55+ boende på attraktivt läge i Lomma

Lomma - Strandstaden, Lomma

Hamntorget 6

Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
3 258 kr
Antal rum
3
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 16/8, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

 • tisdag 18/8, KL 18:15 - 18:45

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

55+ boende på attraktivt läge i Lomma

Ett bekvämt och modernt 55+ boende mitt emellan centrum och Strandstaden. En trevlig 3:a om 77 kvm på andra våningen med balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Hamntorget 6. Hamntorget 6 - Bjurfors
Välkommen till Hamntorget 6
Trevligt vardagsrum med utgång till balkong. Hamntorget 6 - Bjurfors
Trevligt vardagsrum med utgång till balkong
Föreningen är ett 55+ boende. Hamntorget 6 - Bjurfors
Föreningen är ett 55+ boende
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Hamntorget 6 - Bjurfors
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
Ljust kök med fönster i två väderstreck. Hamntorget 6 - Bjurfors
Ljust kök med fönster i två väderstreck
Stilren köksinredning från Marbodal. Hamntorget 6 - Bjurfors
Stilren köksinredning från Marbodal

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Hamntorget 6. En välplanerad och ljus 3:a om 77 kvm på andra våningen med balkong och hiss från markplan. Trevlig hörnlägenhet med modernt kök och helkaklat badrum som är kombinerad med tvätt. Ett bekvämt 55+ boende mitt emellan centrum och Strandstaden med behändigt avstånd till allt som Lomma har att erbjuda i form av restauranger, matbutik, allmänservice, havet och stranden. Välskött förening med låg avgift och gemensamma lokaler såsom övernattningslägenhet, festlokal, gym, bastu samt egen boulebana.

Interiör

Man kommer in till en välkomnande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor i en rymlig klädkammare samt inbyggd garderob. I hallen finns också bostadens inbyggda städskåp. Efter entrén löper en passage mot vardagsrummet och köket som avlutas med ett gavelfönster. Direkt till vänster från entrén ligger det största sovrummet. Gott om plats för dubbelsäng samt praktiskt med inbyggd skjutdörrsgarderob. Jämte det största sovrummet finner man bostadens badrum. Badrummet är helkaklat i moderna färger och har en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt arbetsbänk för klädvård samt överskåp för förvaring.
Rakt fram från entrén kommer man in till vardagsrummet. Vardagsrummet har stort fönsterparti samt en helglasad altandörr ut till en skön balkong. Köket ligger med öppen planlösning med vardagsrummet. Ett Marbodalkök i tidlöst vitt med stilren och modern interiör med vacker bänkskiva i laminat i mörk ton. Köket är utrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro, kyl, frys, integrerad diskmaskin samt fläkt. Samtliga vitvaror från Siemens. Fönster vid köksbänken uppskattas.
Rymlig matplats i köket där man kan sitta många personer då man kan ”låna” lite yta av vardagsrummet vid stora middagar.
Det andra sovrummet i lägenheten når man från vardagsrummet.
I samtliga vistelserum ligger det ett ekparkettgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lomma 29:22

Parkering

Föreningen har 21 garageplatser som kostar 600 kr/mån, i dagsläget är där kö.Det finns även 9 carport-platser som kostar 500 kr/mån, i dagsläget finns det lediga platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 258 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,7848%
Andel av årsavgiften är
2,78%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1205
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
420 kr
Summa
420 kr

Byggnadssätt

Byggår
2009

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2015-02-18

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Oscarshus i Lomma
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Oscarshus, som är ett 55 + boende, består av 34 lägenheter och 2 lokaler samt gemensamma ytor, garage och miljöhus. Föreningens 34 lägenheter fördelar sig enligt följande: 7 st 2 rok, 21 st 3 rok och 6 st 4 rok. Föreningens gatuadresser är: Hamntorget 6, 10 och Naxosgatan 5, 7, 234 40 Lomma. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och de 2 lokalerna är upplåtna med hyresrätt. Marken är friköpt. Akevo AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Brf Oscarshus har en härlig gemenskap och 4 gånger om året har föreningen en klubbkväll där många av medlemmarna medverkar. Det anordnas även trevliga julfester och midsommarfester.

Fastigheten är fullvärdesförsäkring och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen höjde avgiften med 2% 1/1-20. I dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar för 2021 men förmodligen kommer föreningen att höja avgifterna med 2%. Kontrollerat med styrelsen (2020-07-20).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2019 Fasader
2019 Hissar
2019 Takfläktar

Planerade renoveringar:
2021, 2027 Ventilationssystem
2024 Garage, värmesystem
2024 Balkonger
Kontrollerat med styrelsen (2020-07-13).
Se årsredovisning för mer information.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2033. Underhållsplanen uppdateras var femte år.

Parkering

Föreningen har 21 garageplatser som kostar 600 kr/mån, i dagsläget är där kö. Det finns även 9 carport-platser som kostar 500 kr/mån, i dagsläget finns det lediga platser.

20 Garageplatser
10 parkeringsplatser på parkeringsdäck under carport
4 parkeringsplatser i anslutning till garageinfarten varav 2 är under carport.

TV/bredband

TV och bredband via Telia Triple Play.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fin trädgård med trevlig utsikt mot Höje å. Här finns även en boulebana för medlemmar att nyttja. En gång om året anordnas "Oscarshus mästerskap" i boule.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett gästrum som medlemmar kan hyra för 100 kr/natt. Gästrummet har en våningssäng vilket gör att om boende har gäster på besök med barn kan det få plats tre personer.

Medlemmar kan även hyra en gemensamhets lokal för 200 kr/dygn. Lokalen har ett fullutrustat kök och plats för 30-35 sittandes gäster, perfekt för tillställningar. I denna lokalen har föreningen sina informationsmöten.

För den aktiva finns det ett gym och även en bastu att nyttja. För den som vill mangla sina linne finns det ett mangelrum.

I källaren finns förråd till lägenheterna.

Ingen gemensam tvättstuga, utan vardera lägenheten är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: www.brfoscarshus.se

Länkar

Området

Att bo i Lomma

Lomma är en tätort i Lomma kommun. Eftersom Lomma ligger vid mynningen till Höje å blev det redan under 1600-talet en naturlig plats för tull, omlastning och handel. Lomma är en blomstrande sommarort som speciellt under semestermånaderna drar mycket folk från de kringliggande kommunerna.

Varje sommar hålls en uppskattad folkfest i centrala Lomma med marknad, uppträdanden, tivoli, långlördag, utställningar, veteran- och sportbilsutställning, hantverksmässa, ponnyridning, konserter och mycket mer. För den som vill bada finns fina sandstränder och välskötta badplatser.

I Lomma centrum finns restauranger, fiskbod, bibliotek samt annan service som banker, apotek, vårdcentral, mataffärer och gym. Med en kort bil- eller bussresa kan du ta dig till större shoppingcenter som Burlövs Center och Nova Lund.

Landskapet i Lomma kommun är övervägande flackt och naturen präglas av det öppna landskapet och havet. Vacker natur finns framförallt i anslutning till stranden som till exempel området kring mynningen vid Lödde å och Alnarps ängar. Det kommunala naturreservatet Slättängsdammarna anses ha ett stort biologiskt och kulturhistoriskt värde. Tallplanteringarna Habo fure och Kyrkfuret bildar tillsammans ett större rekreationsområde med skogskänsla.

Alnarp är en mindre ort i Lomma kommun som också är säte för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Här finns även den fantastiskt vackra botaniska trädgården i Alnarpsparken samt Alnarps slott som byggdes 1862. Området ligger som en grön oas mitt i det skånska landskapet. Strax intill ligger Alnarpsgården med lantbruksmuseum och undervisningslokaler. Nära byn ligger Alnarps restaurang, som förutom lunch och á la carte även erbjuder en mängd trevliga och uppskattade events som ostprovningar, temaveckor och studentfirande. Från Alnarp går flera olika busslinjer och tåg, så att du lätt kan pendla till både Malmö och Lund.

Vill du köpa eller sälja bostad i Lomma - Strandstaden? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Lomma. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lommas 3 bästa

3
 • Fiskboden
  Härlig fiskrestaurang
 • Lomma Beach
  Hamnen och stranden ligger grannar
 • Lomma glassfabrik
  Lokalproducerad glass med känsla

Karta

Hamntorget 6

Hamntorget 6,
234 40 LOMMA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 91

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lomma - Strandstaden, Lomma

  Adress
  Kulinggränd 3B
  Utgångspris
  4 390 000 kr
  Månadsavgift
  5 242 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  106 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lomma - Strandstaden, Lomma

  På förhand
  Adress
  Sjögatan 16
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 672 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lomma - Strandstaden, Lomma

  Adress
  Sjögatan 4
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 518 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  109,5 kvm

  Visning: 2020-08-23 12.00 Boka här