Bjärred - Flädie, Lomma

Flädie mejeriväg 18

Såld, 2019-07-05
Exklusiv
Slutpris
10 000 000 kr
Antal rum
10
Totalarea
373 kvm varav 78 kvm biarea
Tomtarea
1484 kvm
Typ
Friliggande villa + Gästhus
Hiss
Ja
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  P-O Renvalder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-24 52 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Flädie

Mitt i ett landskap präglat av jordbruk, endast sju kilometer väster om Lund, ligger Flädie. Tätorten uppkom under tidig medeltid och är idag en mycket trivsam och barnvänlig ort med bra förbindelser till Malmö och Lund.

Flädie uppkom under tidig medeltid och orten blev större när järnvägen mellan Bjärred och Lund byggdes. Då fick Flädie en betydligt förbättrad infrastruktur med bland annat telefon- och telegrafstation, polisstation och mejeri. Orten är ett exempel på hur ett samhälle under århundraden förändrats och utvecklats; från kyrkby till bondby och vidare från stationssamhälle till centralort i en rik odlingsbygd. Numera är Flädie ett mycket trevligt och barnvänligt villasamhälle.

I Flädie finns bland annat en Montessoriskola, en plantskola, vingård och flera andra verksamheter. Plantskolan säljer bland annat sitt egenodlade äppelträd ”Flädie” som är väldigt populärt i trakten. I denna lantliga miljö kan man slå sig ner med medhavd fika en vacker sommardag. En hel del gammal bebyggelse finns kvar i byn, bland annat en vacker fyrlängad korsvirkesgård som ligger på sin ursprungliga plats. Andra arv från förr är Flädie smedja, ett vagnmakeri samt möllan i Flädie som är den sista kvarvarande vindmöllan i Lomma kommun.

Flädie Mat- och Vingård, utnämnda till årets förtagare 2009, bidrar mycket till ortens charm och gemytliga stämning. På gården kan du bland annat ordna konferenser, njuta av mat och vin samt bo på gårdens hemtrevliga hotell. Exempel på events som anordnas här är vin – och champagneprovningar samt matlagning tillsammans med kockar av hög klass. Här anordnas skräddarsydda upplevelser för såväl företag som möhippor och svensexor. Gården har dessutom en egen liten vinodling och i resturangen kan man dricka det egenproducerade vinet.

Köpa eller sälja bostad i Flädie? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Flädies 3 bästa

3
 • Flädie mat och vingård
  Populärt för bröllop
 • Jordgubbsplockning
  Vid kyrkan finns självplock som har öppet juni-aug
 • Plantskolan
  Köp den lokala äppelsorten ”Flädie”