Spektakulärt hus med unik arkitektur i naturnära omgivningar i Lomma

Lomma, Lomma

Smålandsgatan 5

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
11 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea / Biarea
235 kvm / 157 kvm
Tomtarea
4316 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Pool
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Spektakulärt hus med unik arkitektur i naturnära omgivningar i Lomma

Mitt bland frodig grönska, dammar och ståtliga träd uppenbarar sig ett hus med mäktig arkitektur. Byggt 1993 med fantastiska möjligheter för ny ägare.

 • Ansvarig mäklare

  Svante Sonesson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0702-00 59 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Smålandsgatan 5. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
Välkommen till Smålandsgatan 5
En arkitektur som tilltalar. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
En arkitektur som tilltalar
Unik fastighet i Lomma Park. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
Unik fastighet i Lomma Park
Möjligheter att modernisera och sätta egen prägel. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
Möjligheter att modernisera och sätta egen prägel
Härliga sällsapsytor. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
Härliga sällsapsytor
Öppen planlösning med fantastiska fönsterpartier. Smålandsgatan 5 - Bjurfors
Öppen planlösning med fantastiska fönsterpartier

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Mitt bland frodig grönska, dammar och ståtliga träd uppenbarar sig ett hus med mäktig arkitektur. Byggt 1993 med spännande möjligheter att modernisera och sätta en egen prägel för ny ägare. Här möts du av en bostad som inte liknar något du tidigare har sett, som imponerar och överraskar från början till slut. De enhetliga materialvalen ger harmoni och den spännande formgivningen tillför dynamik. Heltäckande yttre glasväggar över två plan gör att bostaden får ett fantastiskt ljusspel i ständig förändring under årets säsonger. Gränsen mellan inne och ute känns obetydlig och känslan av att du befinner dig i ett ofantligt orangeri smyger sig på. Unika inslag som ett ”svävande” övre plan med magisk utsikt, ett smakfullt integrerat poolhus och sällskapsytor med svindlande takhöjd är bara några av alla häpnadsväckande attribut du upplever här. Den vackra parkliknande trädgårdstomten på baksidan omfattar breda gräsytor, frodiga buskar, höga lövträd och en sagolik damm. På Smålandsgatan 5 får du ett helt unikt boende med mycket känsla!

Interiör

ESTETISKT TILLTALANDE. På en generös, parkliknande tomt om drygt 4 300 kvadratmeter hittar du ett modernt hus som är helt unikt i sitt slag. Här möts du av en storslagen arkitektur med spännande materialval och ett häpnadsväckande ljusflöde. Huset har en kombinerad konstruktion av stål och lättbetong med glaspartier från golv till tak över de både planen. Enhetliga materialval genomsyrar bostaden. Grått klinkergolv med golvvärme är genomgående för alla plan och väggarna bär inslag av såväl kakelplattor som puts. Taket går delvis hela vägen upp till nock på de sociala ytorna och här blir de råa stålbalkarna en del av interiören. Det ”svävande” planet ovanför sällskapsrummet har ett undertak av träpanel vilket skapar en mjuk konstrast till allt glas och stål. Entréplanet domineras av sociala ytor. Ett enormt sällskapsrum breder ut sig och har öppen planlösning till det smakfulla, centrala köket som är platsbyggt av Alsike Snickerifabrik. Ytterligare sällskapsyta finns på det övre planet som har en magisk utsikt över damm och trädtoppar. Det integrerade poolhuset har helglasade partier och ett kupolformat tak i glas ut mot trädgården som ger fin kontakt med utemiljön. Tre ljuvliga sovrum präglas av ljus och luft. Källaren bjuder på fantastiska ytor för hobby, praktiska utrymmen, spel och lek.

STORSLAGET. Redan från gatan väcks nyfikenheten till liv. Djupt inbäddat bakom frodig växtlighet syns ett hus med spännande former av glas, stål och betong. Hela mittpartiet domineras av glaspartier. En tilltagen stenlagd uppfart i anslutning till stor carport rymmer flera bilar. Den helglasade entrédörren leder in till hallen med gott om garderobsutrymmen till höger. Inne i entrén välkomnas du av en sällan skådad storslagenhet – glaspartier och ljusinsläpp möter dig från alla håll. Till vänster finns de spektakulära sällskapsytorna som bjuder på ett häpnadsväckande spektrum av ljusflöde, glas och stål. Väggarna är delvis kaklade och på golvet ligger ett genomgående mörkgrått klinkergolv. Den vackra parkliknande miljön kommer alldeles nära inpå tack vare de helglasade väggarna som når en takhöjd om svindlande 7 meter. Linjen mellan ute och inne känns obetydlig och du får känslan av att befinna dig i ett enormt orangeri. Tillsammans med årets säsonger som skiftar i stämning, ljus och kulör följer även boendemiljön. Den kombinerade ytan bestående av vardagsrum, lounge och matrum är minst sagt imponerande och sätter inga käppar i hjulet för kapacitet att ta emot många gäster.

Köket är placerat mitt i huset och har inredning från Alsike Snickerifabrik. Arbetsytor och stänkskydd är av granit och maskinerna och dubbelho är i rostfritt stål. I vardagsrummet finns en braskamin som tillför extra stämning under de mörkare och kallare årstiderna. Sommartid öppnas dörren ut mot en skyddad uteplats i varmt och soligt sydvästläge.
I vardagsrummet finns en ståltrappa som leder upp till något alldeles unikt; ett ”svävande” plan med ytterligare sällskapsyta och kontorshörna. Förutom en överblick över de sociala ytorna nedan utlovas fantastiska vyer över de grönskande omgivningarna.

FÖR AVKOPPLING. I den norra delen av huset, med ingång från vardagsrummet, finns det första sovrummet, som verkligen förtjänar titeln ”Master bedroom”. Det sobra sovrummet har en egen hall som även har ingång till klädkammare samt ett rymligt badrum med bubbelbad, separat dusch, handdukstork, handfat, badrumsskåp, wc. Denna del utstrålar hotellkänsla.
Från huvudentrén leds du vidare genom en passage som ansluter till två sovrum. Båda sovrummen är luftiga och stilrent inredda med inbyggda garderober. Det första sovrummet är något större och har en trekantad nisch. Det andra har utsikt mot trädgården.

Lite längre fram når du det smakfulla, integrerade poolrummet som separeras av skjutbara glasdörrar. Taket går upp i en spets av glas, väggarna är delvis kaklade och golvet är samma stilfulla grå klinker som är genomgående för hela huset. Poolen har djup mellan 1,5–1,8 meter. När du tar ett dopp här kan du samtidigt blicka ut över en storslagen utsikt över trädgården och bort mot den privata dammen. Vid poolen finns ett loungeområde som lockar till avkopplande stunder. Tänk att få ligga här och dåsa en söndagseftermiddag med en bra bok. I anslutning till poolrummet finns ett separat duschrum med handdukstork, handfat och wc.

Husets andra entré ligger mellan poolrummet och passagen vid sovrummen. Här finns även trappan som leder ner till källarplanet, där ljusschaktet ger generöst med ljus till allrummet. Detta är ett perfekt hobbyrum eller varför inte ett tonårsrum deluxe. Här finns nämligen en bastuavdelning med dusch, wc, handfat, handdukstork. Övriga delar i källaren ger huset praktiska ytor för förvaring, tvätt och hobbyverksamhet.

NATUR, HAV OCH CENTRUM. I Lomma erbjuds inte bara sandstränder, salta bad, marin hamnmiljö i Höje å och en komplett bykärna med allt du behöver. Runt Lomma kyrka och Prästbergavägen möts du av en lantlig miljö med ängsmarker, skogspartier, våtmarker och dammar. I dessa vackra omgivningar ligger Smålandsgatan. Trots det naturnära läget cyklar du in till centrala Lomma på endast 5–10 minuter, där det finns restauranger, kaféer, butiker, apotek, bank, vårdcentral med mera. I hamnen kan du köpa färsk fisk och rökta delikatesser med dig hem eller äta på plats. Slaktaren är både butik och restaurang som erbjuder närproducerade råvaror från utvalda gårdar. I Lomma är det aldrig långt till havsbad och det finns flera badplatser och stränder att välja på, vissa med vattensporter.

Ett magiskt boende i naturnära omgivningar, på cykelavstånd från strand och centrum.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lomma 23:8

Ombyggnad, Renoveringar

Säljaren har gjort en total genomgång av värmesystemet samt den mekaniska från- och tilluftsventilationen. Det innefattar även byte av delar och service. Man har sett över elen samt bytt poolpumpen. Alla åtgärder är utförda av fackman och dokumentation finns.

Planbestämmelser

Detaljplan (1999-09-02)

Tillträde

Efter överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
235 kvm*
Tomtarea
4316 kvm
Biarea
157 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1993
Fasad
Puts & plåt
Grund
Betong
Stomme
Stål och lättbetong
Bjälklag
Stål
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten, luft/luft och luftburen värme
Takbeklädnad
Plåt & papp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxling
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2- och 3-glasfönster isoler

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
68
Energideklarationsdatum
2018-10-10

Uteplats/balkong

Det erbjuds ett flertal uteplatser (stensatt) i anslutning till huset med olika utgångar från boendet

Tomt

Observera att den totala tomtarean på 4316 m² är två fastigheter. Lomma 23:8 (med befintligt hus) är 1257 m² och Lomma 24:8 (resterande del av trädgård) är 3059 m².
Lomma 24:8 är taxerad med typkod 498 (industrienhet, gatu-/ parkmark).

Parkering

Carport och p-plats för flertalet bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 379 000 kr
Byggnadsvärde
3 233 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
87 500 kr
Renhållning
4 000 kr
Vatten/Avlopp
7 600 kr
Summa
99 100 kr

Observera följande: Jonas Andersson på Anticimex har utfört Energideklarationen (se pdf under Dokument). Där framgår att enligt schablonberäkning så borde huset ligga på 26.800 kwh/år med tre personer i hushållet. Han har alltså räknat bort kostnaden/förbrukningen för uppvärmning av poolen (säljaren höll 33 grader året om) samt förbrukningen för dammen i trädgården.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Lomma

Lomma är en tätort i Lomma kommun. Eftersom Lomma ligger vid mynningen till Höje å blev det redan under 1600-talet en naturlig plats för tull, omlastning och handel. Lomma är en blomstrande sommarort som speciellt under semestermånaderna drar mycket folk från de kringliggande kommunerna.

Varje sommar hålls en uppskattad folkfest i centrala Lomma med marknad, uppträdanden, tivoli, långlördag, utställningar, veteran- och sportbilsutställning, hantverksmässa, ponnyridning, konserter och mycket mer. För den som vill bada finns fina sandstränder och välskötta badplatser.

I Lomma centrum finns restauranger, fiskbod, bibliotek samt annan service som banker, apotek, vårdcentral, mataffärer och gym. Med en kort bil- eller bussresa kan du ta dig till större shoppingcenter som Burlövs Center och Nova Lund.

Landskapet i Lomma kommun är övervägande flackt och naturen präglas av det öppna landskapet och havet. Vacker natur finns framförallt i anslutning till stranden som till exempel området kring mynningen vid Lödde å och Alnarps ängar. Det kommunala naturreservatet Slättängsdammarna anses ha ett stort biologiskt och kulturhistoriskt värde. Tallplanteringarna Habo fure och Kyrkfuret bildar tillsammans ett större rekreationsområde med skogskänsla.

Alnarp är en mindre ort i Lomma kommun som också är säte för Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Här finns även den fantastiskt vackra botaniska trädgården i Alnarpsparken samt Alnarps slott som byggdes 1862. Området ligger som en grön oas mitt i det skånska landskapet. Strax intill ligger Alnarpsgården med lantbruksmuseum och undervisningslokaler. Nära byn ligger Alnarps restaurang, som förutom lunch och á la carte även erbjuder en mängd trevliga och uppskattade events som ostprovningar, temaveckor och studentfirande. Från Alnarp går flera olika busslinjer och tåg, så att du lätt kan pendla till både Malmö och Lund.

Vill du köpa eller sälja bostad i Lomma kommun? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Lomma / Bjurfors mäklare i Bjärred. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lommas 3 bästa

3
 • Fiskboden
  Härlig fiskrestaurang
 • Lomma Beach
  Hamnen och stranden ligger grannar
 • Lomma glassfabrik
  Lokalproducerad glass med känsla

Karta

Smålandsgatan 5

Smålandsgatan 5,
234 35 Lomma

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Svante Sonesson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0702-00 59 74