Dalby, Lund

Spannmålsvägen 66

Såld, 2020-05-13
Slutpris
3 600 000 kr
Antal rum
4
Boarea
125 kvm
Typ
Parhus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
418 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Lars Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0705-58 86 88

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Dalby

Dalby är en ort för alla. Såväl barnfamiljer som singelhushåll, äldre och studenter trivs här. I Dalby råder en positiv anda och det märks att de som bor här är engagerade i sin bygd. I området finns också många vackra naturområden som kommunen är mycket mån om att bevara.

Dalby ligger i Lunds kommun, en knapp mil öster om Lund. Orten har behållit sin historiska karaktär tack vare att den gamla bykärnan finns kvar samtidigt som flera nya bostadsområden vuxit fram. I Dalby finns företagsamhet och framåtanda samt även möjlighet till studier. I centrum finns flera butiker, bibliotek, café, restaurang, apotek, systembolag, gym och annan service.

I Dalby finns Dalby heligkorskyrka som är en av Nordens äldsta stenkyrkor. Kyrkan var fullt utbyggd på 1100-talet och var då dubbelt så stor som nu.

Utanför Dalby finns en av Skånes häftigaste badplatser i det gamla stenbrottet vid Knivåsen. Här bröt man tidigare gnejs men nu är det en plats för äventyrliga badare. För den som vill bada under lite mer ordnade former finns Dalbybadet, ett utomhusbad med tre bassänger samt bastu, kiosk och lekplats.

Dalby Söderskog är nationalpark med mycket rik flora och flera gamla ädellövträd. Den trolska skogen utgjorde Mattisskogen under inspelningen av filmen Ronja Rövardotter. Skogen är en idyllisk plats för rekreation och avkopplande promenader. Dalby Söderskog ingår tillsammans med naturreservatet Dalby Norreskog i Dalby hage. Andra vackra naturområden i närheten är Romeleåsen och Skrylle.

Fem kilomerter från Dalby ligger Torna Hällestad - en by som ligger på en utlöpare till Romeleåsen och omgärdas av betesmarker och bokskog. I närheten av byn finns även naturområdena Björkensdal och Trollskogen. Strax väster om Torna Hällestad ligger Hällestads rullstensåsar. Större delen av åsarna täcks av bokskog och hela området är ett naturreservat.

Köpa eller sälja bostad i Dalby? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dalbys 3 bästa

3
 • Skrylle
  Populärt rekreationsområde med vandringsleder och gym
 • The Lodge
  Härligt spa på Romelåsens brant
 • Dalby stenbrott
  Hisnande bad- och naturupplevelse

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Dalby, Lund

  Adress
  Husmansvägen 10
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  171 kvm / 51 kvm
  Tomtarea
  733 kvm

  Visning: 2020-06-07 10.30 Boka här