Charmigt gathus till salu i Lunds Kulturhistoriska kvarter

Kulturkvadranten, Lund

Magle lilla kyrkogata 22

Exklusiv
Utgångspris
8 900 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
258 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
140 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmigt gathus till salu i Lunds Kulturhistoriska kvarter

Välrenoverat gathus nu till salu i Kulturkvadranten. Massvis med charm, känsla och en underbar oas till trädgård i bästa söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till detta underbara gathus från 1862, beläget med södertomt i skyddat läge. Huset är renoverat och bär på ytterst fina detaljer som ger huset karaktär och charm. Beläget på en av Lunds mest välkända adresser och med en fin söderträdgård i ostört och insynsskyddat läge. Här sitter man mitt i centrum med en känsla av landet. Gathuset är på ca 140 kvm och i ett renoverat skick. Bland annat omdragen el, omlagt tak, kök, badrum och bytt uppvärmningssystem. Dessutom har nuvarande ägare dränerat om huset, installerad braskamin, ny ytterdörr, ny trappa mot trädgården, fiber indraget. Vattenburen golvvärme i entré, kök och badrum på övre plan. För alla renoveringar se bifogad lista. Läget mellan Botaniska trädgården och Mårtenstorget blir inte bättre än så här. Dessutom den nya Internationella skolan runt hörnet. Välkomna att boka visning!

Interiör

Entréplan med vardagsrum, kök, matrum, ett sovrum, hall och ett badrum. Utgång från köket till den fantastiska trädgården i söderläge. Ny betongtrappa ut då man dränerad om. Köket sattes in 2004 och är från kvalitetsmärket Kvänum. Klinkergolv och maskinpark i huvuddel från 2007. Gasspis från 2010, kyl/frys från 2010, fläkt från 2011 och diskmaskin från 2015 .

I matrum och vardagsrum ligger vackra brädgolv och två av tre eldstäder är fungerande. Braskaminen i vardagsrummet sattes in 2016.

Badrummet på entréplan är helkaklat från 2008. Duschhörna, golvvärme, wc och handfat.

Övre plan med ett sovrum (med möjlighet till ett andra), allrum samt ett stort badrum. Putsade väggar och gedigna brädgolv även här. Badrummet renoverades 2013, har fönster i två väderstreck, golvvärme, badkar, påkostad kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Miele (2015) och dubbla handfat.

Källare som nås utifrån ger möjlighet till förvaring.

Förutom ovan nämnda renoveringar har elen dragits om 2004, yttertaket lagts om 2006, dessutom all plåtning 2006, kakelugn från 2007, luft-vattenvärmepump 2007, spiraltrappa från 2008, kupor på övre plan mellan 2012-2013. Ny ytterdörr 2015. Nytt plank vid tomtgräns samt ny spegeldörr vid matrum 2017. Målning inomhus och kalkat fasaden 2019. Fiber indraget.

Pantbrev på 5.600.000kr.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Garvaren 4

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 564 000 kr
Byggnadsvärde
1 464 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
27 601 kr
Renhållning
4 500 kr
Vatten/Avlopp
5 500 kr
Summa
37 601 kr

Uppvärmning ingår i posten för el.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning (1938-01-29) Stadsplan (1937-04-02) Fornlämning (1 st)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 900 000 kr
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
140 kvm*
Tomtarea
258 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källardel
Byggår
1862
Fasad
Puts
Grund
Källargrund och krypgrund
Stomme
Lertegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Värmepump, luft-vatten.
Takbeklädnad
Papp
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Kulturkvadranten? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Magle lilla kyrkogata 22

Magle lilla kyrkogata 22,
223 51 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55