Ombonad bostad med balkong i mysigt söderläge.

Linero, Lund

Kämpagränden 13A

På förhand
Avgift
4 221 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
78 kvm

Ombonad bostad med balkong i mysigt söderläge.

Ombonad lägenhet med bra standard och stor balkong i mysigt söderläge. Välskött föreningen i lugnt område nära Linero centrum.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

HSB Brf Linero är en mycket välskött förening som funnits sedan husen byggdes 1971. Här finns alla de faciliteter du kan tänkas behöva. Linero torg finns ett par minuter bort med välsorterad matbutik, gym, apotek och restaurang. Dessutom finns goda kommunikationer i området vilka för dig till Lunds centrum på ca 10 minuter. I närheten finns även trevliga promenadstråk för de som vill njuta av vacker natur.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd tillhörande lägenheten finns i trapphuset.

Tvättstuga
Tvättstugorna finns i hus 5, 13, 17 samt 21. Grovtvättmaskiner för mattvätt o dylikt finns i hus 5, och 17. Alla medlemmar har bokningsnyckel med vilken man kan boka tid i tvättstugorna.

Cyklar
Cyklar skall ställas i cykelställen utomhus eller i cykelkällaren. Cykelkällarna är belägna i hus nr 5, 13, 17 och 21.

Fest/samlingslokal finns att hyra för 200 kr.
Övernattningslägenhet finns att hyra för 100 kr/natt.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem.

Bredband via bredbandsbolaget ingår i avgiften, 250/100 Mbit Fiber

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Garageplats finns att hyra för ca 180 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift
4 221 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och parkering.
I årsavgiften är följande obligatoriska tillägg inkluderade: 851 kr avseende värme, 31 kr avseende kabel-tv och 125 kr avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,39376%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
78 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
142

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linero i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
274
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Linero är en HSB-ansluten bostadsrättsförening som bildades 1971. Föreningen består av 274 bostadsrätter som är fördelade på 12 hus. Husen är vackert belägna på en höjd i sydöstra Lund med vidsträckt utsikt över intilliggande åkrar. Mellan boningshusen finns flera gemensamma innergårdar med allt från lekplatser till grillstationer och odlingslotter. Runt området finns trivsamma promenadstråk. Odlingslotterna kan nyttjas för en symbolisk summa om ca 100 kr/kolonilott och år. Separat kösystem tillämpas.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se

I föreningen finns 43 ettor, 39 tvåor, 156 treor och 36 fyror.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-09-11):
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar i närtid. Föreningen höjde grundavgifterna med 1,5% per 2020-01-01. Det skedde samtidigt en reducering av värmekostnaden med 1,96% och en höjning av internetkostnaden med 3 kr till 128 kr/mån. De planerar att höja avgifterna runt 2022 när relining skall genomföras. De planerar då en engångshöjning på 5% och därefter 2% i årliga höjningar på samtliga årsavgifter, värme etc.

På några minuters gångavstånd ligger Lineros moderna centrum. Här finns bl.a. en välsorterad matbutik, gym (24/7), bibliotek, vårdcentral, frisör, tandläkare m.m. I närområdet finns även en grundskola, förskolor, fritidsgård samt Vikingahallen som bjuder på motionsmöjligheter av olika slag.

I samband med överlåtelsen vill föreningen göra tillsyn av lägenheten då såväl säljare som köpare önskas närvara. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida:

www.hsb.se/skane/brf-linero-i-lund

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
2010 Balkongerna renoverades.
2011 Byte av fönsterbågar samt renovering av fritidslokal.
2012 Nya takfläktar installerades för att reducera elkostnaderna.
2014 Slipning av cementmosaikgolv i trapphusen.
2016 Byte och injustering av samtliga radiator-och stamventiler för värmesystemet i hus 13-23. Systematiskt brandskyddsarbete inkl. test av rökluckor.
2016 Byte av fönsterbågar och drevning.
2017 Samtliga husfasader (norra sidan) rengjordes. Ny markbeläggning av två lekplatser. Systematiskt brandskyddsarbete inkl. prövning av rökluckor. Fönsterbågar bytt i många lägenheter.
2018: Underhåll av golven i entréerna under hösten 2018.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-09-11) :
Föreningen följer en underhållsplan. Inom några år bör en stamrenovering (stambyte eller relining) ske men inga beslut om detta är i nuläget tagna. Styrelsen skall ta beslut om det blir traditionellt stambyte eller relining. Föreningen har i dagsläget inte beslutat om renoveringen kommer innebära någon avgiftsförändring. Målsättningen är att komma igång med stambyte/stamrenoveringen under 2021.

I framtiden planerar de också att installera gemensam el, bergvärme och installation av solpaneler och laddstolpar för elbil. Detta är i än så länge bara i planeringsstadiet och tidpunkt ej fastställt (2020-09-11).

Parkering

Parkeringsmöjlighet ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en mindre symbolisk summa för parkeringsplatserna. Garageplats finns att hyra för ca 180 kr/mån. Kösystem tillämpas och det är knappt ett års väntetid enligt styrelsen och 26 personer står i kö (kontrollerat 2020-09-11).

TV/bredband

TV-anslutning - ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredbandsanslutning - bredband via bredbandsbolaget (fiber) ingår i avgiften. Hastighet 250/100 Mbit

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns flera gemensamma tvättstugor som bokas elektroniskt. Alla tvättstugor är fräscha och utrustade med moderna maskiner. Där utöver finns en fest/samlingslokal med kök (för upp till 35 personer) som går att hyra för 200 kr/tillfälle. I samband med uthyrning av lokalen deponeras 500 kr som ges tillbaka efter godkänt besiktning. Föreningslokalen finns i trapphus 21E. Det finns även ett övernattningsrum (21D) som kan hyras för 100 kr/natt. Även här deponeras 500 kr som återbetalas enligt ovan.

Bland innergårdarna finns även gott om cykelställ och dessutom finns cykelförråd.

Länkar

Området

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund ligger ett av Lunds finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar. Här går det inte att ta miste på samhörighetskänslan trots att de boende kommer ifrån alla olika yrkeskategorier.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek med där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linero? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Lunds 3 bästa

3
 • Sommarlovsparken
  Grönt och lummigt
 • Lunds akademiska golfklubb
  Golfbanan på vägen mot Sandby
 • Råbytorp gårdsbutik
  En levande gårdsbutik

Karta

Kämpagränden 13A

Kämpagränden 13A,
224 76 Lund

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linero, Lund

  Adress
  Kämpagränden 13B
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 278 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-09-20 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linero, Lund

  På förhand
  Adress
  Runslingan 20D
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 953 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linero, Lund

  Adress
  Runslingan 20C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 953 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,6 kvm

  Visning: 2020-09-27 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linero, Lund

  Adress
  Linerovägen 16B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 164 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83,9 kvm

  Visning: 2020-09-27 12.00 Boka här