Bjärred - Löddesnäs, Lomma

Länsmansvägen 33

Såld, 2019-06-10
Slutpris
3 190 000 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Tomtarea
209 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Lars Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0705-58 86 88

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Området

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Köpa eller sälja bostad i Löddesnäs? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bjärreds 3 bästa

3
 • Långa bryggan
  brygga med bastubad och restaurang
 • The Place
  Populär restaurang med aktiviteter, livemusik och quizkvällar
 • Stranden
  Den långrunda stranden är populär bland barnfamiljer

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Bjärred - Löddesnäs, Lomma

  Besiktigad
  Adress
  Kanslersvägen 2
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea / Biarea
  127 kvm / 6 kvm
  Tomtarea
  547 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.15 Boka här

 • Friliggande villa

  Bjärred - Löddesnäs, Lomma

  Adress
  Agronomvägen 29
  Utgångspris
  3 575 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  110 kvm
  Tomtarea
  229 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.00 Boka här