Stilfull trea på populära Järnåkra!

Järnåkra, Lund

Järnåkravägen 21B

På förhand
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 554 kr
Antal rum
3
Boarea
67,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Balkong
Ja

Stilfull trea på populära Järnåkra!

Fräsch och genomgående lägenhet med kvadratsmart planlösning och bra förvaringsmöjligheter. Bo i trivsamt område med nära till centrum.

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga 50-tals pärla med optimalt läge på populära Järnåkra. Lägenheten är väldisponerad med generösa och ljusa kvadratmeter som ger en rymlig känsla. Vardagsrummet har bra sällskapsyta som smyckas av brett fönsterparti samt dekorativ fiskbensparkett. Här finns en underbar västervänd balkong i anslutning som rymmer såväl sittmöbler som dekorativa växter. Köket från Kvik 2018 är smakfullt renoverat med bra arbetsytor och förvaringsutrymme, lika så badrummet från 2016. Samtliga rum är luftiga med plats för ett par möblemang. Bostadsrätten erbjuder dessutom goda förvaringsmöjligheter.

Brf Höjegården är en välfungerande förening med god ekonomi som värnar om sina medlemmars trivsel. Belåningsgraden är låg och föreningen har stora investeringar bakom sig vilket ger en låg månadsavgift och ett ekonomiskt tryggt boende.

Bo endast en kort promenad till Stadsparken och centrum med hela stadens utbud av affärer, nöjen och restauranger. Goda kommunikationsmöjligheter med busshållplats runt knuten och nära till motorvägspåfart för den som pendlar.

Interiör

Stig in i hallen med bra förvaringsutrymmen i inbyggda garderober till höger och hatthylla direkt till vänster. På golvet ligger fin parkett som fortsätter in i kök och sovrum. Bostadens väggar är ljusa vilket bidrar till ett enhetligt intryck.

Till höger nås det stilfulla köket som renoverades 2018. Köksinredningen från KVIK består av vita luckor, en del med vitrinskåp, som möter vitt stänkskydd och bänkskiva i grå laminat. Det är väl planerat med bra förvaringsutrymmen och utrustat med spishäll, ugn, mikro, kombinerad kyl/frys, köksfläkt och diskmaskin. Vid rummets breda fönsterparti finns även plats för matbord åt fyra personer.

Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med fönster mot föreningens innergård. Här finns gott om plats åt förvaringsmöbler. Det ena sovrummet har dessutom två inbyggda garderober.

Badrummet renoverades 2016 och helkaklades i vitt och grått. Rummet är utrustat med wc, tvättställ, dusch och två badrumsskåp. Kvalitetsdokument finns.

Slutligen nås vardagsrummet med generös yta för både matplats och en större soffgrupp. På golvet ligger dekorativ fiskbensparkett som ger rummet karaktär. I anslutning till vardagsrummet nås balkongen i härligt västerläge med utsikt mot uppväxta omgivningar.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Höjegården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
124
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Höjegården är en äkta bostadsrättsförening vars byggnader uppfördes 1958. Föreningen består av 124 lägenheter som är fördelade på fyra flerbostadshus med adresserna Järnåkravägen 17-23.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-07-07): Finns inga beslutade i dagsläget, avgiftsförändringar beslutas i december varje år.

Föreningen accepterar delat ägande förutsatt att den boende äger åtminstone 10% av bostadsrätten. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Föreningen har kollektiv elanslutning för att minska kostnaderna för medlemmarna. En preliminär elförbrukningsavgift läggs på avgiften och summan stäms av mot den verkliga förbrukningen 1-2 gånger per år. Därefter justeras summorna.

Medlemmar i föreningen ska själva teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
www.hojegarden.se

Eventuella frågor ställs till: styrelsen@hojegarden.se.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:

2004: Fönsterbyte
2007: Balkonger vidgjorda
2008: Värmesystem justerats och uppdaterats
2010: Sopstation för kompost samt återvinning byggd
2014: Takbyte
2014: PCB-sanering gjord runt husen
2014: Postboxar insatta
2015: Nya tappvattenrör insatta
2016: Relining av avloppsstammar
2016: Nya brandsläckare och brandvarnare insatta i källare

Pågående renoveringar (kontrollerat 2020-04-02):
Föreningen håller just på med omfattande arbete med ny dränering kring fastigheterna samt installation av nya entrépartier och passersystem etc. Arbetet har avslutats för två av våra hus, 17 och 19, och nu är är det i full gång med 21 och 23.

Tvättstugor och innergårdar underhålls löpande.

Parkering

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser som går att hyra för 125 kr/månad (i mån av plats). Kösystem tillämpas och i dagsläget (2020-07-07) finns inga platser lediga och ca 4-5 personer står i kö. Utöver detta finns parkeringsplatser längs med Järnåkravägen (mot taxa) som kan nyttjas med kommunens boendeparkering. Kontakta LKP för mer info.

TV/bredband

Kabel-TV via Comhem och bredband via Bredband2 100Mbit/s

Gårdsplats/innergård

Föreningen har stora gemensamma grönytor med lekplatser och grill som gärna får nyttjas.

Gemensamma utrymmen

Fräscha tvättstugor och tork- samt mangelrum finns i källaren. Föreningens medlemmar har tillgång till gemensam samlingslokal, målarrum (hus nr 19) och övernattningsrum (hus nr 23, trappuppgång D). Övernattningsrummet kostar ca 100 kr/natt. Därutöver finns ett låsbart barnvagnsrum. Varje lägenhet har ett eget källarförråd samt en mindre matkällare. Cykelförråd samt förvaringsutrymme för barnvagnar finns i källarutrymmena och rampnedfarter finns.

Ombyggnad, Renoveringar

2016 - Badrum renoverat.
2018 - Kök renoverat.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns två källarförråd tillhörande bostadsrätten.

Parkering

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser för 125 kr/månad. Kösystem tillämpas. Utöver detta råder boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 554 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,007133616%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
71
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
67,5 kvm**

* Belägen en halv trappa upp.

** Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
116

Området

Att bo i Södra Lund

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Järnåkravägen 21B

Järnåkravägen 21B,
22225 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Järnåkra, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Järnåkravägen 17B
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 285 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  61,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Järnåkra, Lund

  På förhand
  Adress
  Järnåkravägen 19C
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 868 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!