Rymlig 2:a med optimal planlösning och balkong i åtråvärda väster!

Fredslyckan, Lund

Parternas Gränd 43

Utgångspris
1 550 000 kr
Avgift
4 350 kr
Antal rum
2
Boarea
47 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 1/9, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning.

 • tisdag 3/9, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Rymlig 2:a med optimal planlösning och balkong i åtråvärda väster!

Välkommen till en rymlig 2:a med gavelläge! Här erbjuds en mysig bostad som karaktäriseras av ljus och moderna kvadratmeter.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På andra våningen, med hiss via loftgång, välkomnas du in i en modern bostad med många fördelar. Här erbjuds en social lägenhet med generösa umgängesytor. I anslutning till köket finns plats för matbord och gott om såväl arbetsytor som förvaring. Vardagsrummet är väl tilltaget och tack vare att bostaden ligger på gaveln erbjuds en balkong med åtråvärt västerläge. Njut av eftermiddags- och kvällssolen. Sovrummet är svalt placerat i norr och ger plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring i garderober. Utanför fönstret finns en grönskande trädkrona som dels bidrar till den lugna utsikten dels skärmar av lägenheten från grannarna. Lägg därtill ett stort stilrent badrum i tidlöst utförande med tvättpelare och dusch. Här är det lätt att trivas!

På Fredslyckan får man den optimala kombinationen av stadsliv och närhet till promenadstråk och gröna omgivningar. Fäladstorget som är områdets knutpunkt erbjuder en prisbelönt och välsorterad ICA-butik, restaurang och vårdcentral. I närheten finns även sporthallen Victoriastadion, ridhus, bibliotek och grönskande S:t Hans backar. Det är endast 8 minuters cykelväg till Lunds centrum. Även regelbundna bussavgångar strax utanför. Fredslyckan är perfekt beläget för dig som vill bo på lugnt läge med närhet till såväl centrala staden som bl.a Max IV, LTH, Universitetet, Ideon och Univ. sjukhuset.

Varmt välkommen till din nästa bostad!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Käranden 6

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Käranden 43-45
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Käranden 43-45 bildades 2009 och består av 22 lägenheter. Föreningen äger marken med beteckningen Käranden 6, Lunds kommun. Förenings adresser är Parternas gränd 43 och 45.

Den ekonomiska förvaltaren är BoNea Förvaltning AB.

I månadsavgiften ingår en schablonsumma för el-förbrukning, den faktiska förbrukningen avläses vid årsskiftet och månadsavgiften justeras i efterhand.

Föreningen tillåter delat ägande förutsatt att den boende äger 20% av bostadsrätten. Det innebär att en förälder kan stå som delägare utan att nyttja lägenheten som permanentboende.

För närvarande är en samfällighet på väg att bildas på Fredslyckan. Samfälligheten kommer ansvara för gemensamma ytor som vägar och grönytor istället för att varje förening själv ska ta hand om sin bit. Mer information kommer framöver efterhand som arbetet fortsätter.

Inför 2017 sänktes årsavgifterna med 5% då föreningen hade bra kassaflöde. Ingen avgiftsförändring är planerad för 2018 eller 2019 (kontrollerat (2019-08-15).

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat med ordförande (2019-08-15).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll:
2018 Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.

Föreningen har med hjälp av den ekonomiska förvaltaren BoNea upprättat en ekonomisk kalkyl på 10 år för att på så sätt få en överblick över vilka utgifter som är att förvänta den kommande perioden.

Inga planerade renoveringar i dagsläget (kontrollerat (2019-08-15).

Parkering

Parkering- och garageplatser hyrs ut av JYMA fastigheter. Kontakta dem för info om tillgänglighet och priser.

TV/bredband

Bredband: 100 Mbit/s via Perspektiv bredband. Föreningen är bunden till Perspektiv bredband fram till hösten 2019.

Tv via Sydantenn. Deras analoga basutbud ingår i avgiften. Den medlem som önskar digitalt utbud tecknar separat avtal med Sydantenn och kan då välja mellan över 200 kanaler och 35 HD-kanaler inklusive Viasat, C-more m.m.

Övrigt

För mer information se årsredovisning och föreningens hemsida: https://fredslyckan4345.wordpress.com/

Uteplats/balkong

Rymliga balkong, läge väster.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett separat förråd som tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 350 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. En schablonsumma för el-förbrukning beroende på lägenhetsstorlek (200kr/månad) tillkommer. Den faktiska förbrukningen avläses vid årsskiftet och månadsavgiften justeras i efterhand. Obligatoriskt tillägg om 105 kr/månad avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,9689%
Andel av årsavgiften är
3,97%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 550 000 kr
Lägenhetsnummer
4323
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
47 kvm**

* Hiss från markplan via loftgång utan att du behöver gå i trappor.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2009

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Att bo i Norra Lund

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet. Här finner du varierande bebyggelse där alla hus har sin egen identitet.

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet.

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem, ett av stadens nyare områden som växer snabbt. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I trakten ligger även Kungsmarken, det enda sammanhängande området i södra Sverige där markanvändningen varit oförändrad under tusentals år. Här finns ett naturreservat med minnen från forna tiders jordbruk. Till största delen består det av en golfbana kombinerat med övrig öppen mark, utom den norra delen som täcks av lövskog. Här har man hittat lämningar från tidig järnålder och här finns också flera olika fågelarter och växter som lever i symbios på slätten.

Norra Fäladen, strax norr om trafikleden Norra ringen, byggdes till stor del i slutet av 1960-talet. Här bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. Det är i den västra delen av området man finner Sankt Hans backar. Högstadieskolan Fäladsgården har genom sin arkitektur och sina verksamheter gjort området till något unikt. I mitten av området ligger Fäladstorget med bland annat matbutiker och Sankt Hans kyrka.

Det färgstarka området fredslyckan är även det ett mycket populärt område. Här bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området byggdes utifrån tankar på såväl variation som helhet, vilket du kan se på områdets unika karaktär och tidlösa arkitektur.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Fredslyckan? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Sankt Hans backar
  Bästa pulkabacken
 • Närhet till vidderna
  Bara en kort promenad så kan du njuta av milsvida vidder.
 • Nära Ideons stora arbetsgivare
  Granne med Ideon, Max-Lab, Ericsson mfl.

Karta

Parternas Gränd 43

Parternas Gränd 43,
226 47 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fredslyckan, Lund

  På förhand
  Adress
  Parternas Gränd 71
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 469 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!