Kongsmarken, Lund

Kongsmarken 331

Såld, 2020-08-21
Slutpris
3 650 000 kr
Antal rum
7
Boarea
206 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
630 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Lars Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0705-58 86 88

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Genarp

I Genarp bor du idylliskt på landet men ändå nära Lund och Malmö. Byn omges av vacker natur och i dess omedelbara närhet finns tre slott varav Häckeberga är det mest kända. Här finns också den enda kyrka som uppfördes under 1500-talet i Skåne.

Genarp är den sydligaste tätorten i Lunds kommun. Här finns butiker och service samt Genarps skola som ligger mitt i byn. I närheten finns också ett mycket fint friluftsbad i naturmiljö och en beachvolleybollplan. Mellan skolan och det gamla stationshuset ligger Centrumparken. Parkområdet var fram till 1950-talet Genarps stations bangårdsområde men gjordes om efter att järnvägen lagts ner. Parken har rustats upp i flera omgångar och man har planterat buskar och örter som uppskattas av fjärilar, därför har området fått smeknamnet ”Fjärilsparken”. Vid Valborgsfirande och musikframträdanden fylls parken med folk.

Genarpsdagarna är ett återkommande och mycket uppskattat evenemang. Då visar byn upp sina lokala företag och föreningar. Förutom företagsutställningen brukar man anordna barnloppis, torgmarknad, ponnyridning och mycket annat. Sista dagen hålls en avslutningsfest i Fjärilsparken, till stor glädje för både gammal och ung.

Genarp är en by med gamla anor. Förr hette den Genathorp och vid utgrävningar har man funnit lämningar som tyder på att platsen var bebodd redan under stenåldern.

Det anrika Häckeberga slott ligger på en av Häckebergasjöns sju holmar. Det ingår i Naturvårdsområdet Häckeberga strax söder om Genarp. I dag inrymmer slottet hotell och restaurang där gästerna kan njuta av god mat, unika rum och personlig service. Häckebergasjön ligger 49 meter över havet och är inte naturlig utan skapades för att skydda slottet. Kring sjön finner du Skånes allra mest natursköna och viltrika områden.

Söder om Genarp ligger naturreservatet Risen som bjuder på härliga naturupplevelser, speciellt om våren. För skolorna i Genarp är Risen något av ett naturligt uteklassrum. Genarps kyrka är byggd under sent 1500-tal och är av sengotisk karaktär.

Köpa eller sälja bostad i Kongsmarken? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Genarp 3 bästa

3
 • Häckeberga slott
  Avnjut middagen i slottsmiljö
 • Oves stig
  En kort promenadstig i Risen
 • The Lodge
  Spa i New-Englandstil