Modern gaveltvåa med balkong i åtråvärda söder!

Klostergården, Lund

Sunnanväg 14S

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
3 456 kr
Antal rum
2
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Modern gaveltvåa med balkong i åtråvärda söder!

Välkommen till en modern och ljus gaveltvåa med tilltalande planlösning, stora fönster och balkong i söder.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Ungefärlig planritning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en modern tvårummare i populära BRF Ljungelden på Klostergården. Här erbjuds ett bekvämt och trivsamt boende på andra våningen i en lägenhet som är modernt renoverad. Här är det bara är att flytta in. Helkaklat badrum med dusch, rymligt kök (originalstomme) med plats för matbord och utgång till den härliga balkongen, avskilt sovrum på lugnt läge samt ett stort och härligt vardagsrum med väl tilltagna fönster som skapar en ljus och trivsam inomhusmiljö.

Välskött förening med avgifter som inkluderar såväl värme, vatten, kabel-tv och bredband. Klostergårdens ypperliga läge ligger på ca 15 minuters gångavstånd från Lunds centrum, med cykel är du framme på knappt 5 minuter. Pendlare har bussförbindelse både till Lunds centralstation och Regionbuss till Malmö alldeles i närheten. Det är även gångavstånd till matbutiker och ett stenkast från lägenheten finns Sankt Lars park och Höje å, perfekt när man vill komma bort från stadslivet och få en paus.

Kommer snart ut till försäljning - kontakta mäklaren vid intresse!

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

TV/bredband

Kabel-TV: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband: Bredbandsbolaget. 250/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften. Den fasta avgiften för IP-telefoni ingår också, samtalsavgifter betalar man själv.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 456 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16739%
Andel av årsavgiften är
0,16738%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
275
Våningsplan
3 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
69 kvm**

* Tredje våningen från marknivå, andra bovåningen.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1963-1968

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
133

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ljungelden i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
480
Antal lokaler
56
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Ljungelden bildades 1966 och består av 480 bostadsrättslägenheter och 56 hyresrättslokaler. Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av Tordönet 1 med adresserna Sunnanväg 14 A-S, Åskan 1 med adresserna Virvelvindsvägen 4 A-P och Mullret 1 med adresserna Tordönsvägen 4 A-P. Samtliga innehas av föreningen med äganderätt. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, senaste höjningen skedde med 1% per 2020-01-01 (kontrollerat 2020-07-01).

Föreningen godkänner inte juridiska personer.
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende skall äga minst 10 % av bostaden. (Kontrollerat 2020-07-01).

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en enklare tillsyn av bostaden. Denna bokar vaktmästeriet med säljaren när medlemskapsansökan kommit dem tillhanda. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

För mer info se föreningens informativa hemsida http://www.ljungelden.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har under 2011 genomfört omfattande underhållsarbeten som omfattar såväl ventilationsanläggningarna i låghusen som fasadrenovering på Sunnanväg. Därmed har fasaderna på samtliga hus i föreningen blivit renoverade och uppsnyggade.
2014-2015 har föreningen bytt ut samtliga hissar i höghusen. Trappor målade och entrédörrar renoverade.
2016-2017 låssystem
2018 Tegelfasaderna fortsätter med Virvelvindavägen och Sunnanväg, klart senast 1/4 2018
Renovering av dusch och Bastu i gym.
Föreningen håller för närvarande på att byta fönster på de östra fasaderna låghus under 2020 samt pergolagångar. Det sista kvarteret är det som ej är färdigt. (Kontrollerat 2020-07-01).
Relining pågår och för tillfället tittar föreningen på besiktningsanmärkningar. Dessa kommer åtgärdas till hösten som det ser ut just nu enligt uppgifter från föreningen 2020-05-08.

I övrigt löpande underhåll för att hålla fastigheten i gott skick.

För mer information kring planerade framtida underhåll, vänligen se årsredovisningen och föreningens hemsida.

Parkering

I föreningens finns parkeringsplatser i garage (179 st) som kan hyras till en kostnad om 354 kr/månad, i dagsläget är kötiden ca 2 år.
Parkeringsplatser utomhus (229 st) som kan hyras till en kostnad om 175 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget uppskattas kötiden till 1-2 månader. Dessutom finns ett parkeringsområde med parkeringsplatser till en kostnad om 50 kr/mån. Även här tillämpas ett separat kösystem.
Uppgifter om parkering uppdaterade 2020-03-13.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal med Telenor, som omfattar bredbandsuppkoppling via fibernät med 100 Mbit/sek samt telefoni. Kostnaden för bredband och telefoni (ej samtalskostnad) ingår i avgiften för lägenheten.

Föreningen har tecknat avtal för kabel-TV med Comhem som omfattar basutbudet och ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Trevliga innergårdar i varje kvarter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns ett flertal välutrustade tvättstugor, mer information kring tillvägagångssättet för bokning finns på föreningens hemsida samt i respektive tvättstuga. Varje kvarter har tre tvättstugor för hushållstvätt. Varje tvättstuga har två maskiner, torkskåp samt mangel. 1 tvättstuga har stor maskin för mattvätt samt med torktumlare. 1 rum med tre torktumlare, en till varje tvättstuga.

Det finns möjlighet att disponera en övernattningslägenhet för max 6 personer. Lägenheten kostar ca 200 kr/dygn att hyra.

Festlokal finns belägen på Sunnanväg 14S och kan hyras av föreningens medlemmar vid särskilda tillfällen. Högst 50 personer får samtidigt vistas i lokalerna. Kostnad 400 kr/dygn. Du kan också boka lokalen endast dagtid mellan kl 11:00 – 17:00 för till exempel barnkalas till en reducerad kostnad på 200 kr. För mer info, vänligen se föreningens hemsida.

Bostadsrättsföreningens gym är 140 kvm stort fördelat på 4 rum. Det är Nordic Gym, numera Caretaker, som hjälpt planera gymmet. Du löser ett gymkort (100 kr/hushåll/mån) på föreningskontoret och har därefter tillgång till gymmet 7 dagar i veckan mellan klockan 9 och 21. Här finns också en bastu. Detta ligger på Virvelvindsvägen 4E.

Området

Att bo i Södra Lund

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sunnanväg 14S

Sunnanväg 14S,
222 26 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Klostergården, Lund

  På förhand
  Adress
  Sunnanväg 6L
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 771 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Klostergården, Lund

  På förhand
  Adress
  Vårvädersvägen 6B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 565 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!