Ljus och kvadratsmart bostad med bra förvaringsmöjligheter

Gunnesbo, Lund

Arkeologvägen 119

Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
3 529 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Balkong
Ja

Visning

 • onsdag 26/2, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Ljus och kvadratsmart bostad med bra förvaringsmöjligheter

Genomgående tvåa med välplanerade kvadratmeter! Belägen på familjära Gunnesbo.

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en ljus och välplanerad lägenhet i lugnt och familjärt område med gröna och trivsamma gårdar som gör det enkelt att trivas. Bostaden erbjuder ett modernt och helkaklat badrum, ett rogivande sovrum samt stort kök med rejäl tilltagen matplats som dessutom har öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns rymliga sällskapsytor och goda förvaringsmöjligheter. Som medlem i föreningen har man även tillgång till en stor gemensamhetslokal, bastu, tvättstuga samt egen parkeringsplats.

Gunnesbo är ett trivsamt område med med närhet till matbutiker, Nova Lund, förskolor och grundskola. Det ligger även på kort avstånd från Pågatågsstation och bussförbindelser samt nära motorvägspåfart för den som pendlar.

Interiör

Trappan leder dig till lägenheten på andra våningen. Vid entrédörren finns en uteplats med bra utrymme för möblemang. Här njuter man gärna av förmiddagssolen. Vidare nås bostadens rymliga hall med avhängningsplats direkt till vänster. Längre in i rummet finns även en generös klädkammare med garderober. Väggarna är vita och på golvet finns praktisk klinker.

I anslutning till hallen nås det helkaklade badrummet från 2013 som är modernt inrett med vitt och svart kakel samt svart klinker. Rummet är utrustat med toalett, handfat, dusch och badrumsskåp.

Till vänster om hallen finns köket med väl tilltagen yta för matplats framför stora fönster. Det uppfräschade originalköket består av vita luckor som möter grå och vit mosaik samt rostfri diskbänk och bänkskiva i massivt trä. Här finns ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Den öppna planlösningen leder vidare till det ljusa vardagsrummet med gott om plats för en större soffgrupp och matplats. Dubbeldörrar mot en fransk balkong med härlig utsikt bidrar till ett härligt ljusflöde och ger rummet karaktär. På golvet ligger dekorativ originalparkett och väggarna är ljusa.

Slutligen nås det rogivande sovrummet med fönster mot grönskande omgivningar. Här finns plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaringsmöbler.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats finns i anslutning till bostadens entré.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd tillhörande bostadsrätten.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 529 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och parkeringsplats.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7128%
Andel av årsavgiften är
0,71256%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
119
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
65 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1983
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Järnåldern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
120
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen byggdes av Wihlborgbyggen AB och blev klar för inflyttning med början från februari 1983.
Föreningen består av 120 bostadsrätter fördelade på 44 st 2:or (65m²), 50 st 3:or (76m²) och 26 st 4:or (93m²). Byggnadsidén utgick från en gruppering av ett antal gårdar runt ett gångstråk. Samtliga lägenhetsentréer vetter mot gårdarna.

Kabel TV / Internet
Varje bostadsrättslägenhet är ansluten till kabel TV-nätet.
Kabel-tv genom ComHem. Bredband genom ComHem. För att teckna utökat abonnemang för kabel-TV eller Bredband kontakta ComHem, se även föreningens Hemsida.

Utförda renoveringar:
2011 Radonmätning med goda resultat.
2013-2014 Utbyte och OVK - Ventilation.
2016-2017 Renovering/målning av fasader, fönster och dörrar.
2018 Byte av värmeväxlare.

Gemensamhetslokal finns i gemensamhetshuset och är renoverad hösten 2001. Lokalen är fullt utrustad med bord och stolar. Till lokalen hör även ett litet kök med spis, kylskåp, frys, mikrovågsugn, diskmaskin samt porslin, grytor, bestick mm för totalt 24 personer. Lokalen får disponeras av föreningens medlemmar för fester och andra sammankomster.
Lokalhyra ca 200 kr
Styrelsemöbler ca 25 kr
Depositionsavgift 300 kr
Hyran går till att hålla lokalen i gott skick.

Till föreningen finns också 60 garage och 73 parkeringsplatser - dessa är fördelade på lägenheterna och följer alltså med bostadsrätten vid en överlåtelse.

Övriga utrymmen
De som inte har garage har i stället ett källarförråd, ca 7 kvm. Extra gemensamt förråd för trädgårdsredskap och barnvagnar finns på gården. Särskilda ställningar för cykelförvaring finns i källaren samt cykelparkeringsplatser på gården.

Övrigt
Föreningen förvaltas av SBC.
Föreningen har en egen hemsida för information: www.brf-jarnaldern.nu
Föreningen tillåter delat ägande. Ägare måste vara över 18 år.
I samband med överlåtelse så göres en besiktning där köpare och säljare bör vara med.

Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar eller större renoveringar. Följer en underhållsplan.
Avgiften höjdes med 3 % per 2019-01-01.

Övrigt

Energideklaration från 2008. Föreningen är på gång att utföra en ny energideklaration.

Området

Att bo på Gunnesbo och Nöbbelöv

Nordost om Lunds citykärna ligger Gunnesbo och Nöbbelöv. Stadsdelarna gränsar mot åkrar och ängar och ligger på var sin sida om pågatågsstationen Gunnesbo.

På Gunnesbo finns det stora möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Från den mäktiga bronsålderskullen Räfvs hög har du utsikt ända till Sankt Hans backar i öster. Med en bondgård öppen för allmänheten och sjöar att åka skridskor på under vintern erbjuder Gunnesbo en kombination av citynära friluftsliv.

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund, belägen norr om Norra Ringen och Fjelievägen. Här finns både bostadsområde och företagsområde där fler och fler företag växer fram. I området ligger också Lunds andra järnvägsstation med Pågatåg som snabbt och lätt tar dig till Helsingborg, Landskrona eller Malmö. För den shoppingsugne finns Nova Lund alldeles i närheten, ett stort och fint köpcenter med en stor mängd olika butiker och serviceföretag.

Mitt i stadsdelen ligger den gamla vikingakullen Räfvs hög där du har en sagolik utsikt. Många tar sig dit för att spela boll eller promenera och rasta hundar. Området har troligen varit bebott längre tillbaka än vikingatiden, arkeologer har nämligen funnit tecken på att det har funnits bosättningar här ända sedan stenåldern. Här finns gott om fina grönområden, bland andra Nöbbelövs mosse med våtmark och en ö som är en fredad häckningsplats för många fåglar.

Nöbbelöv är en stadsdel vars varierade bebyggelse med radhuslängor, villor och höghus stod klara i slutet av 1970-talet. Området är lugnt och trivsamt vilket gör det populärt för barnfamiljer. Mycket runt om på Nöbbelöv ger ett familjärt och genuint intryck. På Hubertusgården finns skola för årskurserna 1-6. I området finns flera förskolor. Vid Nöbbelövs torg ligger förskolan Lergöken som byggts om under 2015 med helt nya lokaler, eget kök samt ny utemiljö. Närmast Nöbbelövs kyrkoväg ligger förskolan Hyddan med eget kök och utomhusinriktat lärande alldeles intill bussförbindelse intill centrum.

Det finns god kommunikation från Nöbbelöv och Gunnesbo in till centrala Lund via stadsbuss eller Pågatåg. Gunnesbo station betjänas även av Öresundstågen. Härifrån går täta avgångar söderut mot Malmö och vidare mot Köpenhamn. Norrut går tåg mot Kävlinge, Landskrona och Helsingborg.

Köpa eller sälja bostad på Gunnesbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gunnesbo & Nöbbelövs 3 bästa

3
 • Lundasparris
  Köp nyplockad sparris direkt från odlaren
 • Gunnesbo 4h-gård
  Lantliv för hela familjen
 • Nöbbelövs mosse
  Härlig natur med rikt fågelliv

Karta

Arkeologvägen 119

Arkeologvägen 119,
22654 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gunnesbo, Lund

  På förhand
  Adress
  Gunnesbovägen 19
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 794 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gunnesbo, Lund

  Adress
  Rudeboksvägen 844
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 830 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Visning: 2020-03-01 12.00 Boka här