Bjurfors Exklusiv presenterar ett unikt gathus med generös boyta mitt i Kulturkvadranten.

Kulturkvadranten, Lund

Tomegapsgatan 34

Exklusiv
Utgångspris
11 500 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
267 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
241 kvm / 71 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bjurfors Exklusiv presenterar ett unikt gathus med generös boyta mitt i Kulturkvadranten.

Bostaden kännetecknas av rymd, ljus och spännande planlösning

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en hörna mitt i Lunds mysiga kulturkvarter, med gångavstånd till det mesta, ligger denna solgula gathuslänga från 1850, som ursprungligen var två bostadshus. De tidstypiska spröjsade fönsterpartierna och ytterdörrarna är grönmålade. Taket är beklätt med svart plåt. Till skillnad från många andra gathus får du här en omfattande bostadsyta om hela 241 kvadratmeter samt en inredd källare. De två våningsplanen bjuder på flera sällskapsrum, fem sovrum, tre badrum och kök med matplats. I den inredda källaren finns bland annat en SPA-avdelning, vinkällare och bibliotek. En bonus som sällsynt förekommer på detta läge är den privata parkeringsplatsen på tomten som rymmer två bilar. På husets baksida kan du njuta av fikastunder och grillkvällar på den insynsskyddade innergården. Hela bostaden genomsyras av ett enormt ljusinsläpp tack vare flera stora glaspartier och generös takhöjd. Huset är en dröm för familjen som både uppskattar närheten till centrum och sin egen täppa att dra sig tillbaka på.

Interiör

HISTORISKT KVARTER. I Lunds kanske mest trivsamma och mysiga kulturkvarter, med gator av kullersten och färgstarka hus från 1800-talets mitt, ligger Tomegapsgatan. Området som kallas för Kulturkvadranten är ett av Lunds bäst bevarade från medeltiden med anor från 900-talet. Det pittoreska kvarteret känns nästan som en egen stad i staden och har närhet till hela stans rika utbud av kultur, restauranger och butiker. På hörnet av Tomegapsgatan, med blicken mot Botaniska trädgårdens entré, ligger den vackra gula längan från 1850 som erbjuder gott om bostadsyta. Bostadens 241 kvadratmetrar är fördelade på två plan och inredd källare på 71 kvadratmeter.

LJUSFLÖDE. Du välkomnas i husets entré som präglas av ett enormt ljusinsläpp från flera olika håll. På golvet ligger ett granitgolv och väggarna är ljusa. I anslutning till hallen på vänster hand finns ett badrum i svart och blått. En bit av de övre väggarna består av glas vilket ökar ljusinsläppet. Rakt fram finns ett sovrum. Till höger kommer du vidare till de väl tilltagna sällskapsytorna där blickfånget är den minimalistiska ståltrappan med glasbroar både i markplan och övre plan. De sociala rummen består av vardagsrum, matsal och bibliotek. I anslutning till dessa rum finns en altandörr som leder ut till den stensatta innergården, en skyddad oas att njuta av sommartid. I samtliga sällskapsrum ligger en mörk stavparkett och väggarna är ljusa. Biblioteket har en unik och spännande planlösning då takhöjden sträcker sig hela vägen upp till nock över två våningsplan.

Till vänster om entrén kommer du till husets andra del med kök, matsal, två sovrum och husets andra entré som nås från innergården. Köket är rymligt och har en fin matplats för 4–6 personer. På golvet i köket ligger ett granitgolv och vid matplatsen parkett. Inredningen går i svart med luckor av körsbärsträ och bänkskiva av kompositmaterial. Väggarna ovanför arbetsytorna är klädda med vitt kakel med en färgrik kantlist som kontrast. I köket finns en murad eldstad som tillför både mysig stämning och värme.

STÅL OCH GLAS. Trappan leder till ytterligare härliga ytor för både ro och umgänge. På hela våningsplanet finns ett enormt ljusinsläpp från ett flertal fönsterpartier, kupor och takfönster. Takhöjden går hela vägen upp till nock med synliga stålbalkar. En glasbro sammanlänkar ett underbart allrum och ett kontor, där en av balkarna leder upp till en förvaringslösning med en glashylla som kan nås via en stege. Genom glasväggar från kontoret kommer du vidare in till ett luxuöst sovrum med anslutande badrum, terrass och dressing room. Badrummet är ljust med vitkaklade väggar och marmorgolv samt skåpsinredning i vitt. Stora skjutdörrar av glas öppnar upp till en fin terrass med trädäck där du kan blicka ut över Kulturkvadrantens takåsar. Genom ditt dressing room kommer du vidare till ytterligare ett sällskapsrum med balkong samt ett mindre sovrum.

Även källaren bjuder på underbara utrymmen; SPA-avdelning med bastu och jacuzzi, tvättstuga, förråd med vinkällare och bibliotek med öppen spis.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kulturen 17

Parkering

1-2 bilplatser.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 500 000 kr
Rum
9
Sovrum
5
Boarea
241 kvm*
Tomtarea
267 kvm
Biarea
71 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1850
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Hängrännor
Fönster
2-glasfönster

Planbestämmelser

Tomtindelning (1990-01-02) Stadsplan (1987-02-27) Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 980 000 kr
Byggnadsvärde
3 949 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
20 000 kr
Värme
34 000 kr
Renhållning
5 000 kr
Vatten/Avlopp
7 000 kr
Summa
66 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Kulturkvadranten? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Tomegapsgatan 34

Tomegapsgatan 34,
223 50 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55