3:a med oslagbar utsikt över Lunds söderslättar!

Klostergården, Lund

Vårvädersvägen 6B

På förhand
Avgift
3 978 kr
Antal rum
3
Boarea
76,1 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

3:a med oslagbar utsikt över Lunds söderslättar!

Nu står dörren på glänt till denna hemtrevliga och moderna 3:a med tre balkonger och oslagbar utsikt från 7:e våningen.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Lunds söderslättar gör sig fina från 7:e våningen. Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
Lunds söderslättar gör sig fina från 7:e våningen
Ekparketten är genomgående i hela lägenheten. Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
Ekparketten är genomgående i hela lägenheten
Smakullt kök med utgång till en av balkongerna. Här finns plats för matbord. Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
Smakullt kök med utgång till en av balkongerna. Här finns plats för matbord
Servera maten här... Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
Servera maten här..
...eller varför inte här?. Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
...eller varför inte här?
Ljust och trivsamt vardagsrum!. Vårvädersvägen 6B - Bjurfors
Ljust och trivsamt vardagsrum!

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna stilfullt renoverade 3:a på populära Klostergården. Bostaden erbjuder tre balkonger med underbar utsikt över Lunds söderslättar, välplanerat kök med matplats, stort vardagsrum, två rymliga sovrum, fräscht helkaklat badrum från 2014 och ett härligt ljusflöde som når bostadens samtliga vrån.

Här bor du i ett lugnt område med närhet till allt Lund har att erbjuda. På bara några minuter via cykel når du stadskärnan eller centralstationen och utanför husknuten finns gott om naturområden. Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda för den som pendlar antingen med bil eller kommunaltrafik. I Klostergårdens centrum finns bl. a två matbutiker, apotek, bibliotek och ett välrenommerat bageri.

Ta hissen upp till 7:e våningen och känn er som hemma!

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivningar

Välkomna upp, låt mig visa er runt!

Hall
Direkt när ni kliver in i den rymliga hallen fångas er uppmärksamhet av ekparketten som gör sig elegant mot de vitmålade väggarna. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i garderobsektionen och lite undanskymt till vänster finns plats för hela familjens ytterkläder. Ett par steg in för er ekparketten vidare mot köket

Kök
I det välplanerade köket sjuder middagen på spishällen och sprider en underbar doft i hela rummet. Här finns bra med arbetsytor och gott om förvaring bakom de vita högblanka köksluckorna. Framför det stora fönsterpartiet står köksbordet prydligt uppdukat för 4-6 personer. Köket går i vita färger med rostfria maskiner och är utrustat med spishäll/ugn, kyl/frys, diskmaskin. Från köket nås en av balkongerna. Rör om ett par varv i grytan och följ med till vardagsrummet.

Vardagsrum
Vidare från hallen till höger möts ni av ett generöst och ljust vardagsrum som verkligen är lägenhetens mittpunkt - Här umgås man gärna! Här finns gott om plats för både vardagsrumsmöblemang och extra matplats om så önskas. Ljust och fint! Öppna balkongdörren och ta del av de svala vindarna utanför.

Sovrum 1
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det första sovrummet som med fördel kan användas som såväl sovrum som barnrum/gästrum eller kanske ett arbetsrum? Helt efter vad just ni önskar. Med fönster och utgång till bostadens största balkong i öst erbjuds ni att vakna upp på bästa sätt - Med morgonsolen strålandes in genom fönstret. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger med ingång från hallen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Sovrummet bjuder på gott om plats för såväl sängmöblemang som förvaring i form av t.ex. byråer. Stort fönster och utgång till balkong i öster.

Badrum
Badrummet är totalrenoverat 2014. Badrummet är utfört av behörig firma med våtrumcertifikat. Ett väl tilltaget och mycket läckert badrum som precis som övriga lägenheten kombinerar funktion med stil. Infällda spotlights i tak. Väggarna är ljust kaklade och på golvet ligger mörkare klinker. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, dusch och tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Lägenheten har tre härliga balkonger som vätter åt öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I huset finns tre stycken tvättstugor, gym, keramikverkstad, vävstuga samt snickarbod. Utöver detta finns även fyra stycken cykelförråd, barnvagnsförråd, bastu samt en gillestuga med fullt utrustat kök.

Föreningens medlemmar har tillgång till gym (50 kr/mån), solarium, vävstuga, keramikverkstad samt en praktisk gästlägenhet om 2 r.o.k. som kan hyras för ca 200:-/natt. Man kan även hyra föreningens gillestuga för ca 300:-/dygn.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget eller ComHem

Parkering

Föreningen har 125 bilplatser varav 80 är inhängande och 12 av dom är försedda med eluttag för motorvärmare. Det är endast föreningens medlemmar och gäster som får använda parkeringsplatserna. Parkeringstillstånd hämtas på expeditionen. Kostnad 100 kr/månad och 150 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 978 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbudet från ComHem (analog TV) och bredband. Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmarna debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,873%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
8 815 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
303-U7
Våningsplan
7 av 8*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76,1 kvm**

* Våningsplan 7 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vårvinden nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
124
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Vårvinden nr 1 bildades 1981 och består av 124 bostadsrätter samt 1 gästlägenhet. Det finns 1 st 1 rok, 81 st 2 rok, 42 st 3 rok samt 1 st 4 rok.

Föreningen godkänner delat ägande (exempelvis när en förälder är delägare i bostadsrätten utan att bo där). Föreningen vill att den boende åtminstone ska äga 10%. Observera att om förvärvaren är yngre än 18 år, krävs alltid överförmyndarens godkännande. Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Utförda renoveringar:
2007 Fasad.
2007/2008 Tvättstugor.
2008 Balkongdörrar (utbytta).
2013 Stamspolning i samtliga lägenheter.
2013-2014 Omläggning av papp på taket.
2013-2014 Byte kassettfönster.
2014 Installation av gemensam elmätare.
2015 Byttes ventiler ut i vissa källarförråd samt gym, ny teknisk utrustning i värmecentral installerades och 4 nya fläktar installerades i fläkthus samt fläktrum.
2016 Relinades avloppsstammarna i badrummen i lägenheterna med beteckning Q. 24 ventiler på vattenstammarna i källaren byttes ut, fönstren byttes, nytt brand- och utrymningssystem installerades samt nytt nödbelysningssystem installerades.
2017 Byttes glaspartier i gillestugan och armaturer i trappuppgångarna.
2018 Översyn av skyddsrum och två avloppspumpar samt fjärrvärmeväxlaren byttes.

Kommande renoveringar (kontrollerat 2019-01-22):
2019 har föreningen beslutat att relina samtliga avloppsstammar och stickstammar till kök samt badrum.

Föreningen har även installerat ljusdekoder som reagerar på rörelse i samtliga korridorer och trapphus.

Föreningen höjde avgiften med 4 % from 1 januari 2019 vilket var den första höjningen på flera år enligt föreningen (kontrollerat 2019-01-22).

Föreningen är ansluten till kollektiv elanslutning med egen mätare till varje lägenhet som avläses och debiteras av föreningen. Elen läses av kvartalsvis och då kommer en faktura för förbrukad el under perioden.

Föreningen önskar göra en enklare tillsyn av bostaden i samband med en överlåtelse.

Förutom förvaringsförråd finns barnvagnsrum, cykelförråd, festlokal, gym, bastu och snickarverkstad i föreningen. I festlokalen finns porslin, musikanläggning och fullt utrustat kök med diskmaskin att tillgå. I föreningen finns även tre tvättstugor.

Parkering

I föreningen finns 80 parkeringsplatser i en inhägnad del varav 6 har eluttag för motorvärmare och ca 46 parkeringsplatser på öppen yta. Parkeringsplats i inhägnade delen kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad respektive 150 kr/månad för el-plats. På den öppna parkeringen har du ingen egen plats garanterad, men tillstånd att parkera här fås mot en kostnad om 50 kr/månad. Till den inhägnade delen tillämpas kösystem. Avgiften för parkeringsplats i den inhägnade delen kommer troligtvis höjas något under 2019. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
102

Området

Att bo i Södra Lund

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vårvädersvägen 6B

Vårvädersvägen 6B,
222 27 Lund

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Klostergården, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Blidvädersvägen 6F
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 692 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  102 kvm