Gavellägenhet fördelad på välplanerade 37 kvadrat. Låg avgift inkl bredband & parkering!

Linero, Lund

Kämpagränden 5C

Budgivning pågår
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 348 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Boarea
37 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 150 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 150 000 krBudgivare 12021-02-2417:10

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Gavellägenhet fördelad på välplanerade 37 kvadrat. Låg avgift inkl bredband & parkering!

Välkommen till en hemtrevlig gavellägenhet fördelad på 37 välplanerade kvadrat. Här erbjuds ett optimalt boende med låg avgift i bra förening.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp på tredje våningen finner du en av föreningens mest eftertraktade 1:or. Lägenheten har en trivsam utsikt och är ljusare än många andra eftersom lägenheten ligger på en gavel med (näst intill) fri utsikt mot väster. Badrummet är rymligt med badkar och förberett för tvättmaskin. Allrummet är lättmöblerat. Här finns såväl en sovalkov som rymlig klädkammare/förråd. Tack vare sina väl tilltagna fönster i väster är rummet ljust och utsikten är trivsam. Här finns gott om plats för både soffa, säng och skrivbord och i hallen finns bra med förvaring i fasta garderober. En bostad som måste kännas in på plats!

HSB Brf Linero är en stor förening med väldigt god ekonomi och trevlig grannsämja. Trots föreningen storlek finns knappa lån och de egna finanserna är starka. Husen är vackert belägna på en höjd med en vidsträckt utsikt. De gemensamma grönytorna är mångtaliga likväl som lekplatserna och här finns alla de faciliteter du kan tänkas behöva. För den trädgårdsintresserade erbjuds möjlighet till odlingslotter.

Linero centrum finns en kort promenad bort. Här finns allt från välsorterad matbutik till restaurang, gym och apotek. Bra kommunikationsmöjligheter till bl.a. centrum med flera busshållplatser på nära håll.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linero i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
274
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Linero är en HSB-ansluten bostadsrättsförening som bildades 1971. Föreningen består av 274 bostadsrätter som är fördelade på 12 hus. Husen är vackert belägna på en höjd i sydöstra Lund med vidsträckt utsikt över intilliggande åkrar. Mellan boningshusen finns flera gemensamma innergårdar med allt från lekplatser till grillstationer och odlingslotter. Runt området finns trivsamma promenadstråk. Odlingslotterna kan nyttjas för en symbolisk summa om ca 100 kr/kolonilott och år. Separat kösystem tillämpas.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se

I föreningen finns 43 ettor, 39 tvåor, 156 treor och 36 fyror.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-02-01):
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar i närtid. Föreningen planerar att höja avgifterna de kommande 10 åren med i snitt 2% från och med 2023. Föreningen planerar ett stambyte/ eventuellt relining, vilket medlemmarna skall fatta ett beslut kring. Vid beslut om relining kommer den årliga höjningen att ligga på 2%, om stambyte blir aktuellt gäller en engångshöjning på 5% och därefter 2% i årliga höjningar på samtliga årsavgifter, värme etc.

På några minuters gångavstånd ligger Lineros moderna centrum. Här finns bl.a. en välsorterad matbutik, gym (24/7), bibliotek, vårdcentral, frisör, tandläkare m.m. I närområdet finns även en grundskola, förskolor, fritidsgård samt Vikingahallen som bjuder på motionsmöjligheter av olika slag.

I samband med överlåtelsen vill föreningen göra tillsyn av lägenheten då såväl säljare som köpare önskas närvara. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida:

www.hsb.se/skane/brf-linero-i-lund

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas kontakta representant från föreningen för att stämma av informationen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
2010 Balkongerna renoverades.
2011 Byte av fönsterbågar samt renovering av fritidslokal.
2012 Nya takfläktar installerades för att reducera elkostnaderna.
2014 Slipning av cementmosaikgolv i trapphusen.
2016 Byte och injustering av samtliga radiator-och stamventiler för värmesystemet i hus 13-23. Systematiskt brandskyddsarbete inkl. test av rökluckor.
2016 Byte av fönsterbågar och drevning.
2017 Samtliga husfasader (norra sidan) rengjordes. Ny markbeläggning av två lekplatser. Systematiskt brandskyddsarbete inkl. prövning av rökluckor. Fönsterbågar bytt i många lägenheter.
2018: Underhåll av golven i entréerna under hösten 2018.
2020 Solpaneler på en utav byggnaderna.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2021-02-01) :
Föreningen följer en underhållsplan. Inom några år bör en stamrenovering (stambyte eller relining) ske men inga beslut om detta är i nuläget tagna. Styrelsen skall ta beslut om det blir traditionellt stambyte eller relining. På grund av pandemin har det skett viss fördröjning med att fatta ett beslut. Men målsättningen är att komma igång med stambyte/stamrenoveringen innan sommaren.

Under 2021 kommer installation av laddstolpar att ske.
Solpaneler har installerats på en byggnad, fler kommer att installeras framöver.

I framtiden planerar de också att installera gemensam el och bergvärme, detta kommer diskuteras under ordinarie stämma 2021.

Parkering

Parkeringsmöjlighet ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en mindre symbolisk summa för parkeringsplatserna. Garageplats finns att hyra för ca 180 kr/mån. Kösystem tillämpas och det är knappt ett års väntetid enligt styrelsen och 16 personer står i kö. Styrelsen diskuterar att utöka antal garageplatser (kontrollerat 2021-02-01).

TV/bredband

TV-anslutning - ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredbandsanslutning - bredband via bredbandsbolaget (fiber) ingår i avgiften. Hastighet 250/100 Mbit

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns flera gemensamma tvättstugor som bokas elektroniskt. Alla tvättstugor är fräscha och utrustade med moderna maskiner. Där utöver finns en fest/samlingslokal med kök (för upp till 35 personer) som går att hyra för 200 kr/tillfälle. I samband med uthyrning av lokalen deponeras 500 kr som ges tillbaka efter godkänt besiktning. Föreningslokalen finns i trapphus 21E. Det finns även ett övernattningsrum (21D) som kan hyras för 100 kr/natt. Även här deponeras 500 kr som återbetalas enligt ovan.

Bland innergårdarna finns även gott om cykelställ och dessutom finns cykelförråd.

Övriga byggnader/utrymmen

Invändigt förråd/klädkammare.

Månadsavgift

Avgift
2 348 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, internet och parkeringsmöjlighet.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,21094%
Andel av årsavgiften är
0,21094%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
318
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
37 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1971

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
124

Länkar

Området

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund ligger ett av Lunds finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar. Här går det inte att ta miste på samhörighetskänslan trots att de boende kommer ifrån alla olika yrkeskategorier.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek med där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linero? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Lunds 3 bästa

3
 • Sommarlovsparken
  Grönt och lummigt
 • Lunds akademiska golfklubb
  Golfbanan på vägen mot Sandby
 • Råbytorp gårdsbutik
  En levande gårdsbutik

Karta

Kämpagränden 5C

Kämpagränden 5C,
224 76 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92