Villa vid Höje å med anor från 1800-talet

Lomma - Gamla delen, Lomma

Strandvägen 2

Besiktigad
Utgångspris
9 750 000 kr
Antal rum
5
Boarea
155 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
810 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villa vid Höje å med anor från 1800-talet

Unik möjlighet att bli granne med naturen och det marina livet i Höje å. Första huset på Strandvägen med anor från 1800-talet.

 • Ansvarig mäklare

  Svante Sonesson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0702-00 59 74

Bilder

Unikt läge vid Höje å. Strandvägen 2 - Bjurfors
Unikt läge vid Höje å
Unikt läge i Lomma. Strandvägen 2 - Bjurfors
Unikt läge i Lomma
Omringad av naturen. Strandvägen 2 - Bjurfors
Omringad av naturen
Unikt boende vid Höje å. Strandvägen 2 - Bjurfors
Unikt boende vid Höje å
Lounge vid Höje å. Strandvägen 2 - Bjurfors
Lounge vid Höje å
Strandvägen 2. Strandvägen 2 - Bjurfors
Strandvägen 2

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Ett av Lomma äldsta hus ska få en ny ägare. Läget vid Höje å är helt unikt och här kan man njuta av den vackra inramningen hela året om. Huset byggdes 1847 och har därmed en gedigen historia. Nuvarande ägare har ägt huset i 17 år och utfört en hel del förbättringar/renoveringar. Boarea om 155 m² i genomgående bra skick med en tilltalande planlösning och trivsam interiör. Kök och matrum i en öppen planlösning där helglasade dubbeldörrar ger en fin kontakt med trädgård och Höje å. Entréplanet har även vardagsrum och bibliotek i fil med generösa sällskapsytor samt en renoverad dusch/wc/tvätt. Ovanvåningen erbjuder tre bra sovrum varav två mot vardera gavel, bra förvaring samt ett ombyggt och renoverat badrum med ny kupa. Ett hus att stortrivas i och med möjligheter att sätta egen prägel. Läget och dess omgivning är helt fantastiskt. Ta din SUP, båt eller vattenskoter, låt Höje å ta dig ut till stranden och havet. Det är livskvalité!

Interiör

Entréplan
Man kommer in i en rymlig hall med klinkergolv som fortsätter in i köket. Bra förvaring i inbyggd garderob. Från entrédelen når man alltså vidare in i köket samt in i biblioteket som ligger i fil med vardagsrummet. Hela entréplanet har massiva trägolv från Dala Floda (utom hall och kök som har klinkergolv).

Köket byggdes om och installerades 2006. Ett härligt kök som har en öppen planlösning tillsammans med matrummet. Köksdelens klinkergolv har en snygg övergång till det vita furugolvet och här finns gott om plats för stort matsalsbord. Kontakten ut mot trädäck och Höje å är fantastisk. Två helglasade partier med dubbeldörrar ut till trädäcket.
Vit köksinteriör med arbetsbänkar i ek samt stänkskydd i rostfri plåt. Taket har infällda spotlights. Alla vitvaror är av märket Siemens och Miele från 2006 (diskmaskinen har en mindre defekt). Dubbel diskho vid fönster ut mot entrésidan.
Från matrumsdelen kommer man vidare ut till trädäcket och trädgården. Här möts man av det som kan beskrivas med många vackra ord. Från första dagen för 18 år sedan så har säljaren inte bara stortrivts med huset. Läget vid Höje å är helt unikt. Här ser man båtarna sakta glida förbi, fiskar som hoppar o kanske en häger som lurar i vassen. Varje säsong har sina godbitar och man tröttnar aldrig.

Vi är tillbaka i huset... I matrumsdelen finns trappa upp till det övre planet men det återkommer vi till. I passagen bort till vardagsrummet finns fönster som ger ett fint ljus samt en ingång till ett förråd.

Det vackra furugolvet är också skönt att gå på. Vi kommer in i ett trivsamt vardagsrum med braskamin på fötter som värmer gott när kylan kommer. Man har öppnat upp in till ett allrum som idag används som lounge/bibliotek. Här finns en platsbyggd/inbyggd bokhylla.

I den bortre delen finns ingång till en mindre tvättstuga/hall som har klinkergolv, helglasad altandörr ut till trädgården och ingång till entréplanets dusch/wc. Hela denna del tvättstuga/hall och dusch/wc totalrenoverades 2013. Det finns tvättmaskin (LG-årtal okänt), torktumlare (Bosch-2010) och arbetsbänk i marmor (Landernäs Carrera) med överskåp.
kaklad dusch/wc med klinkergolv, vattenburen golvvärme och badrumsfönster. Stilrent och mycket smakfullt renoverat. Utrustningen består av dusch med vikdörrar i glas, handfat med underskåp (Aspen), wc-stol och handdukstork (el).

Övre plan
Vi tar trappan upp till det övre planet och kommer upp i en lång hall med inbyggd förvaring och snedtaksnisch. Hela ovanvåningen har vita furugolv.

Direkt till vänster ligger det första av tre sovrum . Ett Master bedroom med stort fönsterparti mot gavel och hel garderobsrad som ger bra förvaring.

I passagen har man först ingång till badrum i vinkel som byggdes om och totalrenoverades 2004. Ny takkupa ger full takhöjd och gott om plats. Klinkergolv med golvvärme (el), kaklade väggar och infällda spotlights i tak. Utrustningen består av hörnbadkar, dusch med vikdörrar i glas, dubbelhandfat med skåp och spegel, wc-stol samt handdukstork (el).

Det finns ytterligare två sovrum varav det ena ligger efter badrummet. Ett bra sovrum med snedtak och takfönster.

Det tredje sovrummet är ett gavelrum mot nordost. Här finns både takfönster i snedtak samt fönster på gavel. Snedtaksnischen ger lite extra yta till detta rum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lomma 29:2

Ombyggnad, Renoveringar

2018 - Målning interiört.
2013 - Nytt badrum på entréplan inklusive tvättstuga och altandörr. Ny friggebod. Nytt staket mot gångbana.
2012 - Förändringar i trädgård/rabatter.
2010 - Ny CTC-värmepump.
2007 - Nytt trädäck/altan. Renovering av Master bedroom (takhöjning, garderober, belysning, el). Snedtaksnischer i passage och sovrum 3.
2006 - Totalrenovering kök. Byte av fönster (3-glas Elit) och 1 takfönster. Ny träpanel på gavlar. Nytt trappräcke. Delvis ny el samt ny elcentral.
2004 - Nytt tak. Ny kupa, Nytt badrum på övre plan. Nya vatten-och avloppsledningar i samband med badrumsbyggandet.
2003 - Nytt massivt trägolv på entréplan från Dala Floda.

TV/bredband

TV-antenn

ADSL

Tillträde

Efter överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
9 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
155 kvm*
Tomtarea
810 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Värme
19 190 kr
Renhållning
6 300 kr
Vatten/Avlopp
4 494 kr
Summa
29 984 kr

I uppvärmningen ingår hushållselen.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
90
Energideklarationsdatum
2018-10-05

Uteplats/balkong

Trädäck vid huset och Höje å

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbyggnad ca 25-30 m² med spännande möjligheter att bygga om och inreda. Friggebod om ca 10 m².

Tomt

En härlig trädgård som bland annat erbjuder bigarråer, äpplen och smultron. Man kan plocka olika blommor under säsong. En egen oas för familjen och trevliga stunder med vänner. Det tar endast några minuter att ta sig ner till stranden och ett härligt kvällsdopp...

Länk till Google maps (satellitbild) https://www.google.com/maps/place/Lomma/@55.6801489,13.0703177,79m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4653bcbb808dfffd:0xb2a2fec0753a880c!8m2!3d55.720165!4d13.0640742

Parkering

2-3 bilplatser

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 149 000 kr
Byggnadsvärde
1 622 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1846
Fasad
Puts & Trä
Grund
Betongplatta och Torpargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme (luft-/vattenvärmepump)
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster isoler (i huvudsak)

CTC EcoAir luft-vattenvärmepump från 2010. Jordfelsbrytare finns.

Länkar

Området

Att bo i Lomma

Lomma är en tätort i Lomma kommun. Eftersom Lomma ligger vid mynningen till Höje å blev det redan under 1600-talet en naturlig plats för tull, omlastning och handel. Lomma är en blomstrande sommarort som speciellt under semestermånaderna drar mycket folk från de kringliggande kommunerna.

Varje sommar hålls en uppskattad folkfest i centrala Lomma med marknad, uppträdanden, tivoli, långlördag, utställningar, veteran- och sportbilsutställning, hantverksmässa, ponnyridning, konserter och mycket mer. För den som vill bada finns fina sandstränder och välskötta badplatser.

I Lomma centrum finns restauranger, fiskbod, bibliotek samt annan service som banker, apotek, vårdcentral, mataffärer och gym. Med en kort bil- eller bussresa kan du ta dig till större shoppingcenter som Burlövs Center och Nova Lund.

Landskapet i Lomma kommun är övervägande flackt och naturen präglas av det öppna landskapet och havet. Vacker natur finns framförallt i anslutning till stranden som till exempel området kring mynningen vid Lödde å och Alnarps ängar. Det kommunala naturreservatet Slättängsdammarna anses ha ett stort biologiskt och kulturhistoriskt värde. Tallplanteringarna Habo fure och Kyrkfuret bildar tillsammans ett större rekreationsområde med skogskänsla.

Alnarp är en mindre ort i Lomma kommun som också är säte för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Här finns även den fantastiskt vackra botaniska trädgården i Alnarpsparken samt Alnarps slott som byggdes 1862. Området ligger som en grön oas mitt i det skånska landskapet. Strax intill ligger Alnarpsgården med lantbruksmuseum och undervisningslokaler. Nära byn ligger Alnarps restaurang, som förutom lunch och á la carte även erbjuder en mängd trevliga och uppskattade events som ostprovningar, temaveckor och studentfirande. Från Alnarp går flera olika busslinjer och tåg, så att du lätt kan pendla till både Malmö och Lund.

Vill du köpa eller sälja bostad i gamla delen av Lomma? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Lomma. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lommas 3 bästa

3
 • Fiskboden
  Härlig fiskrestaurang
 • Lomma Beach
  Hamnen och stranden ligger grannar
 • Lomma glassfabrik
  Lokalproducerad glass med känsla

Karta

Strandvägen 2

Strandvägen 2,
234 36 Lomma

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Svante Sonesson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0702-00 59 74