Hoppa till innehåll

En lantlig idyll med närhet till stan!

  • Såld, 2023-09-20
  • 131 + 13 kvm
  • 5 rum
  • 3 850 000 kr

Dalby, Lund

Galgabacken 1

Slutpris:
3 850 000 kr
Antal rum:
5
Boarea / Biarea:
131 kvm / 13 kvm
Tomtarea:
1 203 kvm
Typ:
Friliggande villa

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Simon Wall Sanktnovius

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum
Simon Wall Sanktnovius

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Dalby

Att bo i Dalby

Dalby är en ort för alla. Såväl barnfamiljer som singelhushåll, äldre och studenter trivs här. I Dalby råder en positiv anda och det märks att de som bor här är engagerade i sin bygd. I området finns också många vackra naturområden som kommunen är mycket mån om att bevara.

Dalby ligger i Lunds kommun, en knapp mil öster om Lund. Orten har behållit sin historiska karaktär tack vare att den gamla bykärnan finns kvar samtidigt som flera nya bostadsområden vuxit fram. I Dalby finns företagsamhet och framåtanda samt även möjlighet till studier. I centrum finns flera butiker, bibliotek, café, restaurang, apotek, systembolag, gym och annan service.

I Dalby finns Dalby heligkorskyrka som är en av Nordens äldsta stenkyrkor. Kyrkan var fullt utbyggd på 1100-talet och var då dubbelt så stor som nu.

Utanför Dalby finns en av Skånes häftigaste badplatser i det gamla stenbrottet vid Knivåsen. Här bröt man tidigare gnejs men nu är det en plats för äventyrliga badare. För den som vill bada under lite mer ordnade former finns Dalbybadet, ett utomhusbad med tre bassänger samt bastu, kiosk och lekplats.

Dalby Söderskog är nationalpark med mycket rik flora och flera gamla ädellövträd. Den trolska skogen utgjorde Mattisskogen under inspelningen av filmen Ronja Rövardotter. Skogen är en idyllisk plats för rekreation och avkopplande promenader. Dalby Söderskog ingår tillsammans med naturreservatet Dalby Norreskog i Dalby hage. Andra vackra naturområden i närheten är Romeleåsen och Skrylle.

Fem kilomerter från Dalby ligger Torna Hällestad - en by som ligger på en utlöpare till Romeleåsen och omgärdas av betesmarker och bokskog. I närheten av byn finns även naturområdena Björkensdal och Trollskogen. Strax väster om Torna Hällestad ligger Hällestads rullstensåsar. Större delen av åsarna täcks av bokskog och hela området är ett naturreservat.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Dalby? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Liknande bostäder