på entréplan följer ett av sovrummen som har plats för säng och god förvaring i platsbyggda garderober.

Sedan kommer vi till allrummet med fantastiskt ljusinsläpp med stora fönsterpartier mot grönskan. Gott om plats för soffgrupp. I anslutning ligger två sovrum varav Master bedroom med utgång till trädäcket. På golvet ligger vacker vitoljad fiskbensparkett i ek mot vitputsade väggar och i ett av sovrummet även tapet. Härifrån nås trappan upp till ovanvåningen.

Ovanvåning
Vi tar trappan upp till andra våningsplanet som har vitoljad ekparkett och vitputsade väggar. Här ryms ett sovrum med plats för säng och god förvaring i platsbyggda garderober. Välplanerad walk in closet med både skåp och lådor tar hand om alla dina kläder. Ett stort härligt badrum likt en marmordröm med carraramarmor på golv och väggar. Utrustat med handfat (Nobel team) med kommod, dusch (Mora), badkar (Nordhem), toalett (Ifö) och badrumsskåp (Ikea). Tak med infällda spotlights, vattenburen golvvärme, handdukstork (el). Badrummet är från 2016.

Annex
Vidare till annexet som ligger i anslutning till huset och rymmer både tvättstuga, badrum med dusch, pannrum och goda förvaringsmöjligheter i platsbyggt förvaringsskåp. Tvättstugan är välutrustad med två tvättmaskiner (Siemens, 2010). Badrum med svart klinkers och utrustat med dusch, toalett (Ifö) och handfat i rostfritt (Ikea). På golvet ligger betonggolv med golvvärme.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Fjelie 7:20

Övriga byggnader/utrymmen

Annex som rymmer både tvättstuga, badrum med dusch, pannrum och goda förvaringsmöjligheter.

TV/bredband

Boxer.

Mobilt bredband Tele 2.

Parkering

Väl tilltagen uppställningsplats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
8 000 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
240 kvm
Tomtarea
4289 kvm
Biarea
10 kvm

Driftskostnad (per år)

Värme
30 200 kr
Försäkring
7 000 kr
Renhållning
2 600 kr
Vatten/Avlopp
3 407 kr
Summa
43 207 kr

Driftskostnader baserat på 2 vuxna och 2 barn.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2008-2010 totalrenovering av originalhus+ tvättstuga
2009 el, jordfelsbrytare
2014-2016 tillbyggnad
2012 dränering grund
2016 trädäck
2017 uppfart, staket

Tomt

Underbar tomt om hela 4289 kvm med häckar, staket, fruktträd, bärbuskar och omgiven av den skånska slätten.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Lomma Fjelie GA:20

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 264 000 kr
Byggnadsvärde
3 112 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1929
Fasad
Puts
Stomme
Isoleca
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärme
Takbeklädnad
Vittinge enkupigt tegel
Ventilation
Forcerat självdrag
Utvändigt plåtarbete
Alu-zink
Fönster
Velfac
Grundmur
Betongplatta

Vind med golv.
Robotgräsklippare (Honda, 2017) ingår.
Jordvärme, IVT panna från 2006.
Fungerande och provtryckt öppen spis.

Länkar

Området

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Köpa eller sälja bostad i Fjelie? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bjärreds 3 bästa

3
 • Långa bryggan
  brygga med bastubad och restaurang
 • V.E.S.P.A
  Härlig italiensk pizza
 • Stranden
  Den långrunda stranden är populär bland barnfamiljer

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55