Genomgående 2:a högst upp i huset med söderbalkong!

Fredslyckan, Lund

Parternas gränd 69

På förhand
Utgångspris
1 650 000 kr
Avgift
4 320 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Genomgående 2:a högst upp i huset med söderbalkong!

Välkommen till en rymlig 2:a högst upp i huset. Här erbjuds en mysig bostad som karaktäriseras av ljus och rymd. Härlig söderbalkong och hiss!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Bilder

Interiörbild. Parternas gränd 69 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Parternas gränd 69 - Bjurfors
Ring mig så berättar jag gärna mer om bostaden! 0739 - 20 66 92. Parternas gränd 69 - Bjurfors
Ring mig så berättar jag gärna mer om bostaden! 0739 - 20 66 92

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset på fjärde våningen med hiss välkomnas du in i en modern bostad med många fördelar. Här erbjuds en social lägenhet med generösa umgängesytor. I anslutning till köket finns plats för matbord och gott om såväl arbetsytor som förvaring. Vardagsrummet är väl tilltaget och tack vare att bostaden ligger högst upp i huset har den fördelen att erbjuda en unik takhöjd, vilket skapar många möjligheter för den kreativa. Härifrån nås även en alldeles underbar balkong med fin vy över områdets trädgårdar. Balkongen är perfekt belägen för att absorbera solens söderstrålar. Sovrummet är svalt placerat i norr och ger plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Lägg därtill ett stort stilrent badrum med tvättpelare och badkar. Här är det lätt att trivas!

På Fredslyckan får man den optimala kombinationen av stadsliv och närhet till promenadstråk och gröna omgivningar. Fäladstorget som är områdets knutpunkt erbjuder en prisbelönt och välsorterad ICA-butik, restaurang och vårdcentral. I närheten finns även sporthallen Victoriastadion, ridhus, bibliotek och grönskande S:t Hans backar. Det är endast 8 minuters cykelväg till Lunds centrum. Även regelbundna bussavgångar strax utanför. Fredslyckan är perfekt beläget för dig som vill bo på lugnt läge med närhet till såväl centrala staden som bl.a Max IV, LTH, Universitetet, Ideon och Univ. sjukhuset.

Varmt välkommen till din nästa bostad!

Interiör

Välkommen högst upp i huset!

Dörren till lägenheten står välkomnande på glänt. Väl inne i hallen blir du påmind om bostadens moderna standard. På golvet ligger stora grå klinkerplattor som gör sig tjusiga mot de målade väggarna och den släta inredningen. I hallen finns flera fasta garderober och en naturlig plats för avhängning finns direkt till vänster. Rakt finns badrummet som är stort, helkaklat och tidlöst. Här finns bekvämligheter som tvättpelare och badkar.

Längre in i bostaden övergår klinkerplattorna till ekparkett i stavformation och du befinner dig i vardagsrummet. Rummet karaktäriseras av ljus och rymd. Takhöjden är imponerande och skapar möjligheter för dig med kreativt sinne och rummet välkomnar ljuset in via väl tilltagna fönster i söder. Här upplevs verkligen lägenhetens alla unika attribut tack vare bostadens placering i huset. Balkongen bjuder på härlig utsikt över områdets grönska nedanför. Dessutom är balkongen väl mottaglig för solens härliga söderstrålar. Bjud in nära och kära, servera middagen och njut av livet!

För den matlagningsintresserade finns ett socialt fullutrustat kök med generösa arbetsytor och gott om förvaring för kastruller och dylikt i över- och underskåp. Köksinredningen går i tidlöst vitt med släta köksluckor. Ovan bänkskivan av laminat finns ett stänkskydd av kakel som är lätt att hålla rent. Maskinparken är i rostfritt vilket knyter samman köket på ett fint sätt med de rostfria beslagen. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl & frys, fläkt samt kombinerad spis och ugn. I anslutning till köket finns en naturlig plats för matbord uppdukat för 6-8 personer. Köket är placerat i öppen planlösning med vardagsrummet.

Från hallen nås sovrummet som även det är ljust och luftigt och tack vare rummets placering i norr erbjuds här ett svalt sovrum året runt. Här får du enkelt plats med en dubbelsäng med gavel, snygga sängkläder och mysiga prydnadskuddar. Möblera med skrivbord, avlastningsytor och några sjysta levande växter för den rätta känslan!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett separat förråd som tillhör lägenheten.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Perspektiv bredband.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 320 kr

I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg avseende bredband/kavel-tv (115 kr) samt preliminär elavgift (200 kr) erläggs månadsvis.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 650 000 kr
Lägenhetsnummer
6942
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
46 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2005/2006

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Käranden 6369
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Käranden 6369 bildades 2004 och består av 40 lägenheter. Det finns 16 st tvåor, 12 st treor samt 12 st fyror.

Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen kommer att höja avgifterna med 1,5% i årsskiftet 2018/2019 (kontrollerat 2018-11-23). Detta för att vara beredda på kommande räntehöjningar. De kommer också att göra en extraamortering på 1 MSEK samt höja amorteringstakten; allt för att upprätthålla en sund ekonomin i föreningen.

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en enklare tillsyn av bostaden. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg, de enskilda medlemmarna behöver alltså inte själv teckna detta på sin hemförsäkring.

En samfällighetsförening har nyligen bildats av de olika bostadsrättsföreningarna på Fredslyckan, denna kommer framöver att ha hand om skötseln av lekplatser, cykelbanor mm i området.

Föreningen tillåter juridisk person.
Föreningen tillåter delat ägande men den som bor i lägenheten skall äga minst 10%.

Elen läses av en gång om året och kan därför variera mellan olika bostadsrättshavare beroende på förbrukning. Du betalar ett obligatoriskt tillägg varje månad i samband med att månadsavgiften betalas till bostadsrättsföreningen och vid avläsningen kan du antingen få betala extra eller få tillbaka pengar beroende på din förbrukning.

Ovanstående uppgifter är inhämtade 2018-04-06 från föreningens styrelse. Köparen rekommenderas att kontrollera ovanstående information med föreningen samt sätta sig in i föreningens stagar, energideklaration och årsredovisning som återfinns under fliken "dokument" i annonsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2065.

Följande renoveringar/åtgärder är utförda de senaste åren:
- Injustering av värmesystemet.
- Spolning av avloppsstammarna.
- Invändig besiktning av samtliga lägenheter, 2017.
- Fasaderna har under 2018 kontrollerats med avseende på fukt; inga problem upptäckta.

Vad beträffar fasadernas utseende pågår utredning. Baserat på inkomna offerter kommer detta inte att påverka avgiften. Annars inga planerade renoveringar (kontrollerat 2018-11-23).

Parkering

Föreningen har inga p-platser eller garage. De som ligger i anslutning till fastigheten administreras av JYMA i Malmö.

Övrigt

Trevliga välskötta grönytor omger husen på Fredslyckan. Lugna kvarter med god grannsämja och närhet till såväl pulsen i centrum som lugn och ro, uppskattade rekreationsytor, motionsanläggningar och naturområden. På Fredslyckan bor du med närhet till såväl Universitetet som LTH, Ideon, Ericsson och Universitetssjukhuset. Mycket goda kommunikationer med stadsbussar och motorvägspåfarter.

Länkar

Området

Att bo i Norra Lund

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I närliggande Kungsmarken finns ett naturreservat med en golfbana samt en del lövskog. På Norra Fäladen bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. I västra delen av området ligger Sankt Hans backar. På Fredslyckan bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området har en unik karaktär och tidlös arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Norra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Parternas gränd 69

Parternas gränd 69,
226 47 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fredslyckan, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Parternas gränd 67
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 040 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2019-01-20 11.00 Boka här